Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logo firmy w podpisie wiadomości w mail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxxxx001

Maxxxx001
  • 19 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:11

Witam. Mam taki problem, chciałbym dodać podpis w ustawieniach skrzynki mailowej na ipadzie, można to oczywiście łatwo zrobić. Problem zaczyna się gdy próbowałem dodać kogo firmy w podpisie tak jak mam na macu. Da się tak zrobić? W jakim formacie ma być logo? Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.

#2 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:57

jedną z opcji jest wejście w camera roll i tam w zdjęcie i dajesz wyślij przez e-mail i wtedy cię przekierowuje na wysyłanie dajesz do kogo i dopisujesz maila = innego sposobu nie znam :)

#3 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:00

jedną z opcji jest wejście w camera roll i tam w zdjęcie i dajesz wyślij przez e-mail i wtedy cię przekierowuje na wysyłanie dajesz do kogo i dopisujesz maila = innego sposobu nie znam :)

Nie o to mu chodziło. Tym sposobem wysyłasz po prostu zdjęcie, a on chce mieć ikone w stopce jak wysyła wiadomośc, tak jak firmy mają.

#4 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:04

Nie o to mu chodziło. Tym sposobem wysyłasz po prostu zdjęcie, a on chce mieć ikone w stopce jak wysyła wiadomośc, tak jak firmy mają.

Wiem właśnie tylko chyba nie ma takiej możliwości ;)

#5 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 17:09

Niestety, nie działa dodanie pliku ani jpg ani png, żaden nie jest widoczny po wysłaniu z iOS. Może ja coś źle robię, ale wątpię, wszystko zgodnie z opisem i dodatkowo własne kombinacje i żadna z metod nie pozwala na wysłanie grafiki jako podpisu. Oczywiście, zawsze możemy sobie zachować w rolce fotkę z grafiką i dodawać ją jako załącznik do listu, ale to nie jest to samo, co dodawany podpis z automatu, przy odpowiedzi czy tworzeniu nowego listu. Ta metoda świetnie działa w OS X, ale w iOS nie.

#6 Mind_Trance

Mind_Trance
  • 46 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:11

To może ja opiszę w jaki sposób dodałem w podpisie maila dane mojej firmy oraz logo. Do wysyłania maili korzystam z programu Poczta usługi Windows Live. W opcjach poczty / Podpis / ustawiłem edytowanie podpisu z pliku (html). W pliku html umieściłem ścieżkę skąd html ma pobierać banner (dałem lokalizację zewnętrzną, czyli plik na serwerze). Czyli reasumując przy próbie wysłania maila widzę swój podpis tak jak chciałem, żeby wyglądał .... (grubość, rodzaj czcionki, kolor linków do strony firmowej, maila). Po wysłaniu maila z podpisem z poczty Windows Live na iPad, zaznaczyłem cały podpis razem z logo z odczytanej wiadomości i w ustawieniach iPad / Poczta, kontakty, inne / Podpis / wkleiłem zawartość. Pokazał się identyczny opis jak w poczcie Windows Live. Przetestowałem i logo firmy jest przesyłane z iPada. Może to trochę pokręcone, ale działa. Innych rozwiązań nie testowałem. Może da się w inny sposób skopiować plik / logo i wstawić w podpis iPad'a. Wytrwałym, życzę aby ich logo widniało w mailach bez dodatkowych opłat.

#7 Maxxxx001

Maxxxx001
  • 19 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 10:13

Serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Kupiłem ten program signatures, ale nie jestem z niego zadowolony, może coś zle ustawiłem, ale logo musiało być kwadratowe. Polecam natomiast program Signature free, który trzega później kupić w wersji pro (ipad 6,99 euro, na iphone troche taniej nawet), ale według mnie ma więcej funkcji, logo może być w dowolnym formacje. Jedyny minus jest taki, że na każde urządzenie trzeba kupić osobny program. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych