Witam !
Zanim kupiłem ibooka cała pocztę obsługiwałem z PC z takiego niezwykle sprytnego programu pocztowego The Bat!. Chciałbym zaimportować
cała przechowywaną w nim pocztę - czyli Inbox, Sent, potwierdzenia itp do Apple Mail z zachowaniem chronologii czasowej -tj. jesli jakis list jest oryginalnie odebrany przeze mnie 31-12-2001 roku , po imporcie pod tą datą widniałby u mnie w Mail'u a nie z datą importu czyli dzisiaj. Nie urywam ze interesowaloby mnie przeniesienie poczty z calosci foldera na raz a nie robienie tego na zasadzie kazdy mail osobno (bo przy tej ilosci listów smierć by mnie zastała).
ktoś z Was robił taki import może i zechciałby sie podzielić jakimiś uwagami/podpowiedziami itp ?
Grzegorz

Apple Mail - jak zaimportowac cala poczte z pecetowego TheBat!'a ?
Started by
uzi4u
, 14 Sep 2007 14:26
6 replies to this topic
Posted 14 September 2007 - 14:26
Posted 14 September 2007 - 23:48
Ja robiłem, ale nie mam już od dłuższego czasu dostępu do pc-ta. Musisz zaznaczyć wszystkie wiadomości w Bat i wyeksportować je bodajże do "skrzynki pocztowej unix" (czy coś w tym stylu), pod konkretną nazwę. Potem zaimportować tę skrzynkę, a Mail umieści ją w oddzielnym folderze, chronologia czasowa jak najbardziej zostanie zachowana. Jeśli z uniksową nie zadziała (bo nie pamiętam), to posprawdzaj inne formaty -- tam są bodaj cztery, ale tylko jeden zapisuje wszystkie zaznaczone wiadomości w postaci jednego pliku (i chyba to właśnie skrzynka uniksowa) a nie wielu oddzielnych (np. EML).
Posted 15 September 2007 - 00:24
Hmm a juz myslalem, ze mojej poczty z PC (The Bat) nigdy na OSX nie przeniose
Czyli jednak jest swiatelko na koncu tego tunelu

Posted 15 September 2007 - 08:17
Jak mogłeś tak pomyśleć, przecież The Bat to najlepszy klient poczty pod słońcem!

Posted 15 September 2007 - 16:08
Takze dlugo uzywalem The Bat! jednak mialem ciagle jeden nierozwiazany problem. Otoz nie moglem ogladac zdjec/obrazkow w formacie html. Jak naprawie PC tez sproboje zaimportowac maile i adresy. Teraz znacznie bardziej mi sie podoba prosty Mail pod OSX.
Posted 15 September 2007 - 16:16
Jak mogłeś tak pomyśleć, przecież The Bat to najlepszy klient poczty pod słońcem!
Od wersji 3.x spuchł, zrobił się powolny i się chrzani, a tymczasem Thunderbird nadal lekki, sprawny i stabilny, do tego PC/MAC. Niemniej wolę Mail'a
Posted 15 September 2007 - 19:17
Może inaczej, TheBat to IMHO najpełniejszy klient poczty na PC. Nie oznacza to wcale, że jest najlżejszy ani najszybszy. Każdy dobiera sobie narzędzia do potrzeb. Jednym wystarcza webmail, a innym nie. Obecnie jak większość tutaj korzystam z Mail.app i wcale nie narzekam, chociaż do pełni szczęścia przydałoby mi się jeszcze trochę funkcji.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users