Dobry wieczór,
wczoraj zakupiłem MacBook Pro 2012, ale dopiero dzisiaj mogłem go sprawdzić dokładnie. Nie wiem z czym to jest związane, ale komputer pomimo zaznaczonych dwóch opcji "Dostosowuj jasność automatycznie" oraz "Dostosowuj jasność klawiatury przy słabym oświetleniu" tego nie robi. Testuję to siedząc w ciemnym pokoju z jasnością ekranu na 1 kwadrat, jasnością klawiatury też na 1 kwadrat.
Czy jest to wina MacBooka? A może to działa tylko jak komputer jest na baterii (obecnie jest ładowany).
Proszę o informacje, dziękuję!
#edit
Sprobowalem poswiecic latarką w czujnik i zauważyłem dziwną rzecz. Im jaśniej świecę tym ekran też robi się jaśniejszy... A gdy latarka wyłączona, wraca do stanu wyjściowego...

Automatyczne dostosowanie jasności ekranu i klawiatury
Rozpoczęty przez
lutek14
, 31 gru 2012 16:14
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 grudnia 2012 - 16:14
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:09
Nie wiem jak z klawiaturą, ale z ekranem właśnie tak powinno być, przecież w ciemniejszym pomieszczeniu nie potrzeba aż tak jasnego ekranu by wszystko zauważyć, zaś w pełnym oświetleniu przy słabym podświetleniu ekranu raczej niewiele byłoby widać, prawda?
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:43
No właśnie do tego doszedłem
Mimo to dziękuję za odpowiedź. A klawiaturę chyba po prostu ciężko zauważyć, w końcu też nie może świecić jak neony.

Napisano 02 stycznia 2013 - 23:52
wszystko na pewno jest ok lepiej się nie doszukiwać bo się jeszcze coś wynajdzie no ale cóż jak człowiek ma sprzęt za pare ładnych tysięcy to trzeba dbać o każdy szczegół
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych