Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook White (FireWire) czy Unibody (USB) pod Interfejs audio FW/USB Motu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kinga Paszcza

Kinga Paszcza
  • 3 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 15:53

Czołem!:D Mam kurdę nie mały problem, a na prawdę nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji, a muszę szybko się zdecydować... Mianowicie, czy ten MacBook: [url=http://allegro.pl/apple-macbook-c2d-2-4-200-gb-4gb-wifi-nowy-i2917476743.html]Apple MacBook C2D 2.4/200 GB/4GB/WiFi/ NOWY !!! (2917476743) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] ma chipset FireWire od Texas Instrument? Mam interfejs Motu Ultralite mk3 hybrid FW/USB, więc mogę się wpiąć tu i tu, ale chyba FireWire będzie lepsze, no nie? Motu ma FW400 a ten pierwszy macbook też, ale rekomendują chipset Texas Instrument, więc chciałem się dowiedzieć. Ktoś z Was wie?
I tak ogólnie jeszcze, który jest lepszy, wydajniejszy i mniej awaryjny, ten powyżej w linku, czy ten: [url=http://wroclaw.gumtree.pl/c-Sprzedam-komputery-akcesoria-software-laptopy-i-macbooki-Mega-Wielka-Okazja-Macbook-Apple-Zam-W0QQAdIdZ447055568]!Mega Wielka Okazja! Macbook Apple!Zam... Sprzedam - Laptopy, Notebooki, iPady, Tablety - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław[/url] ?
Muszę się bardzo szybko zdecydować, więc bardzo proszę o pomoc!
Peace!:)

#2 Kinga Paszcza

Kinga Paszcza
  • 3 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 18:27

Dobra, z tego co się zorientowałem na zagranicznych forach- chipset,nie jest to TI a jakiś Agere, ale podobno z MOTU nie ma najmniejszych problemów. Więc teraz kwestia, co wybrać. Olać: stan, jak nowy i FireWire, kosztem 200złotych mniej i ram ddr3 w tym unibody? Doradźcie coś.. to będzie mój pierwszy mac, i nie wiem w końcu, który z nich będzie lepszym wyborem.. Kusi mnie ten FireWire i jego stan jak nowy, zaś z drugiej strony.. z resztą, po co ja to piszę drugi raz?:D Wypowiedzcie się, jeśli możecie. Czas mi się już w zasadzie skończył, i muszę zdecydować. Pozdrawiam!

#3 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 13 stycznia 2013 - 18:40

Jaki model białaska "wytypowała maszyna losująca"?

#4 Kinga Paszcza

Kinga Paszcza
  • 3 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 19:42

No nie wytypowała jeszcze... Zastanawiam się, a że nigdy nie miałem z nimi do czynienia, jest trudno. Więc chętnie uwzględnie zdanie forumowiczów. Tak pobocznie, jakie szybkie dobre dyski mogę do nich montować?

#5 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 13 stycznia 2013 - 19:56

Jeśli ma być szybko i cicho to SSD - prześledz wątek o dyskach SSD lub zapakuj do maka "zwykklaka" 7000 obr./min ale będzie ciut głośniej i może nieco wibrować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych