Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone gubi sieć.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 16:29

Cześć. Mam problem, ponieważ mój Iphone gubi sieć. Wygląda to tak, że telefon pokazuje pełny zasięg > jedną kreskę > Szukam > Brak sieci. Czasami łapie zasięg z powrotem czasem nie. Kartę sim mam nie przycinaną z play.

#2 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:11

Dla Play to normalne. Rzadziej będzie się to działo jeśli transmisję danych i 3G będziesz odpalał tylko, jak potrzebujesz skorzystać.

#3 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:22

Wyłączenie 3g pomaga, możesz wyłączyć automat i przyłączyć się ręcznie do innej sieci, masz do wyboru Plus, Orange i Play...pomaga również.

#4 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:25

Oj ja ostatnio miałem kłopoty z odpaleniem 3G na nadajnikach Plusa. Poza tym też szału nie ma na ręcznym ustawieniu, powiedziałbym że nawet jest gorzej bo co chwilę wywala brak zasięgu, ale może coś się zmieniło, ostatnio.

#5 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:42

Być może, tam gdzie aktualnie znajdujesz się jest słaby zasięg danej sieci i stąd techniczne problemy, a co mają do powiedzenia ludzie, którzy w tym samym miejscu mają tylko jedną sieć......a może uszkodzony telefon ???.

#6 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:45

W firmie mamy 4 różne modele 3 różnych firm i to samo się dzieje. To jest tak, pokazuje pełny zasięg odbierasz i urywa rozmowę, albo przerywa w trakcie rozmowy.

#7 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 19:50

Jeśli kilka różnych telefonów ma w tym samy miejscu problem, to wina sieci, trzeba zgłosić do Plusa.....ale kolega iBolec ma telefon w Play, może sobie zmienić sieć ma jeszcze do wyboru Orange i Play (przypisać ręcznie) i zrobić próby...Pozdrawiam.

#8 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 stycznia 2013 - 19:56

Niech testuje ile wlezie, może mu się uda. Ja już tyle na dzwoniłem się na infolinie Orange, Play i całą resztę że mam dość. Traktują człowieka jak idiotę(niech moderator wybaczy określenie).

#9 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 23:47

Problem nie ustąpił, wyłączyłem 3G i transmisje danych i to nie pomogło. Telefon przez jakiś czas miał zasięg to go odłożyłem na biurko ok. 30 minut pózniej jak go odblokowałem zasięgu nie było.

#10 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 08:40

A spróbuj, wejdz do ustawień, dalej operator, wyłącz automatycznie, poczekaj i wybierz ręcznie sieć np. Orange, obserwuj. Jeśli te próby nie dadzą oczekiwanego rezultatu, to prawdopodobnie, może być uszkodzony telefon....serwis.

#11 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 10:47

Myślę że telefon nie jest uszkodzony, ponieważ głównie dzieje mi się tak w domu np. Jak jestem w szkole to mam pełny zasięg przy włączonej transmisji danych i 3G.

#12 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 11:17

Nic nie piszesz, czy po przelogowaniu się ręcznie na Plusa albo na Orange, masz te same objawy ??????

#13 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 11:40

Przelogowałem się do plusa i narazie działa.

#14 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 19:24

Dzięki za pomoc już wszystko działa jak powinno. :)

#15 IBolec

IBolec
  • 7 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 23:44

Niestety już nie działa, telefon pokazuje, że dana sieć nie jest już dostępna i mam wybrać inną. Problem w tym, że jak iPhone już pokaże brak sieci to nie chce się połączyć z inną.

#16 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 09:07

Przywrócenie sieci (o ile sieć istnieje w danym miejscu),spróbuj włącz i wyłącz tryb samolot, możesz w operator włączyć i wyłączyć automat i wybrać inną sieć , możesz w końcu wyłączyć i włączyć telefon.

#17 wielebny

wielebny
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 stycznia 2013 - 11:03

Ja od piątku mam ten sam problem z iph 5. Telefon co chwilkę szuka sieci, a po chwili gubi zasięg, po czym znowu wraca maskymalny. Wcześniej z iph 4 i 4s nic takiego się nie działo, a jest to bardzo irytujące. I to niezależnie od miejsca, gdzie jestem... Próbowałem też przełączyć się na ręczny tryb, również bez efektu.

- - - Połączono posty - - -

Z kolei jak wyłączę transmisję danych to jest ok, samo wyłączenie 3G też nic nie daje. No ale to jest bez sensu, tak to działać nie powinno. Myślicie, że to kwestia telefonu? Zgłaszać do serwisu? Na iph 4 leżącym obok nic się nie dzieje, podczas gdy ten iph 5 się gubi...

#18 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 11:25

Spróbuj, ogólne, wyzeruj, utawienia sieciowe, możesz również ODTWORZYĆ z itunesa jako nowy......próbuj różnych opcji, w OSTATECZNOŚCI serwis.

#19 wielebny

wielebny
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 stycznia 2013 - 11:38

No dobra, spórbuję się dziś wieczorem pobawić. Choć narazie jestem mocno wkurzony zainstniałą sytuacją...

#20 wielebny

wielebny
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 stycznia 2013 - 08:11

Niestety czynności o których pisałeś wcześniej nic nie dają, zrobiłem nawet restart całego telefonu, i nic. Chyba się pofatyguję do serwisu ;/

#21 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 08:29

Spróbuj zrobić aktualizację do 6.1 (wczoraj udostępnili).

#22 wielebny

wielebny
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 stycznia 2013 - 13:47

Zrobiłem już wczoraj, bez zmian. Dziś też zrobili mi w t-mobile'u restart karty sim, też nic nie pomogło, dziś jeszcze wymienię kartę na inną. Zobaczymy czy to coś da...

#23 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 29 stycznia 2013 - 23:15

Zauważyłem ostatnio że w miastach są kłopoty z zasięgiem, poza nimi, na obrzeżach czy wsiach nic takiego się nie dzieje. Wydaje mi się że przekaźniki mogą nie dawać rady. Za dużo mają zalogowanych telefonów

#24 saskia

saskia
  • 8 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 15:35

Przerzucilam sie w styczniu z iphone4 na 5, mam ten sam problem, fatalna jakość rozmów, gubienie sieci (mam Orange), w domu mam jedno miejsce gdzie mogę rozmawiać ale i tak strasznie słabo ( dzięki krotkim rozmowom... oszczędzam na abonamencie), iphone4 byl o niebo lepszy jeśli chodzi o jakość rozmów, mam wrażenie ze w nowym telefonie przedobrzyli i odbiło sie to na odbiorze zasięgu, zmieniłam kartę sim, ale chyba będę musiała wrócić do 4.

#25 pavloz

pavloz
  • 18 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:32

Ja w swoim 4S w Orange mam taką samą sytuację. Mieszkam pod Warszawą i mogę zapomnieć o 3G. Natomiast na innych telefonach np.Nexus małżonki łapie 3G jak trzeba. Pavloz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych