Drukarka HP LaserJet 1022 nie działa poprawnie - po chwili jest nieaktywna
Posted 11 January 2013 - 22:14
HP Printer Drivers v.2.12 for OS X
Na pewno starszy, bo było to jakiś czas temu.
Problem polega na tym, że podłączam drukarkę, wydrukuję coś i po jakimś czasie (bez żadnych działań, drukarka cały czas podłączona do USB i zasilania) nie mogę już nic wydrukować. Gdy chcę to zrobić wyświetla się coś w stylu "Drukarka nieaktywna". Często pomaga odłączenie z prądu i ponowne podłączenie, ale efekt jest chwilowy.
Przy okazji zapytam, czy jest możliwość druku obustronnego?
W Windowsowym sterowniku miałem taką możliwość w preferencjach drukarki.
Posted 11 January 2013 - 22:26
Posted 11 January 2013 - 22:33
Posted 11 January 2013 - 22:51
Posted 11 January 2013 - 22:55
Posted 11 January 2013 - 23:12
Posted 11 January 2013 - 23:28
Po jakimś czasie pokazuje się "Drukarka nie jest podłączona."
Jestem cały czas początkującym użytkownikiem MacBooka, więc może pytanie będzie dyletanckie.
Jak mam zainstalowaną wersję steroników do HP powiedzmy 2.0.9 (nie wiem jaką mam), a chciałbym zaktualizować do wesji z wczoraj:
HP Printer Drivers v.2.12 for OS X
To czy w jakiś sposób muszę usunąć starą instalację czy po prostu ściągnąć nowy obraz i zainstalować (nałożyć)?
W jaki sposób wyczyścić wszelkie poprzednie sterowniki?
Posted 11 January 2013 - 23:39
Posted 12 January 2013 - 16:54
Posted 12 January 2013 - 19:21
Posted 12 January 2013 - 19:31
Nie wiem czy Cię pocieszę, ale również mam taki sam problem z drukarką z tej samej serii, a dokładniej z modelem P1005. Mam tę drukarkę prawie 5 lat, wydruki są bardzo dobrej jakości, jest wydajna i tania w eksploatacji, ale... nie da się z niej korzystać mając Maka. Wydruk 2-3 stron zwykle nie stanowi problemu, ale ja zwykle drukuję po 20-30 lub więcej na raz, a wtedy przestaje drukować po kilku stronach, sama się wyłącza albo drukuje coś, co miała wydrukować np. dzień wcześniej. Przeinstalowywałem sterowniki milion razy, kombinowałem, używałem różnych kabli i portów USB - ona żyje swoim życiem. Co ciekawe, z Windowsem pracuje idealnie i to jest mój sposób na nią: stary laptop PC. Poddałem się, ale drukując ok. 500 stron miesięcznie chyba bym osiwiał próbując zmusić ją do walki z Mac OS.
Widać ktoś sobie nie może z tym poradzić.
Dzisiaj zainstalowałem update z w/w linka. Drukarka jest podłączona cały dzień, czasem załączę coś do wydruku i o dziwo chodzi dobrze - na razie. Nie wiem na ile jest to zbieg okoliczności a na ile faktyczna poprawa, ale spróbuj.
I przy instalacji zrobiłem tak, jak kolega wyżej pisał. Wyzerowałem, powyrzucałem drukarki itd. Sterownik (ten sam co automat) - wybrałem "z ręki".
Posted 14 January 2013 - 23:36
Wątek założony w złym dziale!„Zasady umieszczania wpisów na forum”
Uważnie wybierz miejsce w którym umieścisz swój wątek. Staraj się wybrać odpowiedni dział dla Twojego tematu. Duplikaty, źle umieszczone wątki oraz posty, mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.
Przed założeniem tematu zapoznaj się z drzewem kategorii naszego forum i postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu. Pozwoli Ci to szybciej uzyskać pomoc, a w przyszłości ułatwi innym użytkownikom szukającym odpowiedzi na takie samo pytanie, odnalezienie Twojego wątku wraz z rozwiązaniem problemu. Pamiętaj również aby w wybranym przez Ciebie dziale, zapoznać się z ogłoszeniami i tematami podklejonymi u góry. Często są to wskazówki dotyczące zakładania nowych tematów oraz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Moderatorzy mają przywilej ostatniego słowa dotyczącego moderacji dyskusji. W przywilej ten wchodzą: prawo do zamykania, usuwania, oraz edycji treści wątków i ich tytułów, a także prawo do edycji i usuwania poszczególnych postów. Prawo do ostatecznej decyzji dotyczącej zawartości merytorycznej forum mają Administratorzy.
Posted 06 February 2015 - 01:34
Wygląda na to, że problem został rozwiązany.
Po prostu zmęczyło mnie wieczne drukowanie przez maszynę wirtualną i postanowiłem sprawdzić, czy coś ruszyło w sprawie.
Otóż ściągnąłem i zainstalowałem dzisiaj:
http://support.apple.com/kb/dl907
Ponieważ zobaczyłem, że sterownik do drukarki 1022 ma oznaczenie 1.6.0, a poprzednie miało symbol 1.4.0.
Wydrukowałem na razie z 20 stron i jest ok. Może za szybko, żeby chwalić się rozwiązaniem problemu, ale warto sprawdzić.
Komputer: MBP 13" || Telefon/odtwarzacz: iPhone 7 || Odtwarzacz: iPod 8GB (czarny) 2G
Posted 06 February 2015 - 09:55
Po 2 latach? Super.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users