iPhone 5 w Orange czy Play
Napisano 04 stycznia 2013 - 13:28
Napisano 04 stycznia 2013 - 13:35
Napisano 04 stycznia 2013 - 13:38
Napisano 04 stycznia 2013 - 13:41
Napisano 04 stycznia 2013 - 15:12

Co do FaceTime i iMessage: czytałem jakieś forum (chyba nie to) i wątek ten był akurat odrobinę przedatowany (początek 2012 do czerwca 2012) i tam właśnie owe informacje zdobyłem. Cieszy mnie niezmiernie, że to jednak nieprawdą jest... Choć z drugiej strony to znam tylko góra pięć osób wśród znajomych z iP.
automatyczne przełączanie się pomiędzy nimi bardzo zżera baterię telefonu
To mnie bardzo zastanowiło i chyba będę czekał aż pani/pan z Orange zadzwonią z informacją, że mają już dla mnie telefon. Bo w tym momencie mój ZTE Blade (San Francisco!

Jak tak myślę, to wydaje mi się, że kwestie typu: zasięg/prędkość będą obecne przy każdej sieci, bo przy każdej można trafić na jakiś dead spot i nic się z tym nie zrobi. Aktualnie mieszkam w Krakowie, więc wydaje mi się, że powinno być raczej dobrze.
Napisano 04 stycznia 2013 - 16:12

Napisano 04 stycznia 2013 - 16:19
Napisano 04 stycznia 2013 - 19:59
Jak się zdecydujesz do 31.01.2013 na orange to mam kod na 30% znizka na abonament, tak więc byś płacić tylko 111zł przez 24 miesiące
.
A ten kod to można wykorzystać również przy zmianie operatora za pośrednictwem telemarketera ?? Czy tylko jak dotychczas przez sklep orange.pl
Pozdro
Napisano 05 stycznia 2013 - 10:15

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:13
Dodam tylko że ja jako abonent play coraz częściej się zastanawiam nad przejściem do orange bo faktycznie to przełączanie między sieciami fatalnie wpływa na baterie
Niestety to jest problem Play`a - wszyscy o tym wiedzą ale play nie zamierza z tym nic zrobić- zresztą Orange robił podobnie (jescze jako Idea) gby nie mieli GSM. Nadajniki są tak ustwione aby telefon jak najdłużej "był" w sieci - nawet jak miełem 3 kreski przy próbie połączenia przełączał się na Plusa.
Odkąd Play ma roaming krajowy z Orange, na sztywno ustawiłem telefon zalogowany w Orange i złego słowa nie powiem. Nigdy mi rozmowy nie przerwało, wszystko działa tak jk bym był abonentem pomarańczy.
Napisano 05 stycznia 2013 - 19:05
W Play masz wolniejszy internet i problem z zasięgiem - niby korzystasz z zasięgu 3 sieci, ale automatyczne przełączanie się pomiędzy nimi bardzo zżera baterię telefonu.
100% racji plus do tego dochodzi notoryczne zrywanie polaczen podczas wlasnie takich zmian,np. jedziesz autem i przez 60km potrafi przerwac ze 3 razy ^^...play ma super oferty ale ten zasieg to porazka, a sztywne ustawienie aby z jednego nadajnika korzystalo tez nic nie daje, bo jak zasieg traci to koniec trza znowu zmieniac...dlatego ja takze odradzam play, sam sie pozegnalem z ta siecia i przeszedlem na plusaDodam tylko że ja jako abonent play coraz częściej się zastanawiam nad przejściem do orange bo faktycznie to przełączanie między sieciami fatalnie wpływa na baterie
A drugi tel mam w orange i zlego slowa nie powiem o nich, zasieg perfekt, polaczenia ok, internet ok, wszystko dziala na iphonie tez elegancko, zero problemow, dlatego polecam

Napisano 07 stycznia 2013 - 09:53
Napisano 07 stycznia 2013 - 14:35
oprócz tego oferta w Play, o kilka setek tańszy i zdjęcie simlocka za darmo.W Orange zdjęcie simlocka kosztuje dodatkowo 77zł
W Play tańszy... owszem, ale przy abonamencie droższym o 20 złotych. + brak jakichkolwiek upustów, bądź też dodatków za zakup przez internet/konsultanta.
77 złotych to jest nic na dobrą sprawę, nie potrzebuję tego teraz, bo nie mam zamiaru nikomu telefonu udostępniać, karty też nie będę miał innej, bo do niego wchodzą te w standardzie nano, a nie są one popularne.
Co do zasięgowych spraw to niestety w każdej sieci będzie lepiej/gorzej.
W każdym razie dzięki za odpowiedzi, na razie nie pozostaje mi nic innego jak czatować na tel na stronie Orange, ponieważ chyba tam zakupię, czas mam, działa na moją korzyść jakby nie patrzeć.
Napisano 07 stycznia 2013 - 14:48

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:47
Napisano 07 stycznia 2013 - 15:49
W każdym razie dzięki za odpowiedzi, na razie nie pozostaje mi nic innego jak czatować na tel na stronie Orange, ponieważ chyba tam zakupię, czas mam, działa na moją korzyść jakby nie patrzeć.
W takim razie zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych