Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - czy nowe aplikacje na iP5 będą miały wsparcie?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:10

Panowie, byłem zdecydowany na zakup iPhone'a 4S, ale zastanawiam się czy nowe aplikacje robione pod przekątną ip5 będą działać na ip4s? Jeśli teraz na ip5 mamy czarne paski, to na ip4s będzie obcinać? Z góry dzięki za pomoc.

#2 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:15

Nie kupuj ip4s, bo juz na starcie bedziesz mial przestsrzaly sprzet na ktorym zaraz wszystko przestanie dzialac, lepiej dolozyc troche i kupic ip5.

#3 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:29

Nie kupuj ip4s, bo juz na starcie bedziesz mial przestsrzaly sprzet na ktorym zaraz wszystko przestanie dzialac, lepiej dolozyc troche i kupic ip5.

Bez przesady. Spokojnie większość rzeczy będzie działać jeszcze minimum 2-3 lata.

#4 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:33

Dokładnie, wystarczy spojrzeć ile lat wspierany jest iPhone 3gs.

#5 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:36

Chcę IP4S, bo bardziej mi się podoba. Poza tym używam głównie ipada, do tego air. Wiem, że wydajnościowo 2 lata spokojnie da radę, ale obawiam się, że rozdzielczość będzie dostosowywana w nowych apkach pod ip5 i na ip4s obetnie:/ Co sądzicie na ten temat? Słuszna obawa czy będzie dopasowana rozdziałka pod 3,5 z ip4s i tą z ip5?

#6 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:47

Jakiś czas zapewne nowe aplikacje będą dopasowywane pod 3.5 i 4''. Nie wierze, że tak od razu by pisali programy pod 4''. Myślę, że te 2 lata możesz być spokojny.

#7 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:57

Pewnie że tak warto zauważyć że deweloperzy chcą popularności swoich aplikacji i gier a jest kilka razy więcej użytkowników iP 4 i iP 4S więc jasne że będą produkować ;) bierz to super sprzęt parę miesięcy temu był najlepszym telefonem :) Zobacz sobie temat czy warto jeszcze kupować iP 4 i zobacz ile on ma plusów i jeszcze ludzie kupują bo daje rade a co dopiero 4S ;)

#8 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 06 stycznia 2013 - 21:04

Zupełnie nie masz czego się obawiać. Przecież po 3gs wyszły 4,4s,5 i pomimo innej rozdziałki aplikacje wciąż są dostosowane.

#9 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 22:04

Pewnie że tak warto zauważyć że deweloperzy chcą popularności swoich aplikacji i gier a jest kilka razy więcej użytkowników iP 4 i iP 4S więc jasne że będą produkować ;) bierz to super sprzęt parę miesięcy temu był najlepszym telefonem :)

haha dawno sie tak nie usmialem xd
4s najlepszym telefonem? ^^
On juz na starcie odstawal od reszty wczesniej wydanych...

#10 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 22:18

Przecież nikt tu nie porównuje do telefonów innych firm...

#11 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 22:24

Fakt,odstawał ceną. Jakością z pewnością nie. Możliwościami też nie. Rzeczywiście szrot.
Nawet na dzień dzisiejszy jest to dobry telefon. Na tyle dobry,że rozważam zmianę swojej SII właśnie na 4S. I nie uważam,że stracę.

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 stycznia 2013 - 23:51

3/4 rowniesnikow 4S'a juz nie ma wsparcia producenta albo nie odpala najnowszych gier. 4S to tylko mniejsza 5'tka, ma wszystko co miec powinien i na dlugo jeszcze starczy. Dzieki AppStore jeszcze dlugo uchodzic bedzie za wydajny sprzet. A jest drogi bo tyle chca za niego dac ludzie, za inne widocznie daja mniej.

#13 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 01:39

Karmicie trolla. Gdyby jutro Apple zaprezentowało iPhone'a 6, to 5 byłaby już przestarzała? 4S jeszcze długo posłuży i z racji dwurdzeniowego procka może będzie to jeszcze dłużej (jeśli Apple marketingowo go nie uśmierci, a udowodniło już, że to potrafi).

#14 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 06:32

dzięki Panowie za pomoc. Kupuję ip4s, ale przed zakupem przyjrzę się też ip5 ;-) Temat do zamknięcia.

#15 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 07:38

Człowieku --- iOS nadrabia systemem na hardwarem innych producentów widać nie jesteś w temacie ;)

#16 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 07 stycznia 2013 - 12:56

Chcę IP4S, bo bardziej mi się podoba. Poza tym używam głównie ipada, do tego air.
Wiem, że wydajnościowo 2 lata spokojnie da radę, ale obawiam się, że rozdzielczość będzie dostosowywana w nowych apkach pod ip5 i na ip4s obetnie:/
Co sądzicie na ten temat? Słuszna obawa czy będzie dopasowana rozdziałka pod 3,5 z ip4s i tą z ip5?

To nie Android. Bedzie dzialac ;)

#17 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 17:45

dzięki Panowie za pomoc. Kupuję ip4s, ale przed zakupem przyjrzę się też ip5 ;-)
Temat do zamknięcia.

OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych