Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Automatyczne dostosowanie jasności ekranu i klawiatury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:14

Dobry wieczór, wczoraj zakupiłem MacBook Pro 2012, ale dopiero dzisiaj mogłem go sprawdzić dokładnie. Nie wiem z czym to jest związane, ale komputer pomimo zaznaczonych dwóch opcji "Dostosowuj jasność automatycznie" oraz "Dostosowuj jasność klawiatury przy słabym oświetleniu" tego nie robi. Testuję to siedząc w ciemnym pokoju z jasnością ekranu na 1 kwadrat, jasnością klawiatury też na 1 kwadrat. Czy jest to wina MacBooka? A może to działa tylko jak komputer jest na baterii (obecnie jest ładowany). Proszę o informacje, dziękuję! #edit Sprobowalem poswiecic latarką w czujnik i zauważyłem dziwną rzecz. Im jaśniej świecę tym ekran też robi się jaśniejszy... A gdy latarka wyłączona, wraca do stanu wyjściowego...

#2 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:09

Nie wiem jak z klawiaturą, ale z ekranem właśnie tak powinno być, przecież w ciemniejszym pomieszczeniu nie potrzeba aż tak jasnego ekranu by wszystko zauważyć, zaś w pełnym oświetleniu przy słabym podświetleniu ekranu raczej niewiele byłoby widać, prawda?

#3 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:43

No właśnie do tego doszedłem :) Mimo to dziękuję za odpowiedź. A klawiaturę chyba po prostu ciężko zauważyć, w końcu też nie może świecić jak neony.

#4 froggy_007

froggy_007
  • 15 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 23:52

wszystko na pewno jest ok lepiej się nie doszukiwać bo się jeszcze coś wynajdzie no ale cóż jak człowiek ma sprzęt za pare ładnych tysięcy to trzeba dbać o każdy szczegół

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych