Używany Ipad 2, na co zwracać uwagę?
Rozpoczęty przez
Viroz
, 08 sty 2013 22:43
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 stycznia 2013 - 22:43
Cześć. Pół roku temu napaliłem się na Ipada, jednak nie miałem gotówki no i nie bawiłem się tym urządzeniem. Przeszła mi zajawka, jednak dziś miałem okazje pobawić się tym urządzeniem(bawiłem się trójką i dwójką bodajże - media markt) i doszedłem do wniosku, że tablet będzie mi bardziej odpowiadał od laptopa. Stać mnie na nowy tablet jednak wolałbym zaoszczędzić. Czy jest coś na co uważać przy kupnie ipada? W jakich cenach szukać Ipada 2 64gb z modemem 3g na gwarancji?
Wiem, że na tym forum powstaje multum takich pytań i mam nadzieje, że uzyskam odpowiedź, a mój wątek nie zostanie zamknięty z powodem "Było, poszukaj na forum.".
Pozdrawiam.
Napisano 09 stycznia 2013 - 12:58
Obserowałem właśnie tą aukcje. Gwarancja kończy się w tym miesiącu i gdyby nie to to pewnie bym go zamówił. Mogę jeszcze wiedzieć jak trzyma się Ipad 2? Wszystko na nim śmiga jeszcze?
Napisano 09 stycznia 2013 - 13:51
Na "dwójce" oczywiście wszystko chodzi tak jak na nowszych modelach. Różnica - i to kolosalna - jest w ekranie. Choć niektórzy dziś zamieniają duże Retiny na iPada Mini, który nie ma Retiny... (rzecz gustu).
Ja na Twoim miesjcu szukałbym jednak min. iPada 3. Dwójka już powoli schodzi. Poza tym między dwójką a trójką jest przepaść, a między trójką a czwórkami już nie tak duża... Zakup "trójki" jest moim zdaniem bardziej sensowny i perspektywiczny.
A jeśli zależy Ci wyłącznie na cenie.... to polecam iPada Mini. Ja mam i dużego i małego. Duży jest w odstawce. Mały non stop w użyciu.
- - - Połączono posty - - -
P.S. Modele powyżej "dwójki" mają dużo szybszy modem 3G. Różnica naprawdę jest duża.
Ja na Twoim miesjcu szukałbym jednak min. iPada 3. Dwójka już powoli schodzi. Poza tym między dwójką a trójką jest przepaść, a między trójką a czwórkami już nie tak duża... Zakup "trójki" jest moim zdaniem bardziej sensowny i perspektywiczny.
A jeśli zależy Ci wyłącznie na cenie.... to polecam iPada Mini. Ja mam i dużego i małego. Duży jest w odstawce. Mały non stop w użyciu.
- - - Połączono posty - - -
P.S. Modele powyżej "dwójki" mają dużo szybszy modem 3G. Różnica naprawdę jest duża.
Napisano 09 stycznia 2013 - 14:15
Za kilka miesięcy kończę szkołę. Zaraz po szkole wyjeżdżam za granicę do pracy i wtedy w pełni używałbym ipada. Laptopa nie chcę, tableta na androidzie też(mam telefon i wystarczy). Nie lepszym wyborem był by zakup Ipada 3 w wersji Wifi? Posiadam telefon który może udostępniać połączenie internetowe. Wtedy już na pewno wyrwałbym sztukę na gwarancji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych