Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

4S. Bateria gold, 2000 mAh, co s膮dzicie?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 skoczek12

skoczek12
  • 530 post贸w

Napisano 04 stycznia 2013 - 21:25

Tak jak w temacie, co my艣licie o tej baterii ?
BATERIA GOLD IPHONE 4S IPHONE 4GS 2680mAh Nowa (2917632152) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.

#2 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 post贸w

Napisano 04 stycznia 2013 - 21:30

Jaka艣 Japo艅ska bateria co tu wi臋cej gada膰, ja tam bym nie ryzykowa艂 :)

#3 Booolek

Booolek
  • 252 post贸w

Napisano 04 stycznia 2013 - 21:33

Nie polecam wystarczy pomy艣le膰 skoro takie baterie mog膮 by膰 w iPhonie to dlaczego Apple ich nie zastosowa艂o,,, szajs nie bierz ;) W samym opisie pisze o formatowaniu baterii ---- btch plis baterie formatowa艂o si臋 10 lat temu shit do pot臋gi ;)

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1聽743 post贸w
  • Sk膮dKatowice PL

Napisano 04 stycznia 2013 - 23:25

Od roku mam bateri臋 GT 2100mAh w 4-ce dzia艂a idealnie.

#5 skoczek12

skoczek12
  • 530 post贸w

Napisano 06 stycznia 2013 - 21:07

Diesel, masz mo偶e link do sprzedawcy na allegro, albo poszukasz tej samej? M贸g艂by艣 napisa膰 jakie masz czasy dzia艂ania i jak d艂ugo telefon si臋 艂aduje?
Z g贸ry wielkie dzi臋ki :)

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1聽743 post贸w
  • Sk膮dKatowice PL

Napisano 07 stycznia 2013 - 21:10

Diesel, masz mo偶e link do sprzedawcy na allegro, albo poszukasz tej samej? M贸g艂by艣 napisa膰 jakie masz czasy dzia艂ania i jak d艂ugo telefon si臋 艂aduje?
Z g贸ry wielkie dzi臋ki :)

Link dam Ci potem na PW.
Dzia艂anie to oko艂o 13-16h w u偶yciu i 3 dni w gotowo艣ci :)
Co do 艂adowania nie jestem w stanie powiedzie膰, pod艂膮czam na nocki jedynie oraz w samochodzie w p贸艂godzinnej podr贸偶y do pracy

#7 boroman

boroman
  • 35 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 04 sierpnia 2013 - 08:09

Podbijam temat - widze ze duzo osob kupuje takie baterie na Allegro. Warto? Opinie s膮 totalnie skrajne...

#8 dominzak

dominzak
  • 474 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 05 sierpnia 2013 - 05:42

Zwi臋kszona pojemno艣膰 tych ogniw nie bierze si臋 "z nik膮d". Materia艂y s膮 te same od wielu lat, technologia produkcji tych akumulator贸w te偶 si臋 niewiele zmieni艂a, bo praw fizyki przecie偶 nie oszukasz. Te ogniwa po prostu maj膮 wy偶ej podniesiony (偶e tak to ujm臋) "pr贸g na艂adowania" czyli mog膮 zgromadzi膰 wi臋cej energii w sobie. Jednak wi膮偶e si臋 z tym pewne ryzyko - gdy偶 taki akumulator mo偶e ulec prze艂adowaniu, kt贸re mo偶e nie艣膰 za sob膮 pewne konsekwencje (z samozap艂onem i wybuchem w艂膮cznie). Ja bym si臋 w to nie pcha艂, bo skoro Apple nie montuje takich ogniw, to znaczy 偶e s膮 ku temu jasne przeciwwsakzania. Nie m贸wi膮c ju偶 o tym, 偶e jako艣膰 wykonania takich ogniw (a zw艂aszcza izolacji, kt贸re chroni膮 je przed samoistnym uszkodzeniem) mo偶e by膰 nawet ni偶sza, ni偶 w przypadku fabrycznych akumulator贸w montowanych w nowych urz膮dzeniach. By艂a nawet niedawno g艂o艣na sprawa kobiety poparzonej do艣膰 powa偶nie przez Samsunga Galaxy S3, kt贸ry wybuch艂 jej w kieszeni. Po ekspertyzie okaza艂o si臋, 偶e Samsung nie jest tu winien, bo u偶ywa艂a ona nieoryginalnej baterii. Tak wi臋c nie do艣膰, 偶e nie otrzyma ona 偶adnego odszkodowania, to "g艂upia" oszcz臋dno艣膰 kosztowa艂a j膮 zdrowie.

#9 Murphy

Murphy
  • 70 post贸w

Napisano 21 sierpnia 2013 - 20:11

Podbijam temat.. Chc臋 kupic u kogo艣 sprawdzonego bateri臋 do iph 4. Chodzi mi g艂贸wnie o sprawdzonego sprzedawc臋, niekoniecznie musi by膰 to o podwy偶szonej pojemno艣ci, zale偶y mi bardziej na tym, by bateria po miesi膮cu nie trzyma艂a 3h, jak to czasem bywa z chi艅czykami tanimi..

#10 Nefryt

Nefryt
  • 53 post贸w

Napisano 06 maja 2016 - 12:37

Teraz i na mnie przysz艂a pora ;)

Kto艣 ma do polecenia sprzedawc臋 ?

Prawda o fantastycznej baterii GOLD :

Tak膮 znalaz艂em, kt贸r膮 jeden z forumowicz贸w kiedy艣 poleca艂 :

http://www.telemagic..._artykulu=18078

u偶ytkuje kto艣 takow膮 - jakie艣 opinie ?

U偶ytkownik Nefryt edytowa艂 ten post 06 maja 2016 - 12:20

#11 macsupport

macsupport

• 8聽620 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 06 maja 2016 - 14:01

Baterie zamienniki oklejone sreberkiem jakiej艣 marki, jak ten gold albo forever, to u偶ywane baterie Apple. To co Ty wklei艂e艣 czyli jaki艣 za przeproszeniem iron to te偶 pewnie b臋dzie u偶ywana bateria, bo co mo偶na kupi膰 za 39 z艂otych. Tym bardziej, 偶e "producent" podaje wi臋ksz膮 pojemno艣膰, co jest niemo偶liwe i 艣wiadczy o tym, 偶e to jaki艣 z艂om.

Jedyny serwis sprz臋tu Apple w Ma艂opolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Krak贸w

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#12 Burczyk

Burczyk
  • 662 post贸w

Napisano 16 maja 2016 - 19:43

Podr贸bka jak nic nie polecam.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych