Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad mini czy iPad Retina

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 abuser

abuser
  • 36 posts

Posted 31 December 2012 - 15:59

Witam, przymierzam powoli się do zakupu iPada. Z Internetu głównie korzystam w domu (oczywiście mam wifi). Dodatkowo Internet w telefonie bez ograniczeń. Także na starcie odrzuciłem sobie iPada cellular. Bo w razie potrzeby zawsze można z iPhona zrobić hotspot. Dodatkowo do iPada planuje dokupić sobie klawiaturę, coby mieć na szybko dostęp do swego rodzaju ,,laptopa''. Co polecacie Drodzy użytkownicy? iPada Retina czy iPada mini? Proszę bardzo o opinie dot. mojego pytania... nie typu: "kup se macbooka", bo takiego nie potrzebuję. iPad ma służyć głównie do tworzenia prostych arkuszy kalkulacyjnych oraz ich edycji, zdarzy się oczywiście zagranie w jakąś grę. Natomiast nie będzie traktowane to jako konsola. Bardzo proszę o konstruktywne opinię.

#2 Newstad

Newstad
  • 665 posts

Posted 31 December 2012 - 16:09

Skoro myślisz o pracy z arkuszami kalkulacyjnymi i dodatkowej klawiaturze, radziłbym wybrać iPada z Retiną - będziesz miał większy ekran i większy komfort pracy. Na "dużym" iPadzie bardzo wygodnie pracuje się z zewnętrzną klawiaturą.

#3 Edgar_95

Edgar_95
  • 31 posts

Posted 31 December 2012 - 16:12

Ja również zastanawiałem się między dużym iPadem, a iPadem mini. Ale że też będę używał go głównie w domu to postawiłem na większą opcję. No i w Twoim przypadku dochodzi jeszcze Retina, która też jest silnym magnesem (szczególnie gdy będzie się pracować z tekstem). Dlatego wybrałbym iPada z Retiną :).

#4 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 31 December 2012 - 16:16

To jest wybor miedzy skurczonym iPad'em 2 a iPad'em 4, wiec nie powinno byc watpliwosci ;p

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 31 December 2012 - 17:14

http://myapple.pl/ja...-generacje.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users