Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z aktywacją z karta Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Paul^^

Paul^^
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2013 - 17:05

Hej, Kupiłem dzisiaj telefon iPhone 5 z sieci Three UK. Wlozylem nano sima z Play do niego i dostaje komunikat podczas aktywacji: "Aby aktywować telefon Iphone należy włożyć kompatybilną kartę sim obsługiwanego operatora. Włóż kartę sim, która została dostarczona z twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę sim". Czy to oznacza blokadę simlock ? Na aukcji było wyraźnie zaznaczone, że telefon ma nie posiadać blokady. Czy z ThreeUK można zdjąć blokade simlock ? Jaki to jest koszt ? Czy magiczne karty sim z allegro działają? PS. Jeśli nie jestem pewien, na jaką siec założony jest simlock/w jakiej został kupiony telefon - da się to jakoś stwierdzić ? Pozdrawiam, Piotr

#2 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:21

Aby aktywować telefon Iphone należy włożyć kompatybilną kartę sim obsługiwanego operatora. Wyraznie napisane jest simlock

#3 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:41

Czy to oznacza blokadę simlock ? Na aukcji było wyraźnie zaznaczone, że telefon ma nie posiadać blokady.
Czy z ThreeUK można zdjąć blokade simlock ? Jaki to jest koszt ? Czy magiczne karty sim z allegro działają?

PS. Jeśli nie jestem pewien, na jaką siec założony jest simlock/w jakiej został kupiony telefon - da się to jakoś stwierdzić ? tr

Masz iP 5 z SIMlockiem. Jeśli jest to jak piszesz ThreeUK to czeka ciebie duuuży wydatek-rzędu £120.

#4 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 26 stycznia 2013 - 22:55

Dokładnie... Trzeba jeszcze, niestety, dopowiedzieć, że iPhone'y z UK są często na tzw. 'czarnej liście' i wtedy zdjęcie SimLock'a już w ogóle jest abstrakcją (nie tylko cenową)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych