Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AutoCAD dla Mac, paczki językowe

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 06 January 2013 - 19:51

Witam! W tym roku zacząłem studia inżynierskie. Moja uczelnia za darmo udostępnia programy Autodesk. Właśnie pobrałem AutoCAD dla Mac, jednak jest dostępny tylko w angielskiej i francuskiej wersji językowej. Do AutoCAD'a na Win dostępne są paczki językowe, czy do wersji dla Mac znajdę coś takiego?

#2 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 06 January 2013 - 20:40

Która uczelnia za darmo udostępnia Autocada?

#3 roger1801

roger1801
  • 508 posts

Posted 06 January 2013 - 21:02

Która uczelnia za darmo udostępnia Autocada?

Pewnie każda techniczna. Autodesk podobnie jak MS udostępnia studentom swoje oprogramowanie do nauki za free.

#4 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 07 January 2013 - 17:42

Jestem na Politechnice Rzeszowskiej. Tak jak napisał roger1801, mam również za dramo programy MS (razem z systemami operacyjnymi).

#5 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 07 January 2013 - 17:57

Autodesk udostępnia wersje edukacyjne programów bezpłatnie, niezależnie od uczelni. Nie mogą one być po prostu wykorzystane komercyjnie. Co do paczek językowych do wersji na Maca - nie spotkałem się z czymś takim, korzystam z angielskiej wersji (mimo tego, że uczyłem się na polskiej na Windowsie). Zauważ, że spolszczenie Autocada nie ogranicza się jedynie do języka interfejsu, ale i do komend wpisywanych w wierszu poleceń. Na twoim miejscu pozostałbym przy angielskiej wersji lub pracował na Bootcampie bądź wirtualizowanym Windowsie z Autocadem po polsku. Jeśli zamierzasz rysować tylko w 2D, to nawet na słabszym sprzęcie da się tak pracować.

#6 roger1801

roger1801
  • 508 posts

Posted 07 January 2013 - 18:22

Co do polskich wersji językowych, o ile dobrze pamiętam, komendy można wprowadzać i po pl i po ang. Z własnej autopsji, mogę Ci zalecić, żebyś od razu zaczął się uczyć autocada po angielsku, będzie Ci później łatwiej zdać certyfikat autodesku. Tylko assiociate jest po pl, a professional przeprowadzany jest tylko w języku angielskim.

#7 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 07 January 2013 - 21:36

Ja od 18 lat pracuję na Autocadzie, w sumie na czystym to już nie pracuję od 10 lat. Z racji zawodu używam Autocad Architectural na Windowsa i co do języka to miałem z tym zawsze problem. W wersji Eng wszystko okej, komendy angielskie, ale w wersji Polskiej to już jakaś dziwna przypadłość, że część komend działa po polskiemu, a część po angielsku. I co najlepsze bywa tak, że np wersja 2010 miała daną komendę spolszczoną (dla przykładu DOPASUJ) a już po aktualizacji do 2012 akurat ta komenda jest po angielsku (ALIGN)...i sam nie wiem czy to widnows namieszał, upgrade czy co...oczywiście można bawić się ręcznie w przepisywanie komend...ale jak znasz wersję angielską to zawsze się jakoś przyzwyczaisz i w mieszanej i już z lenistwa nie zmieniasz :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users