Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zrobić obraz płyty gry PSX aby otwierał się w Virtual Game Station?

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 QDS

QDS
  • 45 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 January 2013 - 15:26

Witam, Mam iMac G3 z dyskiem SSD, co by był cichutki. Posiadam również program Connectix Virtual Game Station (VGS) dla Mac OS 9 Mam jedyną grę z PSX Gran Turismo 2. Mogę grać wkładając płytę z grą (automatycznie odpala się VGS), ale wtedy słyszę napęd DVD jak pracuje, a chciałbym aby VGS odczytywał grę z obrazu. Pytanie brzmi: Jak przegrać oryginalną płytę z grą, aby później VGS zobaczył ją jako grę w napędzie? Próbowałem pobierać obrazy tej gry z sieci ale również nie udało mi się jej uruchomić. Toast tworzy mi obraz moje gry, ale VGS go nie widzi. Proszę o pomoc.

#2 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 04 January 2013 - 15:52

Nie da się. VGS był tak napisany by czytać tylko płyty, a i tak w końcu Sonemu udało się uwalić ten produkt.

#3 QDS

QDS
  • 45 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 January 2013 - 21:38

Dziwne to, myślałem, że idzie jakoś oszukać VGS, bo przecież pliki dmg to też tak jakby nośniki w napędzie. Zassałem z Macintosh Garden jakieś łatki do VGS z dopiskiem mod, ale z tego co wyczytałem powodują możliwość odczytywania gier z CD ale pirackich? Czy nie ma podobnego moda, co by pozwalał na odczyt gry z obrazu?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users