Adobe udostępniło CS2
Napisano 08 stycznia 2013 - 07:20
Napisano 08 stycznia 2013 - 11:24
Napisano 08 stycznia 2013 - 11:27
Niezrozumiałe jest, czemu wylądował w koszu...
Moderatorom się nie spodobało może, że znowu ktoś był przed nimi?
Napisano 08 stycznia 2013 - 11:32
Moderatorom się nie spodobało może, że znowu ktoś był przed nimi?
Oł, jes:)
Napisano 08 stycznia 2013 - 11:38
Oł, jes:)
Za jakieś pare dni pojawi sie news o CS2, a wtedy już nikogo to nie będzie obchodziło, bo każdy zainteresowany już dawno będzie mial ściagnięte i zainstalowane

Napisano 08 stycznia 2013 - 18:23

Napisano 09 stycznia 2013 - 00:45
Tiger PPC G4:
Photoshop CS2 - instaluje się, przy otwieraniu wysypuje się na etapie "Building TWAIN Menu Items". Nie pomaga update oraz Command+Option+Shift.
Acrobat Pro 8.0 - instaluje się, działa i niby go zarejestrowałem.
Acrobat Standard 7.0 - instaluje się, działa - podawany przy rejestracji numer seryjny jest nieważny.
Napisano 09 stycznia 2013 - 01:17
Wstępne moje doświadczenia z "promocją";
Tiger PPC G4:
Photoshop CS2 - instaluje się, przy otwieraniu wysypuje się na etapie "Building TWAIN Menu Items". Nie pomaga update oraz Command+Option+Shift.
Acrobat Pro 8.0 - instaluje się, działa i niby go zarejestrowałem.
Acrobat Standard 7.0 - instaluje się, działa - podawany przy rejestracji numer seryjny jest nieważny.
"promocja" jest tak, że jest legalna tylko dla tych co kupili CS2.
Napisano 09 stycznia 2013 - 09:43

Napisano 09 stycznia 2013 - 09:58
"promocja" jest tak, że jest legalna tylko dla tych co kupili CS2.
Nie jest tak jak piszesz. Pobrałem CS2. Mam normalną umowę EULA. Program pobrałem za darmo, kod uzyskałem w sposób legalny - skonsultowane z prawnikiem. W całej unii, prawo unijne jest ponad wypowiedzią pracownika Adobe.
Umieszczając soft za darmo z kodem, udostępnili go wszystkim.
Co więcej można go używać do celów komercyjnych.
Adobe po prostu się nie spodziewało takiej reakcji ze strony ludzi - tylu pobrań.
Napisano 09 stycznia 2013 - 10:22
Nie jest tak jak piszesz. Pobrałem CS2. Mam normalną umowę EULA. Program pobrałem za darmo, kod uzyskałem w sposób legalny - skonsultowane z prawnikiem. W całej unii, prawo unijne jest ponad wypowiedzią pracownika Adobe.
Umieszczając soft za darmo z kodem, udostępnili go wszystkim.
Co więcej można go używać do celów komercyjnych.
Adobe po prostu się nie spodziewało takiej reakcji ze strony ludzi - tylu pobrań.
A możesz podać jakiś paragraf?
Napisano 09 stycznia 2013 - 11:10
- - - Updated - - -
Z postanowień licencji, §2. Jeśli pozyskaliśmy oprogramowanie od Adobe lub jego odsprzedawców, możemy używać pakietu, na ograniczonej liczbie komputerów.
Napisano 09 stycznia 2013 - 15:09
Wszystkie podane numery seryjne wszystkich pobranych programów są akceptowane przy instalacji.
Photoshop z pakietu CS & Elements - instalują się, przy otwieraniu wywalają na etapie "Building TWAIN Menu Items".
Illustrator, InDesign, InCopy, GoLive - instalują się, działają, aktywacja = error. Nie ma potem informacji o używaniu niezarejestrowanej kopii lub wersji Trial.
ImageReady z pakietu CS - instaluje się, działa, aktywacja = Error.
P.S. Ponowne pobranie Photoshop'a & Elements nie rozwiązało problemu.
Zapytanie przy okazji: Ma ktoś niepotrzebny oryginał Photoshopa CS i/lub CS2 ?
Napisano 09 stycznia 2013 - 16:10
Napisano 09 stycznia 2013 - 16:24

Rozwiązanie problemu wywalającego się Photoshopa & PS Elements jest następujący:
Applications > Adobe Photoshop CS2 (lub Adobe Photoshop Elements 4.0) > Plug-Ins > Import/Export i tu skasować plik TWAIN.plugin
Problematyczny soft ładuje się normalnie, aktywacja = Error. Podobnie jak w pozostałych podobnych przypadkach - wybranie opcji "Do not Register" nie skutkuje informacjami ani "przypominaczami" o używaniu wersji Trial, Demo itp. .
Napisano 09 stycznia 2013 - 17:03

Napisano 09 stycznia 2013 - 17:22
Napisano 09 stycznia 2013 - 17:57

Napisano 09 stycznia 2013 - 18:46
Napisano 09 stycznia 2013 - 20:20
1. No dobra - a gdzie jest jakikolwiek zapis o przeznaczeniu tych wersji - tzn. dla kogo i w jakim celu zostały udostępnione ? Na stronie Adobe ani w licencji ani słowa o tym.
2. Jak w razie czego zlikwidować Adobe Account ?
1. Było cytowane w paru periodykach...jak znajdę chwilę to poszukam sam z ciekawości.
2. Normalnie, usunąć zapewne za pomocą narzędzia na stronie, albo poprzez support adobe...ale czy zdążysz zanim zaczną się dobijać do drzwi

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:29
Napisano 09 stycznia 2013 - 20:43
...ale czy zdążysz zanim zaczną się dobijać do drzwi
Spokojnie kolejka jest długa, mają do obsłużenia kilka milionów mieszkań na całym świecie

A tak na serio, to jak Tworzyłeś konto w Adobe to samo Ci dopisało programy do konta? U mnie aby się pojawiły musiałem wejść i kliknąć zarejestruj program. Ale nie musiałem tego robić. Samo konto to nic strasznego należysz do społeczności Adobe i tylko tyle. Zaloguj się i wejdź w zakładkę "Moje produkty" czy masz tam CS2? Jeśli tak to byłoby dziwne bo ja mam zarejestrowane stare CS2 więc po instalacji musiałbym mieć dwa seriale.
Napisano 09 stycznia 2013 - 20:59
Mimo przetestowania "promocji" nie mam w "Moich Produktach" absolutnie żadnych programów, zero, null.
Jak to jednak jest lewizna to natychmiast leci do kosza.
Napisano 09 stycznia 2013 - 21:33
No ale o jaki cytat chodzi i gdzie jest to zastrzeżenie ?
…Adobe is absolutely not providing free copies of CS2! What is true is that Adobe is terminating the activation servers for CS2 and that for existing licensed users of CS2 who need to reinstall their software, copies of CS2 that don’t require activation but do require valid serial numbers are available.
Dov Isaacs, forum Adobe.
A tak na serio, to jak Tworzyłeś konto w Adobe to samo Ci dopisało programy do konta? U mnie aby się pojawiły musiałem wejść i kliknąć zarejestruj program. Ale nie musiałem tego robić. Samo konto to nic strasznego należysz do społeczności Adobe i tylko tyle. Zaloguj się i wejdź w zakładkę "Moje produkty" czy masz tam CS2? Jeśli tak to byłoby dziwne bo ja mam zarejestrowane stare CS2 więc po instalacji musiałbym mieć dwa seriale.
Konto adobe mam od dawna, ostatnio kupowałem Photoshopa nie poprzez adobe a inny sklep, i po instalacji i rejestracji przy pierwszym uruchomieniu przesłało dane automatycznie do adobe i tam już na moim koncie wyświetla się wraz z serialem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych