Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z iphone (wlaczony zestaw sluchawkowy)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 22:18

Czesc jestem posiadaczem iphone"a 4g od roku,nie mialem z telefonem najmniejszych problemow.Od kilku dni telefon ma wlączony caly czas zestaw sluchawkowy "dzwonek(słuchawki)"na sluchawkach wszystko dziala jak należy.W tym samym czasie od momentu pojawienia sie podlaczonego zestawu sluchawkowego telefon ma rowniez problem z wyciszaniem telefonu (tym uchwytem nad poglasnianiem)telefon nie reaguje wogole.Tydzien przed pojawieniem sie usterki zmienilem oprogramowanie telefonu na 6.0.1 a pozniej pojawil sie problem... Czytajac na roznych forach rady wykonalem nastepujace rzeczy: 1.czyscilem patyczkien do ucha wejscie sluchawkowe 2.wyzerowalem wszystkie ustawienia 3.sposob z wyjmowaniem jacka tez sie nie sprawdzil Brak mi juz pomyslow,wiec prosze Was o pomoc z gory dzieki.

#2 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 stycznia 2013 - 04:50

wgraj cały system (restore) bez kopii zapasowej, same czyszczenie zawartości nie zawsze pomoże :) Jak na moje oko wygląda mi to na zwarcie jack'a, spróbuj jego taśmę odpiąć i wlączyć telefon sprawdzając czy zadziała, Powodzenia !

#3 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 08:40

Jak mam wgrac system ???nowe oprogramowanie wgralem wchodzac w uaktualnienia i tam byl własnie najnowsze oprogramowanie i tyle(teraz nie mam nowego oprogramowania a jestem cienki w tych sprawch) Rozkrecenie jacka to juz dla mnie wielka magia... Co z wyciszaczem jak przyczyna jego nagłego "zgonu"?

#4 smola92

smola92
  • 8 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 10:07

Wczoraj stało mi sie to samo wychodzac z domu słuchałem muzyki i wyciagnąłem tel zeby zadzwonic i nic nie słyszałem w głosniku. Iphone 4g na słuchawkach działa normalnie, głosnik działa jak ktoś dzwoni ale muzyki sie na głosniku nie da odtworzyc. A na dworze było jakies -12 stopni.

#5 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 10:19

Mi przy dzwonieniy dziala tylko wibracja,wyciszacz nie reaguje.Czy wejscie na jacka laczy sie jakos z wyciszaczem?

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. OleYek

#6 smola92

smola92
  • 8 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 10:41

po rozładowaniu telefonu i ponownym właczeniu wszystko działa to była chyba reakcja na zimno z ciepla na -12 i cos zaszwankowalo do zamkniecia :) moj baby był chory jeden dzein xd

#7 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 14:52

mi się tak działo wtedy, kiedy w jakiś sposób "zalałam" telefon, np jak używałam go w czasie mocniejszego deszczu i był całkiem mokry albo jak zdazyło mi się kiedyś wylać na niego wodę czy coś. wchodził w tryb słuchawkowy, ale po kilku godzinach się sam naprawiał. do dziś nie mam pojęcia, o co chodziło:)

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 stycznia 2013 - 16:59

mi się tak działo wtedy, kiedy w jakiś sposób "zalałam" telefon, np jak używałam go w czasie mocniejszego deszczu i był całkiem mokry albo jak zdazyło mi się kiedyś wylać na niego wodę czy coś. wchodził w tryb słuchawkowy, ale po kilku godzinach się sam naprawiał. do dziś nie mam pojęcia, o co chodziło:)

Zwarcie na dock'u, nie w tryb słuchawkowy tylko stacji dockującej :)

#9 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 20:12

właśnie nie, miałam cały czas komunikat że podłączony został zestaw słuchawkowy ;)

#10 Mac pc

Mac pc
  • 6 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 18:08

Miałem dokładnie taki sam problem.Włóż kilkadziesiąt razy i wyłóż słuchawki.Później odłuż i wyłącz Iphona na jakieś 15-20minut. Później włącz mi działało.

#11 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:12

Dzieki Mac pc za wiadomosc,niestety nie poskutkowalo.Mam pytanie,czy tobie tez nie reagował "wyciszacz" ten przelącznik nad "+" i "-"?

#12 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 21:39

Dzisj zmienilem oprogramowanie na 6.1 i dalej zestaw sluchawkowy wlaczony,najbardziej niepokoi mnie ten wyciszacz nad "+" i "-" (niereaguje)i nigdzie nie moge znalezc oddpowiedzi czy wejscie na docku jest powiozane z wyciszaczem?Czy wyciszacz to osobny problem?

#13 ZlatanekK

ZlatanekK
  • 12 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 16:25

Problem z właczonym zestawem sluchawkowym rozwiązał sie sam...mute(=przycisk nad "+" i "-")dalej niereaguje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych