Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 4 6.0.1 bb 04.12.02

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 PiDi87

PiDi87
  • 2 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 12:49

Witam, Mam okazję kupić od kuzyna Iphone. Ma simlocka tylko nie wiemy na jaką sieć. Gdzie można to sprawdzić? Czy istnieje możliwość darmowego sprawdzenia? 0 widziałem na razie tylko płatne opcje za 10 zł Gdzie można sprawdzić czy telefon nie jest na czarnej liście? I ostatnie najważniejsze pytanie = telefon ma takie oprogramowanie i bb Iphone 4 6.0.1 bb 04.12.02 Jakie mam możliwości ściągnięcia=ominięcia simlocka? Czy są takie karty gevey na takie oprogramowanie i bb? Czy lepiej usunąć simlocka programowo? Wiem że to nie jest całkowite usunięcie ale całkowite usunięcie bardzo dużo kosztuje dla niektórych sieci ... Sprawdzałem swój IMEI na stronie Home page - Imei.info ale wyszło mi tylko takie coś Simlock status: Locked Warranty to: None Dodam jeszcze że telefon chyba nie był nigdy aktywowany Proszę o pomoc :)

#2 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 stycznia 2013 - 13:12

Kiedyś dało się sprawdzić za darmo na stronie imei.info, teraz zostaje tylko opcją płatna. Myślę, że lepiej zapłacić niż być później rozczarowanym

#3 PiDi87

PiDi87
  • 2 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 13:18

A czy możliwe jest to że mam oryginalne pudełko na którym wszystko napisane jest po polsku, mam polską instrukcję, numer Imei na pudełku zgadza się z tym na telefonie, i telefon był z zagranicznej sieci np. z angielskiej ? Dameon dzięki za odpowiedź. A czy ktoś się orientuje czy da się kupić tego geveya dla tekiej wersji systemu i bb?

#4 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 13:37

Oficjalnie nie ma takiego geveya, chyba ze jakies chinczyki z allegro ale to loteria czy bedzie dzialac czy nie...

#5 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 stycznia 2013 - 16:59

jeśli wszystko masz po polsku to raczej polski jest to telefon (mowa o papierach w pudełku itp). Najlepiej spróbować kartą z orange albo play, możliwe że na nie ma simlocka (tmobile nie daje locków). Ewentualnie hacktywację zrobić jeśli nie jest aktywowany, wejść w ustawienia -> ogólne -> to urządzenie i podać nam numery z rubryki "model"

#6 akufen

akufen
  • 11 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 19:36

Podepnę się brzydko pod temat, w wątku z simlockami nikt mi nie odpowiedział. Mam takiego samego iphone'a 4 na ios6.0.1 i tym samym bb 4.12.02. Pomimo tego że na imei.info wyświetla się unlocked, karty sim nie działają. Co jest grane? :confused:

#7 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 19:58

Podepnę się brzydko pod temat, w wątku z simlockami nikt mi nie odpowiedział. Mam takiego samego iphone'a 4 na ios6.0.1 i tym samym bb 4.12.02. Pomimo tego że na imei.info wyświetla się unlocked, karty sim nie działają. Co jest grane? :confused:

Moze napisz cos wiecej, z jakiej sieci byl, moze ty go w ogole nie aktywowales itd?

#8 akufen

akufen
  • 11 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 20:16

Jak go dostałem sprawdziłem że działał w plusie i orange, nie wiem na jaką sieć może mieć simlocka, przypadkowo zacząłem go upgrade'ować do ios6 ale dokończyłem bo myślałem że jest fabrycznie odblokowany.

#9 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 21:25

Jak go dostałem sprawdziłem że działał w plusie i orange, nie wiem na jaką sieć może mieć simlocka, przypadkowo zacząłem go upgrade'ować do ios6 ale dokończyłem bo myślałem że jest fabrycznie odblokowany.

A aktywowales go teraz w ogole?

#10 akufen

akufen
  • 11 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 22:07

Jedyne co zrobiłem to JB i używam go jako iPoda.

#11 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 stycznia 2013 - 22:19

Jedyne co zrobiłem to JB i używam go jako iPoda.

To zrób restore i aktywuj go polską kartą np orange.

#12 akufen

akufen
  • 11 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 22:42

Miałem włączonego SAM, wyłączyłem i wszystko śmiga. Dzięki za pomoc, tak czy siak!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych