Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipad mini vs ipod touch 5g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Godlej

Godlej
  • 1 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 18:02

Witam. Jestem uczniem 3 gimnazjum, jeśli chodzi o sprzęt apple to posiadam iphone 3g a ojciec ipada 2. Jako, ze zdecydowałem sie na kupno urządzenia z ios mam dylemat pomiędzy touchem 5 a ipadem mini. Będzie on czasami noszony przeze mnie do szkoły jak i również używany w domu. I ma służyc głównie do grania i słuchania muzyki. Proszę o opinie na temat obu urządzeń i radę ze strony posiadaczy :)

#2 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2013 - 18:10

Sam musisz podjąć decyzję. Wydajność obu urządzeń jest podobna. Kwestia czy wolisz sprzęt mieszczący się w kieszeni od spodni czy sprzęt noszony w torbie/plecaku itd. Ja osobiście wolałbym ipada mini, ze względu na komfort przeglądania neta itd.

#3 MacLife

MacLife
  • 198 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 25 stycznia 2013 - 18:13

Jak do gier i muzyki to iPod Touch, jeśli chcesz iPada do szkoły i chcesz tam np. Skorzystać z internetu, lub wolisz grać na większym ekranie to lepiej iPada (iPod tylko pod Wi-Fi, iPad może mieć cellular!). iPod jest badziej poręczny, iPad już nie, wszystko zależy od tego do czego będziesz go używał... Na iPadzie ciężej będzie słuchać muzyki. Osobiście wziąłbym iPoda Toucha [tańszy, a ma to samo co iPad (iPod nie ma tylko 4G, LTE)]

#4 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 stycznia 2013 - 18:16

iPad mini jest o wiele wygodniejszy

#5 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 26 stycznia 2013 - 13:20

Do słuchania muzyki ipod, ale do reszty lepszy jest mini. Po drugie muzyki możesz słuchać z iphone.

#6 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 stycznia 2013 - 16:56

Mini, ale poczekaj na retine :)

#7 Gość_HarryzTybetu_*

Gość_HarryzTybetu_*

Napisano 28 stycznia 2013 - 14:13

Zdecydowanie polecam iPada Mini, ale tak jak kolega wyżej napisał warto poczekać na Retinę, ponieważ ma wyjść w tym roku. iPada to jednak zdecydowanie większy wachlarz możliwości, iPod jest dobry do słuchania muzyki. Gry, czytanie(jesteś uczniem), internet, filmy- to wszystko wygodniej robi się na iPadzie.

#8 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 28 stycznia 2013 - 14:16

Nie rozumiem jak mając iP można się zastanwiać nad iPod'em Touch, przecież to jest największa głupota jaką można zrobić, nie wiem po co mieć dwa takie same urządzenia (pomijając szybkość i wielkość). A iPad Mini nie jest znowu aż tak duży żeby nie można było słuchać na nim muzyki, nie popadajmy ze skrajności w skrajność.

#9 Gość_HarryzTybetu_*

Gość_HarryzTybetu_*

Napisano 28 stycznia 2013 - 14:22

Nie rozumiem jak mając iP można się zastanwiać nad iPod'em Touch, przecież to jest największa głupota jaką można zrobić, nie wiem po co mieć dwa takie same urządzenia (pomijając szybkość i wielkość). A iPad Mini nie jest znowu aż tak duży żeby nie można było słuchać na nim muzyki, nie popadajmy ze skrajności w skrajność.

Właśnie, ludzie kiedyś z boomboxami chodzili po ulicach, to schowanie do plecaka/torby/teczki iPada nie powinno być problemem:-)

#10 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 28 stycznia 2013 - 14:29

Właśnie, ludzie kiedyś z boomboxami chodzili po ulicach, to schowanie do plecaka/torby/teczki iPada nie powinno być problemem:-)

Do kieszeni kurtki można schować. Poza tym to dwa zupełnie inne urządzenia, mające inne zastosowanie więc nie rozumiem w ogóle pytania co wybrać...

#11 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 stycznia 2013 - 09:11

Nie rozumiem jak mając iP można się zastanwiać nad iPod'em Touch, przecież to jest największa głupota jaką można zrobić, nie wiem po co mieć dwa takie same urządzenia (pomijając szybkość i wielkość).

Też tego nigdy nie ogarniałem, nie jesteś tu sam ;)

#12 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 30 stycznia 2013 - 09:15

Też tego nigdy nie ogarniałem, nie jesteś tu sam ;)

I dalej tego nie ogarniam. Kupic Smarta czy Mercedesa? Jedno i drugie ma koła, kierownice, pedały i dach, jednym i drugim się poruszasz. W jednym będziesz miał mniejszą, a w drugim wiekszą przyjemność z podróżowania.

#13 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:59

Też polecam opada mini i nie widzę sensu posiadania retiny, Plus dobre słuchawki do kompletu ,osobiście mam z nim yamaha eph-100

#14 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 01:36

Też polecam opada mini i nie widzę sensu posiadania retiny,
Plus dobre słuchawki do kompletu ,osobiście mam z nim yamaha eph-100

A jaki jest sens NIE posiadania ? Jeżeli coś ma dostępną retine to warto.

#15 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 19:53

Generalnie z retina są produkty droższe faktem jest że wyświetlacz ma wysoką rozdzielczość choć dla mnie nie ma to znaczenia bo nie zamierzam czytać fontów 1mm z nosem przy ekranie wolę zeskalowac i na obecnym ekranie mini są czytelne i rozdzielcze, druga sprawa obecny wyświetlacz mini ma dla mnie przyjemniejszą cieplejszą charakterystykę porównując z retiną która jest bardziej niebieska i drażniąca jak dla mnie, więc reasumując jeżeli retina mini w cenie obecnego i nie popadnie w jasne ostry charakter męczæcy oczy czemu nie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych