Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odtwarzanie oprogramowania.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 17:04

Piszę, bo mnie trochę panika bierze. Postanowiłem wyczyscić iPhone z różnych śmieci po nieudanych próbach wgrywania czegoś, starej wersji Unlocka (którą prawdopodobkie źle zaistalowałem), i takich tam. Więc podłączyłem do iTunes, kliknąłem "Odtwórz" i odtwarzało się tak przez godzinę. w Końcu po 2h wyjąłem iPhone z docka i co sie okazało? Paseczej w iTunes przesuwał się dalej, a iPhone dalej świcił jabłuszkiem i robił kółeczka. Teraz jest 2 podejćie i to samo. Czekam, ale nie sadze, zeby było to normalne. Powiedzci, Drodzy, jak u was to przebiegało i co mam zrobić w tym stanie rzeczy?

#2 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 17:17

Nie bardzo rozumiem, o czym piszesz...

#3 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 17:24

Cóż... Ja też nie zaczaiłem od razu co znaczy Odtwarzanie, ale biorąc pod uwagę to, ze w angielskiej edycji iTunes Było na tym miejscu Restore, to myslę, ze to to samo. W każdym razie ja rozumiem przez to "instalację oprogramowania iPhone od nowa". PS: Dalej odtwarza.

#4 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 17:31

to nie jest odtwarzanie... tylko restore i już, kto to polonizował?! Zamiast restore spróbuj wgrać oprogramowanie AppTappem, on ci soft od nowa wgrywa.

#5 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 17:33

Kto polonizował? Apple. Spróbuję. Dzięki.

#6 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 17:37

1 punkcik reputacji więcej nigdy nie zaszkodzi ;) nie ma sprawy, jak nie podziała pomyślimy dalej.
  • gegan lubi to

#7 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 17:40

Nie podziałało :(

#8 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 17:45

tzn co się dzieje?

#9 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 17:47

Po instalacji Installera jest dalej Please connect do iTunes. Po kliknięciu na ... Pestore jest to so przedtem. Zaraz zainstaluję wcześniejszego iTunesa i sprawdzę. Dodam, ze to windows XP. EDIT: Dalej nic.

#10 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 16 września 2007 - 18:14

A włączyłeś iPhona w tryb restore? Przycisk start i sleep wciśnięte razem przez 25 sekund?
  • gegan lubi to

#11 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 18:19

jak to się ujawnia na iPhonie? Bo jak to zrobiłem (nie wiem, czy było to 25s. to poprostu zgasł. mam to zrobić po podłaczeni, przed?

#12 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 16 września 2007 - 18:30

jak to się ujawnia na iPhonie? Bo jak to zrobiłem (nie wiem, czy było to 25s. to poprostu zgasł. mam to zrobić po podłaczeni, przed?

Tak wyglada recovery mode:

Dołączona grafika

Po podlaczeniu i uruchomieniu iTunes powinno sie pokazac:

Dołączona grafika

#13 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 18:40

Co prawda na Windowsie informacja w iTunes wygląda inaczej, a obrazek na iPhone mi się nie wyswietla (na forum) ale domyslałem, się, ze to jest wykrzyknik w żółtym trójkącie z napisem Please connect to iTunes. Więc odpowiedź brzmi tak; Mój iPhone albo jest wyłączony, albo ma taki znak, jak opisałem. Nic nie działa. jam wam co.s przychodzi do głowy, to pomóżcie. jeszczer byłbym wdzięczny, jeżelui powiedzielibyście mi ile u was trwa restore.

---- Dodano 16-09-2007 o godzinie 20:50 ----
Taki najgorszy przypadek. Jeżli nie dałoby mi się odblokować tego syfu, jeśli go zakatowałem, to co? przeciez chyba nie ma specjalistów od iPhone, a wysyłka i naprawa kosztowałaby mnie równowartość nowego. Co wtedy?

---- Dodano 16-09-2007 o godzinie 21:42 ----
Jest progres. teraz nie restoruje mi się non-stop, tylko wyskakuje błąd (1604) o którym nie ma nigdzie mowy.

#14 Cappo

Cappo
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 22:16

Włącz iphona tak aby pojawił się żółty trójkąt (trzymaj cały czas wduszony przycisk home), uruchom itunes, podłącz i włącz odtwarzanie (cały czas trzymają wduszony home) - lepiej to zrobić z samym kabelkiem a nie w docku bo jest trochę trzymania i palec więdnie... :)

#15 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 16 września 2007 - 22:52

o co chodzi z tym 'odtwarzaniem'?:confused: :confused:

#16 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 23:23

o co chodzi z tym 'odtwarzaniem'?:confused: :confused:

To jest na polska versja "restore"... według mnie chore tumaczenie... dlatego polskiego nie używam jak nie muszę...

#17 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 17 września 2007 - 04:34

---- Dodano 16-09-2007 o godzinie 21:42 ----
Jest progres. teraz nie restoruje mi się non-stop, tylko wyskakuje błąd (1604) o którym nie ma nigdzie mowy.[/QUOTE]

Co mi przyszlo do glowy:

1. Przeinstaluj iTunes -- problem moze byc z iTunes, nie z iPhone.
2. Sprobuj uzyc innego komputera - najlepiej Mac OS X (moze ktos znajomy?)
3. Zainstaluj AppTap v.3.1 -- mial pomagac na problem endless rebooting, nie wiem, czy tu cos da (ale tez tylko Mac).
  • gegan lubi to

#18 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2007 - 09:17

Hmm... Kurdę nie ma nikt znajomy Maca. Już iTunes ze 3 wersje testowałem. Zaraz spróbuję z "wduszonym home", ale to raczej nie podziała.

#19 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 17 września 2007 - 09:20

Nic nie działa. jam wam co.s przychodzi do głowy, to pomóżcie. jeszczer byłbym wdzięczny, jeżelui powiedzielibyście mi ile u was trwa restore.

Restore trwa w zależności od połączenia internetowego. W moim przypadku przy odblokowywaniu pierwszego iPhona iTunes ściągało plik z firmwarem około godziny. Przy odblokowywaniu drugiego korzystało już ze ściągniętego pliku.

#20 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2007 - 09:23

Trzymając cały czas home iPhone włącza się i gaśnie... i tak w kółko. Niestety nic to nie daje.

---- Dodano 17-09-2007 o godzinie 10:26 ----
Cóż mogę dać mu cały dzień. Najbardziej niepokoi mnie to, ze po odłączeki iPhone na iTunes i iPone dalej wyświetla się to samo. iTunes muli mi komuter i nie da się go wyłączyć.

#21 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 17 września 2007 - 10:08

To jest na polska versja "restore"... według mnie chore tumaczenie... dlatego polskiego nie używam jak nie muszę...

O Maj Gad! :eek: :eek: :eek:

Co za baran to tłumaczył?

#22 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2007 - 10:15

Obstawiam, ze amerykanin i amerykański słownik :D, ale wracająć do tematy, to iPhone już godzinę się "odtwarza" i nic. Jestem już odrobinę poddenerwowany.

#23 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 17 września 2007 - 10:40

Czyli rozumiem, że plik z firmwarem ściągnięty. Może jest uszkodzony. Spróbuj go skasować i jeszcze raz ściągnąć.

#24 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2007 - 10:47

Byłbym bardzo wdzięczny, gdybś powiedział mi gdzie jest zapisany.

#25 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 17 września 2007 - 11:33

Nie mam pojęcia ale ja bym włączył pokazywanie ukrytych plików (o ile pamiętam masz Windows) i potem wyszukiwanie hasła iPhone w całym systemie lub iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw - to jest plik z firmwarem. Opróżnij Temporaty Interent Files dla wszystkich użytkowników, Temp Windowsa, oraz przeszukaj katalogi iTunes wpisując to hasło w wyszukiwarkę plików. Jeśli jeszcze raz podłączysz iPhona w trybie restore i iTunes zacznie ściągać plik to znaczy, że się udało. Plik ma 91MB więc musiasz zauważyć, że jest ściągany. Po potwierdzeniu restore przeglądnij wszystkie zakładki z lewej strony. Powinieneś zobaczyć takie coś:
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych