Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zamiennik kabla Lightning

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:50

Szukałem na forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak to jest z jakością zamienników? Kabel będzie służył właściwie tylko do ładowania, a nie transferu danych, więc czy w tej sytuacji jest jakaś różnica pomiędzy kablem za 9,99 a takim za 89? Ponieważ często zdaża się tak, że różnica w cenie nie jest uzasadniona jakością to czy może ktoś polecić jakieś pewne źródło oferujące w miarę przyzwoity zamiennik kabla Lightning?

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:54

Szukałem na forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak to jest z jakością zamienników?

Kabel będzie służył właściwie tylko do ładowania, a nie transferu danych, więc czy w tej sytuacji jest jakaś różnica pomiędzy kablem za 9,99 a takim za 89?

Ponieważ często zdaża się tak, że różnica w cenie nie jest uzasadniona jakością to czy może ktoś polecić jakieś pewne źródło oferujące w miarę przyzwoity zamiennik kabla Lightning?

Za 9,99 ?:D Widziałem podróbki z 59 ... .Ta elektoronika w środku musi kosztować. Podróbka ? Jak Ci się sfajczy telefon to będziesz miał. To takich sprzętów za taką kase to chyba lepiej kupić dedykowane.

#3 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:56

Za 9,99 ?:D Widziałem podróbki z 59 ... .Ta elektoronika w środku musi kosztować. Podróbka ? Jak Ci się sfajczy telefon to będziesz miał. To takich sprzętów za taką kase to chyba lepiej kupić dedykowane.

Tyle ludzi ładuje zamiennikami i jakoś nic im się nie dzieje ;)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:59

Tyle ludzi ładuje zamiennikami i jakoś nic im się nie dzieje ;)

Zamiennik a podróbka to róznica :) Pewnie ale są też ludzie,którzy mają przykrości .

#5 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:01

Zamiennik a podróbka to róznica :) Pewnie ale są też ludzie,którzy mają przykrości .

Możliwe. Ja jak bym brał, to zamiennik/podróbę, zwał jak zwał, ale nie za 9,99 zł, bo to może w ogóle nie ładować :P

#6 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:04

Kabel iPhone 5, 8PIN, Lightning USB ! NAJTANIEJ ! (2933852021) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tutaj jest za 9,99 zł
Tych "podróbek" sprzedaje sie całkiem sporo, a nie słychać żeby się komuś coś spaliło...

#7 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:06

No to kupuj, wydatek żaden.

#8 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:06

Możliwe. Ja jak bym brał, to zamiennik/podróbę, zwał jak zwał, ale nie za 9,99 zł, bo to może w ogóle nie ładować :P

Teoria spiskowa ?:D Lepiej nie zjedz raz obiadku w knajpie i kup nowy. Można nawet za ok 70 zł dostać u resellera.

#9 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:10

Teoria spiskowa ?:D Lepiej nie zjedz raz obiadku w knajpie i kup nowy. Można nawet za ok 70 zł dostać u resellera.

A Ty do samego ładowania kupiłbyś kabel nawet za te 70 zł? trochę szkoda kasy, lepiej już kupić tą podróbke jak nazwałeś i mieć spokój.

#10 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:53

OK, to ponawiam pytanie: Czy może ktoś polecić jakieś pewne źródło oferujące w miarę przyzwoity zamiennik kabla Lightning?

#11 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 14:59

Nie ma pewnych źródeł.

#12 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 15:53

Piszesz tak, bo wiesz (bo sprawdziłeś wszystkie) czy tylko to taka obiegowa mądrość, którą nas częstujesz? ;) Marek, bez obrazy, ale może wypowie się ktoś kto kupił i przetestował w użytku taki kabelek, jasne że nie ma na 100% pewnych źródeł; nawet komuś z forum sfajczył się oryginalny kabel; ale są źródła pewniejsze od innych :)

#13 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 16 stycznia 2013 - 15:58

Piszę tak, ponieważ nigdy nie ma pewnych źródeł, możesz kupić oryginalny kabel, który okaże się lipny i się spali, a możesz kupić kabel za złotówkę który będzie działał prze 20 lat. Mam takie zdanie po kupowanych kablach do 4s, wiem że stary typ kabla, ale miałem przypadek że oryginał wytrzymał miesiąc, a zamiennik śmiga do dzisiaj. Więc nie piszę tak sobie.

#14 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2013 - 16:12

Jeżeli chodzi o stary typ kabla, to bez przykrych niespodzianek używam jeszcze kabla z zestawu od iPoda photo sprzed ładnych paru lat (do synchronizowania i ładowania iPhona 3GS, 4S, iPadów) co prawda jest już w strzępach - odpadła plaskikowa obudowa, ale działa niezawodnie. Ciekawi mnie natomiast jak to jest w przypadku Lightning.

#15 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 16 stycznia 2013 - 16:24

A zamówiłem tego za 9.99 z aukcji co podałeś, jutro powinien być to dam znać jak się sprawuje :)

#16 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2013 - 11:04

A ja zamówiłem z innej aukcji dla porównania, zobaczymy :)

#17 Good_Time

Good_Time
  • 6 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 12:38

cieżko chyba jeszcze z zamiennikami dobrej jakości... ale jak bedzie cos godego polecenia ,chetnie dowiem sie gdzie sie zaopatrzyc:)

#18 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 17 stycznia 2013 - 15:03

Ja kupiłem dzisiaj z tej aukcji KABEL USB LIGHTING IPHONE 5 IPAD 4 IPOD TOUCH 5 (2921450728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#19 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2013 - 15:16

Fajnie, to już mamy 3 kabelki do porównania :)

Uśmiał bym sie gdyby okazało się że to ten sam model :)

Ja kupiłem od tego Pana: kabel USB Lightning 8pin iphone 5 ipad 4, mini (2949068568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kliknąłem wczoraj wieczorem a już dzisiaj rano dostałem info, że paczka wysłana.

#20 Celako

Celako
  • 48 postów
  • SkądKoziegłowy, Poznań, Poland, Poland

Napisano 17 stycznia 2013 - 18:20

Ja swego czasu zakupiłem za 49PLN i po miesiącu użytkowania przy złączu lightning tam gdzie wchodzi przewód w otulinie jest pęknięcie i widoczne żyłki przewodów. Okleiłem taśmą izolacyjną, żeby się nie zaginał w tym miejscu. Używałem do ładowania tylko w pracy. Więc jakościowo to jednak są bardzo słabe.

#21 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 18:23

Ja swego czasu zakupiłem za 49PLN i po miesiącu użytkowania przy złączu lightning tam gdzie wchodzi przewód w otulinie jest pęknięcie i widoczne żyłki przewodów. Okleiłem taśmą izolacyjną, żeby się nie zaginał w tym miejscu.
Używałem do ładowania tylko w pracy. Więc jakościowo to jednak są bardzo słabe.

49 a 77 to już niewiele :)

#22 janek.tys

janek.tys
  • 15 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 19:11

Od kilku dni używam w aucie takiego zestawu: [url=http://allegro.pl/lad-samochod-belkin-lightning-iphone-5-ipad-mini-i2944210820.html]ŁAD SAMOCHOD BELKIN LIGHTNING IPHONE 5 IPAD MINI (2944210820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]. Zarówno kabel jak i wtyk do gniazda zapalniczki wykonane są ze świetnej jakości tworzywa. Cena mocno nieprzystępna, mimo to gorąco polecam.

#23 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 19:41

Od kilku dni używam w aucie takiego zestawu: ŁAD SAMOCHOD BELKIN LIGHTNING IPHONE 5 IPAD MINI (2944210820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Zarówno kabel jak i wtyk do gniazda zapalniczki wykonane są ze świetnej jakości tworzywa. Cena mocno nieprzystępna, mimo to gorąco polecam.

Do czarnego ipka :D

#24 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 14:09

Kabel doszedł następnego dnia po zakupie, moge polecić sprzedającego. Co do samego kabelka to jest bardzo podobny do oryginału, dobrze wykonany, trochę ciężej wchodzi w gniazdo. Wątpliwości co do trwałości budzi jedynie bardziej wiotkie niż w oryginale połączenie kabla z plastikowymi elementami obudowy złącza USB i 8 pin, tam gdzie kabel wchodzi w plastikową obudowę jest newralgiczny punkt, mam wrażenie że po dłuższym użytkowaniu może dojść do wyłamania. Ogólnie polecam. Ładuje i synchronizuje dane.

#25 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2013 - 11:31

A zamówiłem tego za 9.99 z aukcji co podałeś, jutro powinien być to dam znać jak się sprawuje :)

I jak wrażenia? Działa?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych