Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa obracanie ekranu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 snd

snd
  • 12 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 21:48

Witam, Ma ktoś pomysł dlaczego może nie działać obracanie ekranu w ipku ? Dodam, że jest odblokowana możliwość przegladania w poziomie, do tego zrobiłem 2-3 restore, nie odtwarzałem z kopi tylko konfigurowałem od nowa, robiłem praktycznie wszystko i dalej nie działa obracanie obrazu do poziomu. Wie ktoś może co "w środku"za to odpowiada, badź ktoś może miał podobny problem? Dzieki za pomoc Pozdrawiam

#2 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 23:09

Za obracanie obrazu odpowiada akcelerometr. Czy grając w gry może sterować poprzez przychylnie telefonu?

#3 snd

snd
  • 12 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 02:43

sciągnałem przed chwilą aplikacje ihandy, która w ogóle nie reaguję na przechył telefonu. Dziś właściwie odebrałem telefon z serwisu, ponieważ był problem z multiplexerem, czy jest szansa że te dwie części są blisko siebie i naprawiając ów multiplexer (odpowiada za przetwarzanie dzwieku bodajże) Pan fachowiec mógł mi coś zepsuć odnośnie akcelerometru ? Nigdy wcześniej z telefonem nie było takiego problemu.

#4 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:12

Za przechylanje krranu odpowiada żyroskop. Jego działanie w telefonie może zablokować brak wystarczającej pamięci. Spróbuj coś pousówać jeżeli masz tego dużo. :D Pozdrawiam!

#5 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:19

Raz mi się takie coś zdarzyło w moim 4s. Pomogło wyłączenie i włączenie telefonu, problem jak na razie nie powrócił.

#6 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:20

Kolega tak miał to musiał wszystko na czysto. Żadnego przywracania z kopii zapasowej, ani z kompa, ani z iCloud. Pozdrawiam

#7 snd

snd
  • 12 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 12:33

Próbowałem na "czysto po odtworzeniu" to nic nie pomaga, myśle że do wymiany żyroskop/akcelerometr. Zna ktoś jakiś serwis, który zajmuje się tego typu naprawą.

#8 Sinn

Sinn
  • 4 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 23:21

Mam taki sam problem na swoim 5s. Udało Ci się to jakoś naprawić ? Oddałeś go do serwisu czy jak ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych