Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kabel - Przedłużka Jack do iphone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:46

Witam wszystkich,

Pytanie moje wzięło się z dwugodzinnych poszukiwań gdyż znalazłem pewien kruczek, który zapewne ma znaczenie - otóż poszukuję przedłużki kabla jack do zestawu słuchawkowego Iphona i sporo na necie takich kabelków już widziałem. Dotarłem jednak do tej strony Using iPod & iPhone Video Out: Background and In-Depth Review

i na zdjęciu tam wyraźnie widać, że Iphonowy kabel jack posiada trzy pierścienie na bolcu, a nie jak 90% wtyczek na świecie - dwie.

Chciałbym dlatego zapytać obeznanych, gdzie można zakupić (najlepiej białą) taką przedłużkę, ale w rozsądnej cenie.
Wystarczyłoby 50cm takiego kabla, ja znalazłem jeden za ok 50zł, ale czy taniej się naprawdę nie da?

Dziewczyna posiada oryginalny zestaw słuchawkowy, i jest po prostu trochę przykrótki, żeby sięgnąć swobodnie do telefonu zamocowanego na szybie samochodu, nie przeszkadzając tym samym przy kierowaniu autem.

dzięki

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 28 grudnia 2012 - 12:06

Earphone Extension Cable for Apple iPhone - iPod: Amazon.co.uk: Electronics

#3 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 12:15

No ok, tylko to jest amazon :) czegoś w PL nie będzie?

#4 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 14:52

Nikt nie zna? Czyli wygląda, że jest coś jednak na rzeczy.

#5 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 28 grudnia 2012 - 15:24

Nikt nie zna? Czyli wygląda, że jest coś jednak na rzeczy.

Nic nie jest na rzeczy. Oczekujesz, że w dwie godziny wyszyscy się zlecą z gotowymi linkami. Poświęć 15-20 minut i przeszukaj dobrze allegro.

Sprzedawcy z Chin i HK na ebayu wysyłają za darmo do Polski.

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 28 grudnia 2012 - 17:28

kupujesz wtyczkę i złącze jack pozłacany/posrebrzany po 3zł w sklepie z elektroniką i za około 5zł kabel 4-ro żyłkowy, lutownica, 20 minut roboty i masz elegancki kabelek o długości jakiej chcesz za koszt 10zł.. Sam takie kable zrobiłem w domostwie, polecam ;) Robótki ręczne zawsze najlepsze

#7 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 20:59

Kracek, na allegro tego nie ma. Sa wszelkiego rodzaju, przedłużki, rozdzielacze, ale każda jedna jest z dwoma a nie trzema 'pierścienami' i domniemywam, że to ma znaczenie. Więc coś jest jednak na rzeczy. Jedyne co znalazłem to to
Przedłużacz kabla Audio Jack 3.5mm do iPhone 4G/3G/3GS - Kupujesz24.pl - Mamy dla Ciebie ASA w rękawie
z przesyłką 40zł.. Czas dostawy, od 10 do 25 dni roboczych... Ahh ten Iphone, nawet wtyczki Jack potrafią być do niego inne.

Diesel, tak, mógłbym to sam zrobić i już o tym myślałem, ale jestem w miejscu gdzie czasowo mieszka dziewczyna i nie mam tu lutownicy, ani żadnych takich narzędzi. A sąsiadów nie znamy. Multiplikuje się więc ilość rzeczy do załatwienia, których szczerze mówiąc załatwiać mi się nie chce.

#8 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 21:32

W moich słuchawkach (sony) są 2 pierścienie i działają normalnie z iPhone'm, sprawdź coś najpierw zanim napiszesz :)

#9 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 21:39

Słuchawki tak, ale tu jest zestaw głośnomówiący, wiec masz jeszcze mikrofon kolego..
Ten zestaw od Iphona, włożony do mojego Samsunga, nie działa. Tz nie działa właśnie mikrofon, więc myśle, że Ty powinieneś najpierw zweryfikować swoje oskarżenia.
Wejdź jeszcze na to, z jakiegoś powodu ktoś to pokazał

http://appleinsider....h_review/page/2

#10 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 21:41

To nie są oskarżenia, bez przesady ;) Skoro mowa o zestawie głośnomówiącym to zostaje ta przedłużka którą podałeś w linku.

#11 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 21:48

Ok. Dziwi mnie tylko, że nikt nie sprzedaje tego w Pl. Ten z linka jest w Anglii i trzeba czekać prawie miesiąc. Trąci trochę absurdem. Można by jeszcze szukać zestawu gotowego, podróbki, z dłuższym po prostu kablem..

#12 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 28 grudnia 2012 - 23:30

przedłużacz mini jack 4 kanałowy 2,5m (2846057652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisz do nich czy robią/mają krótsze. Wystarczy chcieć poszukać to "się" znajdzie.

#13 kielbasa

kielbasa
  • 42 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 09:03

Dzięki Kracek, osobiście myślałem, że mini jack to mniejsza wtyczka niż ta, której szukam. Najwyraźniej ta powszechnie nazywana jako 'jack' jest w rzeczywistości popularnym 'mini jackiem'. Zawsze jakaś nauczka. Dzięki jeszcze raz, nawet gdyby gość krótszego nie miał, można go w połowie zwinąć, albo inaczej sobie radzić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych