Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wiele błędów po próbie wgrania whited00r

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 omeniq

omeniq
  • 80 posts

Posted 19 January 2013 - 22:23

Witam! Mam problem, a raczej moja koleżanka. Posiada ona iPhone 3G. Z tego co mówi miała tam softa 4.2.x i podkusiło ją na wgranie jakiegoś dziwnego softa whited00r. Szczerze, kiedyś o tym słyszałem, ale nigdy się tym nie interesowałem. Poprosiła mnie o pomoc, dlatego to próbowałem jej od nowa wgrać softa zdalnie przez VNC (ja z Krakowa ona z Warszawy). Z tego co mówi to tak. Telefon ma najprawdopodobniej simlocka na jakąś sieć, bo mówi że udało jej sie wgrać tego whited00r ale telefon nie miał zasięgu (twierdze po tym ze miałą simlocka, oraz po tym że miała jailbreake bo jak to mówi miałą ikonke 'Cydia'), dlatego kombinowała dalej i próbowała to cofnąć, co skończyło sie 'ubiciem' telefonu. Siedzieliśmy na skype i VNC przez 4 godziny i próbowaliśmy na milion sposobów ożywić telefon. Próbowaliśmy wgrać softa 3.1.3 który zakończył się błędem 1015. Użyłem wtedy iReba i ponownie próbowaliśmy wgrać bez skutku. Kolejno wgrywaliśmy softy 4.2.1 oraz inne jednak nic nie pomogło. Na koniec jeszcze tego softa którego sama wgrała czyli whited00r jednak iTunes wywalał przeróżne błędy np. 1600 czy 1603 itp. Zastanawia mnie fakt, że nic nie można wgrać bo ten dziwny soft wgrał może jakiegoś dziwnego BB? Macie jakieś pomysły czy da sie tego staruszka jeszcze ożywić? :)

#2 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 19 January 2013 - 22:38

Przyjacielu! Czy aby nie wgraliście softa "normal"? Należy koniecznie wgrać soft "unlocked" do telefonu posiadającego simlocka.

#3 omeniq

omeniq
  • 80 posts

Posted 20 January 2013 - 14:29

No właśnie z tego co udało mi się z nią ustalić to wgrała normal... I teraz nie można wgrać żadnego. Masz jakis pomysł?

#4 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 20 January 2013 - 14:36

Tryb DFU, i należy wgrać "unlocked". Powinno pomóc, jeżeli się nie uda, to proponuje po wejściu w DFU najpierw wgrać normalny soft, a dopiero wtedy wgrać whited00r.

#5 omeniq

omeniq
  • 80 posts

Posted 20 January 2013 - 14:51

Okej, ale wydaje mi się że już to próbowałem. Zrobię to i zdam relacje. //Edit no i oczywiście, znów błąd 1015 :/

#6 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 20 January 2013 - 16:37

O błędzie 1015 masz temat przyklejony. Z ciekawości - jaki tam jest baseband?

#7 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 20 January 2013 - 16:45

Oho! Że też na to nie wpadłem. Bardzo możliwe, że masz za wysoki BB.

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 January 2013 - 17:32

O whitedorze jest już temat o błędach też są tematy... zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users