Witam,
Ma ktoś pomysł dlaczego może nie działać obracanie ekranu w ipku ?
Dodam, że jest odblokowana możliwość przegladania w poziomie, do tego zrobiłem 2-3 restore,
nie odtwarzałem z kopi tylko konfigurowałem od nowa, robiłem praktycznie wszystko i dalej nie działa obracanie obrazu do poziomu.
Wie ktoś może co "w środku"za to odpowiada, badź ktoś może miał podobny problem?
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

Nie działa obracanie ekranu.
Rozpoczęty przez
snd
, 21 sty 2013 21:48
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 stycznia 2013 - 21:48
Napisano 21 stycznia 2013 - 23:09
Za obracanie obrazu odpowiada akcelerometr. Czy grając w gry może sterować poprzez przychylnie telefonu?
Napisano 22 stycznia 2013 - 02:43
sciągnałem przed chwilą aplikacje ihandy, która w ogóle nie reaguję na przechył telefonu.
Dziś właściwie odebrałem telefon z serwisu, ponieważ był problem z multiplexerem,
czy jest szansa że te dwie części są blisko siebie i naprawiając ów multiplexer (odpowiada za przetwarzanie dzwieku bodajże)
Pan fachowiec mógł mi coś zepsuć odnośnie akcelerometru ? Nigdy wcześniej z telefonem nie było takiego problemu.
Napisano 22 stycznia 2013 - 10:12
Za przechylanje krranu odpowiada żyroskop. Jego działanie w telefonie może zablokować brak wystarczającej pamięci. Spróbuj coś pousówać jeżeli masz tego dużo.
Pozdrawiam!

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:19
Raz mi się takie coś zdarzyło w moim 4s. Pomogło wyłączenie i włączenie telefonu, problem jak na razie nie powrócił.
Napisano 22 stycznia 2013 - 10:20
Kolega tak miał to musiał wszystko na czysto. Żadnego przywracania z kopii zapasowej, ani z kompa, ani z iCloud.
Pozdrawiam
Napisano 22 stycznia 2013 - 12:33
Próbowałem na "czysto po odtworzeniu" to nic nie pomaga, myśle że do wymiany żyroskop/akcelerometr.
Zna ktoś jakiś serwis, który zajmuje się tego typu naprawą.
Napisano 15 listopada 2014 - 23:21
Mam taki sam problem na swoim 5s. Udało Ci się to jakoś naprawić ? Oddałeś go do serwisu czy jak ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych