Problem z dzwiękiem podczas połączenia.
Posted 16 January 2013 - 15:36

Posted 16 January 2013 - 15:43

Posted 16 January 2013 - 15:50
Posted 24 January 2013 - 19:18
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie.
Mam pewien problem z iPhonem 5. Wydaje mi się on o tyle dziwny, że na żadnym forum nie znalazłem wątku, który by ten temat poruszał. Problem ten występuje w telefonie moim i mojego brata. Pochodzą one z dwóch innych źródeł. Swój (iPhone 5 16GB czarny) zakupiłem w USA w sklepie Apple (telefon za pełną cenę- factory unlocked). Mój brat natomiast kupił telefon (iPhone 5 16GB biały) przedłużając umowę w Orange. Problemem jest jakość dźwięku podczas rozmowy. Dość często pojawiają się zakłócenia przypominające objawy braku zasięgu. Rozmówca mówi jakby głosem "robota". Występuje to niezależnie od zasięgu oraz od tego z kim rozmawiamy. Rozmówca słyszy nas zawsze dobrze. Zniekształcony jest jedynie głos naszego rozmówcy. Macie może pomysły co to może być? Dodam, że moja żona kupiła również iPhona 5 w USA i jej urządzenie działa bez problemu.
Pozdrawiam
Łukasz
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. To jest pierwszy wpis na, który się natknąłem a opisujący wypisz - wymaluj mój problem czyli zniekształcenia głosu rozmówcy (nawet wysyłając telefon do serwisu użyłem podobnego sformułowania "zniekształcony głos robota"), podobnie jak u kolegi Łukasza rozmówca również mnie doskonale słyszał, natomiast ja ani du du. Wysłałem swój telefon za pośrednictwem operatora Orange, po czterech dniach otrzymałem nowy telefon, lecz radość nie trwała długo bo są te same objawy. Wszystko wskazuje na to, że to problem z telefonem - w czasie kiedy był w serwisie używałem innego telefonu i problemu nie było. Poza tym przed wysłaniem iphona5 do serwisu "mordowałem" operatora przez miesiąc zapytaniami technicznymi myśląc, że problem tkwi w sieci. Chyba ponownie skontaktuję się z serwisem i zobaczymy co dalej. Oczywiście jak znajdę zadowalające rozwiązanie - napiszę o szczegółach. Jeśli kolega coś wcześniej ustali to proszę o informację. Pozdrawiam
Posted 14 March 2013 - 17:48
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users