Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skradziono Iphone 5 we Wrocławiu !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 groniecbmx

groniecbmx
  • 7 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:19

W dniu 29.12.12r wczesnym rankiem skradziono mi Iphone'a 5 z pokoju w Domu Turystycznym "TRIO" przy ul. Trzemeskiej 4 . Gdy byłem w łazience, złodziej wszedł do pokoju i ukradł telefon. Został zarejestrowany na monitoringu hotelowym (ubrany był w niebieską kurtkę, spodnie jeansowe, ciemne beżowe buty i kaszkiet, niestety nie jestem w stanie opisać go lepiej). Opis telefonu: Iphone 5, w kolorze czarno-grafitowym, 16GB, Numer seryjny: C36JP73PDTWD, IMEI: 013408004243523, zarejestrowany w sieci PLAY. Proszę o pomoc w odnalezieniu i porady, gdzie mogę to zgłosić, jak zmotywować policję do odnalezienia lub namierzenia mojego telefonu (oczywiście kradzież została zgłoszona na policję, ale wiecie jak to jest z działaniem policji..). Za odnalezienie NAGRODA!

#2 gsurowiak

gsurowiak
  • 7 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:29

próbowałeś find my iphone?

#3 groniecbmx

groniecbmx
  • 7 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:32

tak, niestety bez skutków

#4 gsurowiak

gsurowiak
  • 7 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:34

:-/ Łapy tylko poucinać żeby więcej cudzego nie dotknął

#5 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 31 grudnia 2012 - 08:36

Jak mógł sobie ot tak wejść do pokoju? Musiał mieć klucz, więc któryś z pracowników, no chyba, że drzwi nie zamknąłeś...

#6 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 grudnia 2012 - 12:02

Szanse są marne na jego odzyskanie Z doświadczenia wiem, że znacznie by się zwiększyły, gdyby oprócz kradzieży, było pobicie... Śledź jednak Allegro, póki co jest mało aukcji używanych iPhone'ów 5, więc wyłapać delikwenta nie byłoby w takim wypadku trudno (tak jak to zrobił ostatnio jeden z forumowiczów)

#7 groniecbmx

groniecbmx
  • 7 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:02

jeśli wyłapie podejrzane oferty co moge z tym zrobić ?

#8 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:33

Spytać o numer seryjny?

#9 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:51

Pytaj o wszystko, bądź dociekliwy - jak będzie się denerwował, to znaczy, że odnosisz sukces.

#10 groniecbmx

groniecbmx
  • 7 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 19:05

orientujecie sie, czy da sie sprawdzić, z jakiego ip ktoś wchodził na appstory,itunes w tel. badz z jakiego korzystał operatora ? jeśli tak to proszę o jakies wskazówki jak to sprawdzić, wszystko jest cenne, choćby nawet do oskarżenia badz zbliżenia sie do człowieka który ukradł tel. chciałbym dodać bo zapomniałem u góry ze wszytsko miało miejsce we Wrocławiu

#11 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 20:34

Już go nie odzyskasz.

#12 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 20:46

Nie odbieraj człowiekowi choćby cienia nadzieji. Złodziej musiał dysponować kluczami do pokoju-a to znacznie ogranicza listę podejrzanych.

#13 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 20:53

bez przesady z tymi kluczami... jak sie wie to można otworzyć zamek w 5 sekund odpowiednim narzędziem, zwłaszcza, że super hiper zamków nie stosują...

#14 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2012 - 21:04

U nas prawo i policja sprzyja złodziejom, więc zaraza się szerzy.

#15 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 22:29

Już go nie odzyskasz.

Kolejna durna wypowiedź.

Zreszta Twoja wypowiedz na Twitter mówi wszystko: https://mobile.twitter.com/Axellvak

[ATTACH=CONFIG]13028[/ATTACH]

Przepraszam za OT ale nie da sie go już czytać.

A wracając do tematu to już był przypadek na tym forum ze ktoś odzyskał skradzioną 5, więc nadzieję należy mieć!

#16 dominikkk1

dominikkk1
  • 43 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 05:46

Masakra do czego tacy ludzie są zdolni, jak można wbić komuś do pokoju zabrać telefon i wyjść ;o A jeśli już byś był pewny ,ze to akurat na danej aukcji jest twój telefon Allegro na pewno ci pomoże, akurat w moim przypadku gdyby nie pomoc allegro to skradzionej rzeczy bym nie odzyskał.

#17 groniecbmx

groniecbmx
  • 7 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 16:49

Już go nie odzyskasz.

może i bym w to uwierzył w 100% gdyby nie fakt ze odzyskałem kiedyś skradziony telefon. Nie łudzę sie ze odzyskam telefon na 100% ale przynajmniej coś kombinuje w tym kierunku, gdyby kazdy podchodził tak do sprawy co by było na tym świecie ?! zreszta twój post nie wnosi nic tematycznego do tego wątku wiec powinien zostać usunięty!

#18 m18

m18
  • 64 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 17:11

nie wiem jaki to przyniesie efekt i czy wogóle przyniesie, ale spróbuj napisać mail do ludzi odpowiedzialnych za iTunes, zeskanuj im zgłoszenie kradzieży zgłoszone na policję, poproś. ew. informację kto i kiedy logował się ze skradzionego telefonu. jeśli będzie wola pomocy, to może to ułatwi policji pracę. swoją drogą tak naprawdę to policja powinna wystosować takie pismo. rozumiem, że zgłosiłeś kradzież do Play i innych operatorów (imei, nr ser.) z prośbą o wpisanie telefonu na czarną listę? poza tym próbuj co jakiś czas testować wyniki wyszukiwania googla zadając pytanie jako numer imei lub nr seryjny. rozsądna osoba przed zakupem zapyta o te cechy znamionowe telefonu. powodzenia.

#19 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:05

Nie ma to jak kupić nowego ip5 i potem ktoś ci go zaj........... Masakra.

#20 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:10

Złodziej wszedł tylko po Twojego IP5 do pokoju? Skąd wiedział że masz tel za 3K a nie za 100 zł? A może są kamery jeszcze w pokojach, a monitoring ma lepkie ręce ;) Na moje to jest sprawa dla CSI, bo coś tu śmierdzi

#21 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:15

Kolejna durna wypowiedź.

Zreszta Twoja wypowiedz na Twitter mówi wszystko: https://mobile.twitter.com/Axellvak

[ATTACH=CONFIG]13028[/ATTACH]

Przepraszam za OT ale nie da sie go już czytać.

A wracając do tematu to już był przypadek na tym forum ze ktoś odzyskał skradzioną 5, więc nadzieję należy mieć!

Przecież to jest kolega ikaaner, który słynie ze swoich śmiesznych i zarazem żałosnych żartów, niczym prowadzący Familiade. Odczuwam ten sam poziom zażenowania.

#22 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:22

Ja cały czas sprawdzał bym także Find My iPhone - w końcu kiedyś będzie musiał go użyć/włączyć/sprawdzić a wtedy powinno dać się namierzyć sprzęt. Użyłeś funkcji "lost mode"? - tutaj nie wiem czy nie wywoła to po prostu skutku "zdenerwowania" ze strony złodzieja (ucinać ręce równo z ramionami :/ ) i go nie wyrzucił, rozbił. Koniecznie zgłoś sprawę u operatora, śledź allegro, odwiedzaj komisy we Wrocławiu i szukaj ip5 używanych.

#23 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:28

To był jakiś "dom turystyczny" a nie hotel - więc pewnie nie mają ubezpieczenia. Poza tym, pewnie ktoś widział, że człowiek ma iP5 a klucze do pokojów w takim miejscu ma każdy. Wyczekali aż właściciel będzie "poza polem operacyjnym" i wzięli telefon. Mi w podobnych warunkach buchnęli kiedyś MBP 15 i iPoda Classic 80, też we Wrocławiu. Zero śladów włamania (też jakieś gościnne klitki, nie hotel). Monitoring był ale jak się okazuje, nie ma to znaczenia. Czasami mi się wydaje (żeby nie napisać, że jestem pewien) jakby śmierdziało to jakąś mafijną współpracą. Chodzi o takie pokoje gościnne, do których każdy może mieć dostęp.

#24 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 stycznia 2013 - 10:30

Już go nie odzyskasz.

Głupoty piszesz i tyle, bo zawsze można odzyskać skradziony telefon, wystarczy sprawę zgłosić na Policję i czekać.
Wiadomo, że % jest nie wielki ale jest.
Policja nie dawno odzyskała mój skradziony w 2007r telefon Nokia 6070, po 5 latach znaleźli.
Przypadkowo spisywali jakiegoś gościa i okazało się, że właśnie miał mój skradziony model. Fakt, że jak go odbierałem to był w stanie kiepskim, ale odzyskany został :)

#25 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 stycznia 2013 - 10:30

Ja cały czas sprawdzał bym także Find My iPhone - w końcu kiedyś będzie musiał go użyć/włączyć/sprawdzić a wtedy powinno dać się namierzyć sprzęt.

Tak jasne. Szczególnie jak wyjmie sima i włączy aby podłączyć do iTunes i wyczyścić...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych