Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad retina 4g - chyba TN, a nie IPS ;-)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 10:40

Witajcie, kupiłem niedawno w Euro RTV iPada Retina 4G 64g i... po testach mam kilka uwag, które nie dają mi z nim spokojnie obcować. Gdy patrzę na niego pod kątem 0 stopni, to w prawym dolnym rogu na białym tle mam lekkie zaróżowienie, które znika jeśli patrzę pod innym kątem (>20 stopni). Ogólnie kładąc obok siebie ipada 2 i 4 kąty są masakryczne w 4. Ekran robi się żółtawy lekko pod kątem. Powiem Wam, że to nie są jakieś mega problemy, ale w topowym sprzęcie i modelu takie błędy wołają o pomstę do nieba!! Nie chodzi o to, że to strasznie przeszkadza, bo da się przeżyć, ale chodzi o świadomość. Dziś czeka mnie wizyta w mediamarkt i porównanie z wystawowymi sztukami. Albo im nowszy ipad, tym gorszy ekran(sic!) i te sprzęty tak mają, albo mam felerny egzemplarz z wybrakowanym IPSem i reklamuję. Ewidentnie coś po śmierci Steve'a dzieje się z tą firmą, bo jakość leci na łeb, na szyję, co przy takich cenach i renomie nie może mieć miejsca (nie kupuję tabletu za 1000 zł, ale za ponad 3000...) :/ Niestety nigdzie nie trafiłem na podobny problem... Co sądzicie? Przesadzam?

#2 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2012 - 10:56

Porównaj z innymi egzemplarzami, ew. oddaj na gwarancji. Po prostu. Nie dorabiaj filozofii, Apple to tylko firma ze szczególnym marketingiem i ładnym dizajnem. Można lubić lub nie. Co by tam nie wypisywali na swojej stronie, albo w mózgu konsumenta - lepiej orgazm osiągać tradycyjnie:)

#3 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 15:55

Byłem dziś w MM, porównałem z demo. Tak jak ktoś na Forum pisał - niemieckie egzemplarze mają super ekrany (w opisie miał nawet, że jest niemiecki). Wiem jedno - mój oraz 3 ipady kolegów mają lekkie zażółcenia i kąty, ekhm... Najlepsze jest to, że jeśli ktoś kupuje 3/4 jako pierwszego ipada to nie ma świadomości, że jest wpuszczany w maliny (4-ka to mój 3 sprzęt). Fakt, że Apple to firma jak każda inna, ale na boga - takie felery:/ Napisałem ten wątek, bo śledziłem forum i wiele z uwag wydawało mi się przesadzonymi, a o 4 gen nikt nie pisał. A więc reklamujemy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych