Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakiego laptopa Apple kupić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 dariuszbojek

dariuszbojek
  • 1 postów
  • SkądLeszno

Napisano 18 września 2007 - 19:42

Witam, Jestem użytkownikiem PC-ta z systemem Linuks Mandriva oraz Win XP. Chcę z ciekawości pobawić się w Mac'a ale nie mam zielonego pojęcia jaki sprzęt wybrać. Mam pewne zasłożenia co do sprzętu: - musi byc to laptop, - dysk wystaczy 20G ale większym niepogardzę, - napęd może byc Combo lub samo DVD, - nie wiem jaki procesor ile Ram ponieważ coś nieco czytałem,że w przypadku mac'ów nie jest tak jak z PC-tami, - super by było gdyby miał wi-fi (lub opcjonalnie dołożona taką kartę), Komputer ma służyć do: - szperania po necie, - używania komunikatorów SKYPE i gadu-gadu, - odbierania poczty, - pisania tekstów w edytorze, - tworzenia tabel i wykresów w arkuszu kalkulacyjnym, - tworzenia prezentacji multimedialnych, - słuchania muzyki, - oglądania filmów dvd. Karta bezprzewodowej łączności mi jest potrzebna ponieważ w domu mam router bezprzewodowy a także na uczelni mamy takowy dostęp do netu. Chcę poznac system Mac bo słyszałem bardzo dobre opinie naten temat. Mam do wydania w granicach 700zł ewentualnie ciutkę więcej ale pod warunkiem rzetelnej podpowiedzi jaki sprzet kupić. Jak wygląda sprawa z wykrywaniem zewnętrznych urzadzeńtakich jak: skaner, pen drive, aparat cyfrowy czy drukarka? Pytam,bo mam linuksa w którym działa to bezproblemowo.

#2 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 18 września 2007 - 20:10

Pytań odnośnie tego co kupić nie zadaje się w przyklejonym temacie! Przenoszę.

#3 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 18 września 2007 - 20:46

Masz coś konkretnego na celu, czy nie? Jak nie patrz na iBooki G4, PowerBooki G3 i G4. iBooki są tańsze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych