iPhone 4S - doskonałość?
Napisano 30 grudnia 2012 - 14:25
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:23
Gry to najczęściej kupowane aplikacje na smartfony, jesli twierdzisz więc że smartfon nie jest do gier to ja nie mam więcej pytań.
Smartfon to urządzenie zawierające namiastkę wszystkiego. Lepsze zdjęcia zrobisz lustrzanką, wydajniej i w lepsze gry zagrasz na konsoli do gier, lepszy poziom muzyki osiągniesz na urządzeniach przeznaczonych typowo do jej odtwarzania (oczywiście nie wszystkich). W końcu by zarządzać treściami bardziej zadowolony będziesz ze zwykłego komputera. Smartfon to okrojona wersja wielu urządzeń i nie jest typowo do gier. Typowo może być do dzwonienia i pisania SMS bo to młodszy brat takiej legendy jak Nokia 3310:)
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:30
Smartfon to urządzenie zawierające namiastkę wszystkiego. Lepsze zdjęcia zrobisz lustrzanką, wydajniej i w lepsze gry zagrasz na konsoli do gier, lepszy poziom muzyki osiągniesz na urządzeniach przeznaczonych typowo do jej odtwarzania (oczywiście nie wszystkich). W końcu by zarządzać treściami bardziej zadowolony będziesz ze zwykłego komputera. Smartfon to okrojona wersja wielu urządzeń i nie jest typowo do gier. Typowo może być do dzwonienia i pisania SMS bo to młodszy brat takiej legendy jak Nokia 3310:)
Długo na tym myślałeś ?
Czym się różni iPod w iPhonie od normalnego ?
Dlaczego są gry pisane pod smartfony skoro to namiastka konsoli ?
Fakt lepiej nosić w kieszeni i lustrzankę i Nokie 3310 bo w smartfonach są tylko namiastki aparatu...
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:32
Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736[/url]
Wielkie litery: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371[/url]
Pisownia łączna lub rozdzielna: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454[/url]
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:36
Długo na tym myślałeś ?
Czym się różni iPod w iPhonie od normalnego ?
Dlaczego są gry pisane pod smartfony skoro to namiastka konsoli ?
Fakt lepiej nosić w kieszeni i lustrzankę i Nokie 3310 bo w smartfonach są tylko namiastki aparatu...
Długo to Ty możesz pomyśleć nad moją wypowiedzią. Chodziło mi tu raczej o głośniki w iphone (słuchawek nie używam) - raczej nie używam go do nagłaśniania muzyki w mieszkaniu - mam do tego lepszy sprzęt. Gry pod smartfony to namiastka konsoli, no chyba, że takiego xboxa 360 nie masz, i nie grałeś w topowe tytuły - więc nie widzisz też różnicy. Tak, każdy telefon będzie dla mnie robił gorsze zdjęcia od lustrzanki (posiadam takową i widzę różnicę między zdjęciami jej a smartfona). Chyba, że znasz jakiegoś fotografa, który robi swoje zdjęcia za pomocą smartfona?
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:37
Równie dobrze możnaby zrobić temat "iPhone 5 doskonałość" i z niego nabijać tak samo jak z tegoHahaahah fajny temat. Problem jedynie jest taki, że większość z Was nie mogła poużywac ip5 dłużej.
10minutowe testy w iSpot się nie liczą.
4S to ciężki kloc z krótkim ekranem i nic tego nie zmieni.
Serialnie, 30sec maxymalnie minuta i był "piekarnik", nie w sensie dosłownym to była przenośnia, ale bardzo bardzo gorące... W takich momentach od razu było czuć, po której stronie tylnej obudowy iPhone'a jest umiejscowiony procesorNie przesadzaj, w 30 sekund to się prawdziwy piekarnik nie rozgrzewa. Przy wydajniejszych grach jest to zwykle parę/parenaście minut by telefon osiągnął bardzo wysoką temperaturę. Ja to jednak rozumiem. Prawa fizyki, zobacz co się dzieje ze zwykłym komputerem po odpaleniu wymagającej graficznie gry.
Ponieważ na smarta nie znajdziesz takich gier jak na konsolę, nawet przenośną. Gdy na konsolach są bardziej pełnoprawne, rozbudowane dłuższe i po prostu lepsze, oczywiście też droższe. Z kolei na smarty gry też potrafią być fajne, to jest nieco inna kategoria, ale bardzo ważna. Gry to najczęściej ściągane aplikacje na smartphony, tak więc udowadnianie że to się nie liczy jest raczej bezcelowe. Telefon dawno już przestał być tylko telefonem i teraz jest nacisk największy na funkcje rozrywkowe, multimedialne. Ludzie teraz głównie na to patrzą i na tej podstawie dokonują wyboru co kupić. Tak już stety, albo niestety jest.Takie moje pytanie na koniec: po co Ci konsola przenośna, skoro twierdzisz, że za konsolę do gier mobilnych służy Ci smartfon (albo przynajmniej jest to dla Ciebie ważnym czynnikiem przy wyborze telefonu)? Pytam z czystej ciekawości, bo ja wolałabym kupić za tą kasę coś bardziej przydatnego, niż dublować urządzenia. Albo po prostu kupić zwykłego dryndacza za przysłowiową złotówkę, skoro przenośną konsolę już masz.
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:37
Jolaos - dlaczego do mnie mówisz mnie cytująć, wyjaśnij bo ni w kij nie rozumiem.
Odnoszę się do Twojej wypowiedzi, w której zasugerowałeś, że smartfon służy do grania?
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:43
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:44
Długo to Ty możesz pomyśleć nad moją wypowiedzią. Chodziło mi tu raczej o głośniki w iphone (słuchawek nie używam) - raczej nie używam go do nagłaśniania muzyki w mieszkaniu - mam do tego lepszy sprzęt. Gry pod smartfony to namiastka konsoli, no chyba, że takiego xboxa 360 nie masz, i nie grałeś w topowe tytuły - więc nie widzisz też różnicy. Tak, każdy telefon będzie dla mnie robił gorsze zdjęcia od lustrzanki (posiadam takową i widzę różnicę między zdjęciami jej a smartfona). Chyba, że znasz jakiegoś fotografa, który robi swoje zdjęcia za pomocą smartfona?
Widzę znów wróciłeś na forum aby klepać głupoty.
To teraz pomyśl co napisałeś. Aby uzyskać w miarę dobre nagłośnienie i tak musisz używać wzmacniacza i zewnętrznych głośników, co za różnica czy pod zestaw głośników i wzmacniacz podłączysz wieże , laptopa iPoda czy iPhone ?
Druga sprawa jest taka że smartfony to są mobilne urządzenia. Porównywanie xboxa czy ps3 do iPhona to totalna głupota. Równie dobrze możesz porównywać go do komputera PC. Jeżeli chcesz już tak bardzo zabłysnąć wiedzą to rób to mądrze i nie porównuj urządzeń różnej klasy...
Napisano 30 grudnia 2012 - 15:48
Nie wiem po co to napisałeś. Sugerujesz mi, że jestem głupi czy co? Po prostu uważam, że smartfon nie jest w niczym najlepszy. To jest moja opinia. Być może popełniłem błąd komentując wypowiedź kosy6 dotyczącą grania na smartfonie, mój błąd.Widzę znów wróciłeś na forum aby klepać głupoty.
To teraz pomyśl co napisałeś. Aby uzyskać w miarę dobre nagłośnienie i tak musisz używać wzmacniacza i zewnętrznych głośników, co za różnica czy pod zestaw głośników i wzmacniacz podłączysz wieże , laptopa iPoda czy iPhone ?
Druga sprawa jest taka że smartfony to są mobilne urządzenia. Porównywanie xboxa czy ps3 do iPhona to totalna głupota. Równie dobrze możesz porównywać go do komputera PC. Jeżeli chcesz już tak bardzo zabłysnąć wiedzą to rób to mądrze i nie porównuj urządzeń różnej klasy...
Napisano 30 grudnia 2012 - 16:57
Napisano 30 grudnia 2012 - 17:37
Nie wiem po co to napisałeś. Sugerujesz mi, że jestem głupi czy co? Po prostu uważam, że smartfon nie jest w niczym najlepszy. To jest moja opinia. Być może popełniłem błąd komentując wypowiedź kosy6 dotyczącą grania na smartfonie, mój błąd.
Sugeruję że głupie jest porównywanie xboxa czy ps3 z iPhonem lub innym smartfonem bo to 2 kompletnie różne urządzenia. Jeżeli już tak bardzo chcesz porównywać smartfony z konsolami to rób to w tej samej klasie, np. z Ds,PSP czy innym gameboyem. Bo przykładowo w Angry Birds gra sie dużo lepiej na smartfonie niż na Xboxie czy PC-ecie. Widzę że nic się nie zmieniło dalej klepiesz aby klepać , i wszystko trzeba ci tłumaczyć.
Napisano 30 grudnia 2012 - 18:11
[CIACH]
Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: [url=http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736]Zasady pisowni i interpunkcji[/url]
Wielkie litery: [url=http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371]Zasady pisowni i interpunkcji[/url]
Pisownia łączna lub rozdzielna: [url=http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454]Zasady pisowni i interpunkcji[/url]
W pale się nie mieści. Jednej wielkiej litery zabrakło czy jednego przecinka? I niby jak mam napisać od nowa jak wykasowaliście wszystko w pień, a nie pamiętam co tam było dokładnie napisane.
Tym bardziej śmiesznym jest to bo obok zaraz masę postów można znaleźć pisanych bez nawet jednej kropki i żyją one sobie cały czas.
Już widzę, że zaraz będzie ostrzeżenie za pisanie nie na temat (a tak naprawdę za zwrócenie wam uwagi) bo to macie dopracowane do perfekcji. Żałośni jesteście i tyle.
Dlaczego się wkurzyłem? Ano dlatego bo piszę poprawnie, a że czasem mi się zdarzy z małej litery zdanie zacząć to w chamski sposób podajecie mi linki do zasad pisowni jak jakiemuś małolatowi z podstawówki.
Napisano 30 grudnia 2012 - 20:00
Gry to najczęściej kupowane aplikacje na smartfony, jesli twierdzisz więc że smartfon nie jest do gier to ja nie mam więcej pytań.
To,że na smartfonie można ewentualnie pograć w wolnej chwili dla zabicia czasu,nie czyni z niego od razu maszynki do gier....
Jest to tylko dodatek. Chociaż jak widać po sporej liczbie wypowiedzi jest to jednak ważny dodatek dla Was.
Dla mnie nie. Do grania dla zabicia czasu mam PSP. I nie mówcie,że to tylko sprawia,że więcej urządzeń ze sobą noszę. Rzeczywiście wielki problem wrzucić do plecaka/torby.
Telefonem zdjęcie mogę zrobić z czystej konieczności (notatki,wypadek itp),a nie dla przyjemności. O wiele lepiej,przyjemniej i co ważne lepszej jakości zdjęcia zrobię Nex-em.
Na dzień dzisiejszy smartfon jako całość nie jest lepszy w czymkolwiek od poszczególnych urządzeń,które są stricte dedykowane pod określone czynności.
Napisano 30 grudnia 2012 - 20:23
Napisano 30 grudnia 2012 - 21:53
Napisano 31 grudnia 2012 - 02:11
Napisano 31 grudnia 2012 - 02:18
Ale czy ty potrafisz to zrozumieć, że głównie gry napędzają sprzedaż aplikacji na ios czy androida? To nie tak, że one są to się sprzedają, gry się najlepiej sprzedają. Zrób sondę i zobaczysz ilu ludzi tu gra na iphonach i ipadach, i potem powiedz że to nie są maszynki do grania. Prawda jest taka że są, nie tylko oczywiście, ale są.
Popatrz na topy w iTunes jakie aplikacje sa tam głownie na 1 miejscu. Zazwyczaj sa to nawigację,YouTuby etc. gry sa rzadko. Oczywiście ze większość osób gra na iPhonie tak samo jak słucha na nim muzyki. Stwierdzenie ze to gry napędzają sprzedaż to gruba przesada .
Napisano 31 grudnia 2012 - 02:21
[url=http://www.apple.com/euro/itunes/charts/apps/top10appstorepaid.html]Apple - iTunes - iTunes Store - Charts - Top 10 Apps - Paid[/url]
[url]http://appshopper.com/bestsellers/paid[/url]
[url]http://www.macobserver.com/tmo/article/apple_names_all-time_top_app_store_apps[/url]
Na androida podobnie:
[url]https://play.google.com/store/apps/collection/topgrossing[/url]
Napisano 31 grudnia 2012 - 02:40
To popatrz
Apple - iTunes - iTunes Store - Charts - Top 10 Apps - Paid
iPad Apps, iPhone Apps, Deals and Discovery at App Shopper - Top 200 (Paid) in All Categories for iPhone
Apple Names All-Time Top App Store Apps - The Mac Observer
Na androida podobnie:
https://play.google....ion/topgrossing
Faktycznie pomylilem sie co do topow, zwracam honor.
Napisano 31 grudnia 2012 - 08:45
Napisano 31 grudnia 2012 - 09:51
Napisano 31 grudnia 2012 - 10:38
W dodatku nosząc tę piąteczkę od praktycznie samego początku w pleckach z iLuv'a (tych półprzeźroczystych) i tak porobiły się zadrapania na tych nieszczęsnych krawędziach. Ja mam 4Sa od prawie roku i są jedynie minimalne skazy.
Ja noszę iPhone 5 bez żadnych zabezpieczeń od premiery wrześniowej i zero skaz. Jakbym go właśnie wyjął z pudełka.
Wniosek? Nie zakładać żadnych bamberów, ochraniaczy, które tylko uszkadzają iP5.
Napisano 31 grudnia 2012 - 11:29
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych