Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dual sim dla Iphone 4s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 bardyt

bardyt
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:07

Witam, Gdzie mogę kupić w Polsce coś co pozwoli mi posiadać dwie karty sim jednocześnie? Pozdrawiam

#2 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:15

A jak chcesz żeby Ci to działało w iP?

#3 bardyt

bardyt
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:38

znalazłem coś takiego, tylko czy to jest gdzieś w PL dostępne?

iPhone 4 Dual SIM Adapter with Case ( Supports 2 SIMCARDS) - Home

#4 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:40

Ja sobie jakoś nie mogę tego wyobrazić.

#5 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:47

Witam,

Gdzie mogę kupić w Polsce coś co pozwoli mi posiadać dwie karty sim jednocześnie?

Pozdrawiam

No myślę że w końcu trafi coś takiego na allegro, a jak nie to zakładaj konto paypal i szukaj na ebayu.

Swoją drogą, czekam cierpliwie aż pojawi się ip działający z dwoma kartami jednocześnie.

Ja sobie jakoś nie mogę tego wyobrazić.

Chyba masz słabą wyobraźnię? Wszystko przedstawione jest na zdjęciach.

#6 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:50

Chyba masz słabą wyobraźnię? Wszystko przedstawione jest na zdjęciach.

Nie w takim sensie nie mogę sobie tego wyobrazić.

#7 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:52

Nie w takim sensie nie mogę sobie tego wyobrazić.

A w jakim ?? Bo ja też sobie już nie mogę tego wyobrazić :D.... oczywiście działanie jednoczesne dwóch kart nie wchodzi za pewne w grę, ale przełączanie po między kartami to chyba nie powinno być dużym problemem na dzień dzisiejszy w żadnym telefonie

#8 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:56

Bo iP nie jest przystosowany do działania na dwie karty SIM, ani do przełączania pomiędzy nimi. Ja nawet nie wiem jak działają telefony "Dual SIM". W sensie, dostaje SMS'a i co? Wiadomo z którego numeru dostałem? Szału można dostać z takim działaniem.

#9 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:00

Fajna sprawa. Gdyby coś takiego schowali w bumperze, to bym się skusił, ale te obudowy strasznie szpecą.

Generalnie sprowadza się to do tego: Dual SIM Card Adapter for iPhone 4 - Random Color - Free Shipping - DealExtreme Sklep polecam, robiłem w nim już zakupy, wysyłka do Polski darmowa, idzie 1,5-2 tygodnie.

#10 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:11

Bo iP nie jest przystosowany do działania na dwie karty SIM, ani do przełączania pomiędzy nimi. Ja nawet nie wiem jak działają telefony "Dual SIM". W sensie, dostaje SMS'a i co? Wiadomo z którego numeru dostałem? Szału można dostać z takim działaniem.

iPhone może i nie przystosowany, ale na pewno przystosowany będzie do niego adapter, to tylko kwestia czasu. Miałeś w rękach kiedykolwiek taki adapter do dual sim ?? Co do samego telefonu, to chwilę korzystałem z samsunga z dual sim i jest to super sprawa dla kogoś kto korzysta z numeru prywatnego i firmowego. Niestety takie telefony są średnio fajne, tak dolna półka i za bardzo nie ma co wybrać. A z obsługą dwóch kart, nie ma najmniejszego problemu.

Fajna sprawa. Gdyby coś takiego schowali w bumperze, to bym się skusił, ale te obudowy strasznie szpecą.

Generalnie sprowadza się to do tego: Dual SIM Card Adapter for iPhone 4 - Random Color - Free Shipping - DealExtreme Sklep polecam, robiłem w nim już zakupy, wysyłka do Polski darmowa, idzie 1,5-2 tygodnie.

Co racja to racja. Kwestia odpowiedniego adaptera i fajnego bumpera i dałoby się zrobić. Ale osobiście takie upychanie adapterów pod klapke baterii, a w tym przypadku pod etui jest średnio trafionym pomysłem. Ja czekam cierpliwie, może ip 6 będzie miał dual sima :D

#11 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:22

Myślę że Soft tego nie pociągnie chyba że jest jakiś mod na JB :)

#12 bardyt

bardyt
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:30

Na ich stronie pisze tak: "No JAILBREAK needed, No Software to install, Works on ALL" więc chyba powinno kopać ... myślę, że kupię to pod koniec miesiąca i przekonam się jak to się sprawuje :)

#13 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:44

Z innych rozwiązań znałem wcześniej Gmate. Działa przez BT, nie szpeci telefonu, ale niestety ma więcej wad: osobne urządzenie, wiele droższe, w PL niedostępne (raz widziałem na allegro, w licytacji poszło za 130) i wymaga JB. To tutaj jest niezłe. Brakuje tylko działania kart równocześnie.

#14 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 stycznia 2013 - 18:18

Ja czekam cierpliwie, może ip 6 będzie miał dual sima :D

tak, obok wejścia na microusb, zaraz przy gnieździe karty pamięci pod wymienną baterią, którą chroni wymienna obudowa. Już w iPhone 4 zrezygnowano z kart sim na rzecz kart microsim, w iP5 nano sim więc tendencja raczej nie jest wzrostowa i ciężko liczyć na to, że iPhone będzie miał dual sim.

#15 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 19:03

Za niedługo w ogóle nie będzie kart SIM.

#16 bardyt

bardyt
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 20:58

ja myślę, że już piko sim nie zrobią, bo to nie miałoby sensu i tak jak kolega wyżej pisze, nie będzie kart SIM. W sumie już by ich mogło nie być, daje maks góra 2 lata na to że znikną

#17 mwacek89

mwacek89
  • 3 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 23:52

na allegro jest coś takiego [url=http://allegro.pl/rebel-2phone-iphone-4-4s-dual-sim-i2981602892.html]Rebel 2Phone iPhone 4 / 4S Dual Sim (2981602892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] sam z tego korzystałem potrzebny jest jailbreak i obie karty działają na raz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych