Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czyszczenie produktów Apple pianą aktywną.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 22 stycznia 2013 - 22:14

Od jakiegoś czasu stosuje roztwór wody i piany aktywnej do mycia samochodów do czyszczenia między innymi białych elementów produktów Apple i muszę przyzna że sprawdza się fenomenalnie. Wiele rzeczy po wyczyszczeniu wygląda jak nowe i to bez specjalnego szorowania. Wyczyściłem ty między innymi: - klawiaturę Apple Alu Keyboard, po wypięciu i kąpieli klawiszy wyglądają jak nowe - klawiaturę Apple akrylową, tutaj również po wypięciu i kąpieli klawiszy zeszły nawet trudne do zmycia zabrudzenia zalegające przez lata. - przewód zasilający od iMaca (był już szary) - inne białe przewody Apple do synchronizacji, zasilania itp. Może komuś się przyda. Polecam ;-)

#2 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 stycznia 2013 - 00:12

sprawdzę ale koniecznie bez pianownicy i lancy karchera ;)

#3 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 01:37

Naprawde myjesz kable zasilajace ? To juz mizofobia. Pianka Aktywna, cos w stylu PLAK ?

#4 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 23 stycznia 2013 - 08:38

Zawsze jak kupie coś używanego na allegro to chce żeby wyglądało jak nowe. Uwierz mi że dołączona klawiatura do iMaca którego ostatnio kupiłem była nieźle zafajdana, po za tym nie widzę nic złego w doczyszczeniu 5 letniego komputera zwłaszcza że na nowy w tej chwili mnie nie stać.

Coś w stylu a nie plak!:
Dołączona grafika

Tylko sama aktywna potrafi być żrąca, w końcu myje się nią nawet silniki dlatego należy rozcieńczyć ją z wodą.

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 23 stycznia 2013 - 08:50

Ja ciągle szukam sposobu na wyczyszczenie swojego białaska,bo żółknący plastik z czasem irytuje,a czyszczenie spirytusem raczej nie pomaga:P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych