Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno komputera Apple przez obcokrajowca oraz zniżka studencka i odliczenie podatku VAT.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 bogdan_viper

bogdan_viper
  • 6 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 09:50

Żadnych problemów. Wwoże jako swój sprzęt. opakowanie-karton albo wyżucam albo wioze za drugim razem i oddaję później. W sumie przy kupnie lapka za 3000 tys biore 600 zwrotu i mam 300 zarobku i o 300 taniej wyjdzie kupującemu. chyba złoty i nteres.

#27 macfrom96

macfrom96
  • 66 postów
  • SkądPL

Napisano 16 stycznia 2013 - 10:46

Ty bogdan w pewnym sensie masz racje jednak zdarzylo sie ze "slup-bialorus" dostal do zaplacenia clo na bialorusi za sprzet ktory zarejestrowal w tax free a nie oplacil cla wwozowego na bialorusi. Urzad celny republiki bialorus wystapil do tax free o sprawdzenie transakcji zwrotu vat na konkretne nazwisko z powodu popelnienia przestepstwa skarbowego i tax free udostepnil te dane w ramach pomocy sciagania przestepstw transgranicznych,pozniej bialorus dostal zbiorczy rachunek na oplacenie zaleglego cla wraz z odsetkami. To o czym piszecie to sie nazywa przemyt a nie kupienie okazyjne laptopa na studenta. :D

#28 bogdan_viper

bogdan_viper
  • 6 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 11:29

Ty bogdan w pewnym sensie masz racje jednak zdarzylo sie ze "slup-bialorus" dostal do zaplacenia clo na bialorusi za sprzet ktory zarejestrowal w tax free a nie oplacil cla wwozowego na bialorusi.
Urzad celny republiki bialorus wystapil do tax free o sprawdzenie transakcji zwrotu vat na konkretne nazwisko z powodu popelnienia przestepstwa skarbowego i tax free udostepnil te dane w ramach pomocy sciagania przestepstw transgranicznych,pozniej bialorus dostal zbiorczy rachunek na oplacenie zaleglego cla wraz z odsetkami.
To o czym piszecie to sie nazywa przemyt a nie kupienie okazyjne laptopa na studenta. :D

Tak, ty też masz rację, ale ja nie jadę na Białoruś tylko na Ukrainę. Łatwiej jest z takimś czymś. :) przemyt nie przemyt ale jdnak warto.

#29 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 stycznia 2013 - 12:17

Tak, ty też masz rację, ale ja nie jadę na Białoruś tylko na Ukrainę. Łatwiej jest z takimś czymś. :) przemyt nie przemyt ale jdnak warto.

A jak to jest jak wieziesz elektronikę za ponad 10 000zl. Osoba która to przewiezieni zapewnia mnie ze bez problemu ale wole być pewien.

#30 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 16 stycznia 2013 - 12:29

Jak ukradniesz to tez warto... i o ile taniej...

#31 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 stycznia 2013 - 12:40

Ja wole ukraść niż dawać dla polityków na podwyżki i ipady za free.

#32 bogdan_viper

bogdan_viper
  • 6 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 12:49

no chyba nie oddasz mi sprzętu wartego tyle tak poprostu. takie rzeczy sie tylko ze znajomym robi :D albo przymysleć inne warianty. ja mam znajomego któremu tak pomagam i tyle.

#33 macfrom96

macfrom96
  • 66 postów
  • SkądPL

Napisano 16 stycznia 2013 - 15:53

Pamietaj jednak iron gery ze "jak krasc to miliony a jak r...chac to ksiezniczki"...

#34 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 16 stycznia 2013 - 15:55

Ja wole ukraść niż dawać dla polityków na podwyżki i ipady za free.

Kazdy by wolal, ale jednak uczciwi obywatele placa podatki... Co innego kreatywna ksiegowosc a co innego przemyt i tanie cwaniactwo ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych