Witam, na mojej uczelni istnieje sieć wifi, ktora widnieje jako bez hasła (w ustawieniach widoczna jako bez kłodki), natomiast po przyłączeniu do tej sieci wyskakuje ekran z prośbą o zalogowanie się do sieci poprzez znane mi hasło. Dopoki mój ipad pracował na poprzednim iosie nie było z tym problemów, natomiast po aktualizacji, przy próbie przyłączania do sieci ekran z prosbą o wpisanie hasła w ogole się nie pojawia, co oczywiście skutkuje brakiem połączenia do sieci. Co z tym zrobić?
Pozdrawiam
Problem z uczelnianą siecią wifi - ipad 3 ios 6
Started by
kubaleon
, 10 Jan 2013 00:21
1 reply to this topic
Posted 10 January 2013 - 00:21
Gość_oneghost_*
Posted 10 January 2013 - 00:33
Możesz wyczaić na jakimś komputerze jaki ip ma strona do logowania. Może to być np http://10.10.10.1, albo 192.168.1.1 - różne mogą być, musisz sprawdzić. Chyba powinna być napisana w Ustawienia / WiFi / Niebieska strzałka obok nazwy sieci z którą jesteś połączony / Router.
Potem jak wspiszesz w przeglądarce na ipadzie ten adres, powinno działać logowanie.
Możesz też spróbować wejść w Ustawienia / WiFi / Niebieska strzałka obok nazwy sieci z którą jesteś połączony / Odnów dzierżawę. U mnie w szkole to czasem pomagało.
Potem jak wspiszesz w przeglądarce na ipadzie ten adres, powinno działać logowanie.
Możesz też spróbować wejść w Ustawienia / WiFi / Niebieska strzałka obok nazwy sieci z którą jesteś połączony / Odnów dzierżawę. U mnie w szkole to czasem pomagało.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users