Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przypomnienia - nie działają poprawnie pomimo dobrych ustawień

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 leoni

leoni
  • 77 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 12:25

Przypomnienia to dla mnie bardzo ważna aplikacja. Niestety, ale wygląda na to, że w moim iPhonie jest bezużyteczna. Ustawiam przypomnienie na godz. 12. Załóżmy, że nie zdążę go odczytać i o 12:03 ktoś dzwoni. Po zakończeniu rozmowy wracam do głównego ekranu z ikonami, a na ikonie przypomnień nie ma żadnej informacji o tym, że czegoś nie odczytałem, a nie mówiąc już o zaznaczeniu "wykonane". Chodzi mi o tę czerwoną "jedynkę". Powinno być tak, że znika ona, gdy potwierdzę tym "ptaszkiem", że zadanie wykonane, tymczasem plakietka z czerwoną jedynką (czy większą cyfrą w zależności od liczby przypomnień) W OGÓLE SIĘ NIE POJAWIA, NIGDY. Podobnie z kalendarzem. Na iPhonie 5 iOS 6.0.2 jest tak samo.

#2 leoni

leoni
  • 77 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 01:23

Nikt nie ma tego problemu?

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 01:39

To może zrób restore.

#4 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 13:12

Tak już jest- plakietka z "jedynką" znika po wejściu w aplikacje przypomnienia, nawet jeśli nie odznaczysz danego przypomnienia "ptaszkiem". Ale rozwiązano to tak, że przypomnienia nieodznaczone ptaszkiem są nadal pokazywane w centrum powiadomień.

- - - Połączono posty - - -

Swoją drogą słabe rozwiązanie, też bym wolał, żeby były plakietki z numerkami na ikonie. Pewnie oferują to jakieś aplikacje z Appstore ale jak jakoś lubię tą fabryczną i nie mogę się przestawić na żadne inne.

#5 leoni

leoni
  • 77 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 22:44

Tylko ja mam brak plakietki bez wejścia w aplikację. Zauważyłem ciekawą zależność. Gdy wyskoczy przypomnienie, są 2 przyciski: pokaż i zamknij. Jak wybiorę pokaż, pokazuje mi przypomnienie i na ikonie pojawia się plakietka! I jest dopóki nie odznaczę. Natomiast, jeśli kliknę zamknij lub nic nie zrobię (bo na przykład nie ruszę telefonu, albo ktoś zadzwoni i komunikat zniknie), plakietki nie ma i nie będzie. Bez sensu, nie? Powinno być odwrotnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych