Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - doskonałość?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#26 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:42

Nie mój drogi, mam na karku 21 i raczej daleko mi do bycia hipsterem czy czymś w tym stylu. Przed 4S używałem nokii 5800 xpress music i n97, po prostu moim zdaniem długo nie będe potrzebować czegoś więcej od 4S.

#27 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:47

luz, nawet nie wiem co to znaczy hipster, a sprawdzać mi się nie chce.

#28 janus7

janus7
  • 4 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 06:42

Nexus był (jest) trudno dostępny, a telefon kupić musiałem. No ale nic, teraz mam iphona i jest ok, jednak te opowieści o działającym Iphonie 4S przez trzy dni na 3G z włączonym GPS i bluetooth, to z całym szacunkiem pominę milczeniem.

#29 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 grudnia 2012 - 09:19

Na nexusie na nic nie czekam, jest klikam-mam, dosłownie każda aplikacja oprócz gier otwiera się migiem.

Tak samo mam na Note 2. Zero lagów jak na razie i oby tak było jak najdłużej.

#30 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 grudnia 2012 - 10:18

Tak samo mam na Note 2. Zero lagów jak na razie i oby tak było jak najdłużej.

Najwięcej do powiedzenia na temat androida mają Ci, którzy nigdy z niego nie korzystali, lub korzystali (bawili się) low endami pokroju wspomnianego w tym wątku Galaxy Ace. Wszystko o specyfikacji zbliżonej do Galaxy S II i wyżej działa idealnie szybko, włącznie z S II. Co do S III to prawda - były tam problemy z tzw. wyciekiem pamięci ale Samsung się z tym uporał (sam telefon uważam za kiepski i zdecydowanie bardziej wolałem S II).

Co do ipka 4s - jest to jak najbardziej dobry sprzęt, ze świetnym aparatem i nagrywaniem video ale jak każdy innym sprzęt posiada on sporo wad (większość z nich tyczy się samego systemu i jego ograniczeń - nie każdemu to jednak przeszkadza - mnie przestało po pewnym czasie). W chwili obecnej czekam na ipka 6 - ip5s zapewne będzie polepszony aparat (tu akurat to nie problem, wyeliminują fioletową poświatę i voi la) oraz lepsze i wydajniejsze GPU.

#31 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 grudnia 2012 - 12:37

nie wiem czy SE neo V mojej mamy to 'Low end', ale działa rewelacyjnie, mimo aparatu "jakotakiego" robi super zdjęcia, jednak moim zdaniem iOS i iPhone to idealna odpowiedź na myślenie "nie wiem dokładnie czego bym chciał od systemu". Androida można sobie dostosować jak psa, do iOS się dostosujesz jak do kota pomyśl jednak do kogo wolisz się przytulać i kto ci daje więcej radości, bo ja wolę głaskać koty :D (pies moich rodziców [mieszka u nas ale nigdy nie nazwę go moim] strasznie śmierdzi i ucieka, a waży 80kg, nie znam bardziej wkurzającego stworzenia :D )

#32 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 grudnia 2012 - 23:22

Ja również (po roku użytkowania) jestem niesamowicie zadowolona z mojego 4S. Dla mnie jest super telefonem zarówna ze względu na wymiary, jak również wnętrzności. Służy mi on głównie do smsowania, mailowania, przeglądania internetu i słuchania muzyki. Gry uruchamiam bardzo rzadko, a jak już to nie są to żadne wymagające pozycje tylko raczej coś puzzlowatego, typu RubyBlast, czy Bubble Blaze. Bateria spokojnie starcza na dwa dni, ale i tak podłączam co wieczór do prądu (przeważnie przy poziomie 60-50%). I chociaż powoli coraz bardziej przekonuję się do 5, to ta wciąż wypada przy 4S za lekko i za długo, z wyświetlaczem przyprawiającym o zeza. Więcej powiedzieć nie mogę, bo nie miałam z piątkami bliższego kontaktu. A do wszystkich malkontentów, jaki według was jest NAPRAWDĘ idealny telefon? Bo wydaje mi się, że z naszym narodowym zwyczajem do narzekania, zawsze będzie jakieś ALE, a dla większości 4S jest po prostu najlepszym urządzeniem dotąd, najbliższym perfekcji, choć od ideału i tak oddziela go jakieś 0,00000001%.

#33 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 00:30

Sam miałem do wyboru ip5 i ip 4s, wybrałem tego drugiego, ip5 po prostu mi "nie leży" Zdecydowanie bliżej ideału jest 4s niż 5. Poza tym iphone to świetny telefon, ale tylko i wyłącznie z literką S pozdrawiam Adrian

#34 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 grudnia 2012 - 08:46

Nie mój drogi, mam na karku 21 i raczej daleko mi do bycia hipsterem czy czymś w tym stylu. Przed 4S używałem nokii 5800 xpress music i n97, po prostu moim zdaniem długo nie będe potrzebować czegoś więcej od 4S.

21-poważny wiek ;))
Zgodzę się z Tobà-dla mnie 4s to też ideał. Nie wymieniam na 5 bo w zupełności spełnia moje oczekiwania. Ale 3gs już je prawie spełniał. "Prawie" bo miał kiepski aparat :)
Fajna waga, wystarczajaca szybkość i super fotki. Wymienię na nowszy model dopiero jak ten mi padnie na amen. Ale to pewnie jeszcze dłuuuugo :)
Pozdrawiam.

#35 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2012 - 09:51

Ja też cały czas na 4s siedzę. Ale nie kusi was ten większy ekran w 5?? Ja Pamiętam jak się przesiadałem z różnego rodzaju htc na iPhona to na początku nie mogłem się przyzwyczaić do wielkości ekranu. Ale po pewnym czasie było już ok. Ale od kiedy pobawiłem się pare razy 5 to powiem że zatęskniłem za większym ekranem.

#36 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 grudnia 2012 - 11:46

Ja nie jestem fankà coraz większych ekranów. Duży ekran mam w iPadzie.

#37 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 29 grudnia 2012 - 11:54

4S ma ciut za mały ekran. Do smsów i funkcji GSM styka, jednak jako przeglądarka do neta, przenośny video-player i do gier trochę brakuje większej przestrzeni... Do tego coraz więcej ludzi oczekuje po smartfonie dobrej nawigacji do samochodu, po to żeby nie dublować urządzeń. Przyczep takiego 4S do szyby tudzież panelu i kto będzie coś na nim widział? No może coś tak, ale dalekie jest to od komfortu... iPhone 4S doskonałym telefonem? Niestety nie, dla mnie głównie dlatego, że grzeje się jak piekarnik, bateria bardzo szybko schodzi (zostało to niby nieco poprawione w późniejszych softach, ale odpal bardziej wymagającą grę i masz baterii na 30min...) oraz ma źle skalibrowaną kolorystykę ekranu - tzw. "żółty" ekran. Tutaj od razu odpowiedź na pytanie dla tych, którzy uważają, że tak ma być. Otóż nie, sam się tematem interesuję i np. w telewizorach i monitorach bardzo dbam o kalibrację, żeby była 6500K, ale tutaj w 4S kompletnie nie ma choćby zbliżonej kalibracji do wspomnianego ideału. Owszem LCD jest ciepły, lecz zbyt ciepły i wchodzi nawet w efekt sepii.

#38 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 grudnia 2012 - 22:04

1. Jak chcesz grać to kup PS Vita. 2. Różnica w ekranie nie jest AŻ TAK znacząca, że to Ci cokolwiek dało przy nawigacji, na którą patrzysz z pewnej odległości. Ale przy przeglądaniu już a i owszem. 3. Mam 4S właśnie przed oczami. Ma najbardziej chłodne barwy ekranu spośród 3G i 5.

#39 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 grudnia 2012 - 22:33

3. Mam 4S właśnie przed oczami. Ma najbardziej chłodne barwy ekranu spośród 3G i 5.

Bo to zależy od egzemplarza. Jedne 4s są z cieplejszym wyświetlaczem, a drugie z chłodniejszym.

#40 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 grudnia 2012 - 22:43

Wiem, dlatego próbuję przekonać przedmówcę, że nie jest to regułą :) Każdy iPhone, nawet wśród tych samych generacji, ma tak naprawdę lekko inną barwę wyświetlacza. Jeśli u kogoś w 4S bardzo odbiegają od normalności i podchodzą już nawet w sepię to znak, że trzeba to zgłosić bo nie jest to normalne. Generalnie ekrany są ok. jeden bardziej, drugi mniej żółty/różowy/niebieski, ale wszystkie w granicy normalnych wahań.

#41 kurdes

kurdes
  • 37 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 22:55

Ja jestem bardzo zadowolony z mojego 4s. Ma tylko 16gb pamięci ale właściwie to nie potrzebuję więcej. Ma doskonałe wymiary, idealnie leży w dłoni, jest odpowiednio ciężki, jest dobrze wykonany i do tego b. ładny. Ekran też jest odpowiedniej wielkości, bo odkąd mam ipada to nie wyobrażam sobie przeglądania internetu, grania czy oglądania filmów na telefonie. Nawet po alkoholu nie mam problemów z jego obsługą, czego nie mogę powiedzieć o androidzie :) Wady? Może rzeczywiście bateria mogłaby dłużej trzymać ale nie jest to bardzo uciążliwe.

#42 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 23:10

Iphone 4s to dla mnie telefon najbliższy ze wszystkich ideałowi. Zdecydowanie lepszy niż 5-tka, którą niedawno oddałem bratu na święta. Szkoda, że przy graniu (tak, lubię grać w gierki) szybko zamienia się w piekarnik. Kształt i waga dla mnie idealne. W iphone 4s jeśli chodzi o wygląd zmieniłbym jedną rzecz: aluminium zastąpiłbym srebrem, jako, że kocham ten kruszec. Aparat, dźwięk, personalizacja, ekran - nie wyobrażam sobie lepszych rozwiązań niż te w 4s. Jednak to moje osobiste zdanie.

#43 PatrykApple

PatrykApple
  • 22 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 23:26

Iphone 4s to dla mnie telefon najbliższy ze wszystkich ideałowi. Zdecydowanie lepszy niż 5-tka, którą niedawno oddałem bratu na święta. Szkoda, że przy graniu (tak, lubię grać w gierki) szybko zamienia się w piekarnik. Kształt i waga dla mnie idealne. W iphone 4s jeśli chodzi o wygląd zmieniłbym jedną rzecz: aluminium zastąpiłbym srebrem, jako, że kocham ten kruszec. Aparat, dźwięk, personalizacja, ekran - nie wyobrażam sobie lepszych rozwiązań niż te w 4s. Jednak to moje osobiste zdanie.

Czemu 4s jest lepszy od 5? Co go przekreśla wg Ciebie?

#44 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 23:33

Czemu 4s jest lepszy od 5? Co go przekreśla wg Ciebie?

Za lekki, za duży ekran, za cienki. Brzydka obudowa - wolę od tego srebrne aluminium po bokach, i jednolitą szybkę z tyłu. Iphone 5 jak i 4s miałem i użytkowałem jednocześnie.

#45 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 30 grudnia 2012 - 00:22

Są gusta i guściki, również miałem 4s, teraz mam 5 i powiem tak. Dla mnie 5 lepiej lezy w dłoni, jest lżejszy, i ekran 4 cale to maksimum co powinno byc w dalszych iphonach, przeglądanie neta stało sie o wiele bardziej przyjemne niż na 4s. Grubośc też jak dla mnie na plus 5.

#46 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 30 grudnia 2012 - 00:45

Mialem w swojej karierze z telefonia komorkowa telefony z symbianem (rowniez z nakladka se), androidem i wp... Zawsze celuje w tel z najwyzszej polki i moije odczucia sa takie ze w pracy z androidem wydaje sie czlowiekowi jakby ten system byl jedna wielka prowizorka... Co prawda od wersji 4.0 + poprawili bardzo duzo ale najwieksza wada jest zbyt duza otwartosc systemu... Majac ios zupelnie zapominam ze trzeba pamietac o jakims ramie, procesach w tle, nie przejmuje sie ze jakas gra kupiona w app store bedzie sie przycinala a sam tel nagle sie nie zresetuje... W gre wchodza tez na prawde drobnostki - czesto uzywam aparatu w 4s jako skaner dokumentow i w tym sprawdza sie znakomicie bo ilosc detali a tym samym jakos odwzorowania czcionki na zdjeciach jest oszalamiajaca... Krotka przesiadka na androida tylko przysporzyla mi nerwow bo pomijajac kwestie tego ze w google play brak jest tak dobrze pracujacych skanerow jak na ios (sa jakies ale ich dzialanie pomine, do turboscana im daaaaaleko) to jakos czcionki na zdjeciach jest watpliwa nie mowiac o czestych bledach w ustawieniu balansu bieli... Ostatnio wybierajac miedzy htc one x a ip4s wybralem tego drugiego bo jak do tej pory tez uwazam ten tel za doskonaly i jeszcze nie widze sensu zmieniac na ip5... Moze na nastepna generacje...

#47 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 30 grudnia 2012 - 01:46

1. Jak chcesz grać to kup PS Vita.
2. Różnica w ekranie nie jest AŻ TAK znacząca, że to Ci cokolwiek dało przy nawigacji, na którą patrzysz z pewnej odległości. Ale przy przeglądaniu już a i owszem.
3. Mam 4S właśnie przed oczami. Ma najbardziej chłodne barwy ekranu spośród 3G i 5.

To ciekawe co piszesz, zwłaszcza punkt trzeci, ale po kolei....
1. Mam Vitę i co to zmienia w kontekście tego, że dzisiaj smartfon powinien być również dobrym rozwiązaniem do gier mobilnych? Argument na zasadzie "chcesz smartfon, kup sobie tablet, a jako telefon wyciągnij z szafy starą nokię..."
3. To chyba pierwsza opinia, z jaką się spotkałem, że wg. kogoś 4S ma chłodne barwy. Oczywiście jest możliwość, że akurat trafił Ci się taki egzemplarz, jednak z moich obserwacji wynika, że wiekszość 4S ma nienaturalnie ciepłe barwy. Nie spotkałem jeszcze 4S z chłodną tintą, a całkiem sporo ich już widziałem.

Pominęłaś jak dla mnie kluczowe argumenty niedoskonałości 4S - słabiutka bateria i nie chodzi tu tylko o gry, lecz o bardziej wymagające aplikacje, wówczas naładowanie spada w tempie dramatycznym. Poza tym okropne grzanie się, w życiu nie miałem telefonu, który byłby tak gorący. Uruchomiłem Infinity Blade i po 30 sekundach miałem piekarnik w ręku i to dosłownie temp była tak wysoka, że aż graniczyło z bezpieczeństwem takie miałem wrażenie, że się za chwile roztopi. Moznaby też jeszcze wspomnieć o nienajlepszej antenie, która mimo poprawek względem modelu 4 bez S, wciąż ma słabe czucie i ciężko zyskać pełny zasię, nawet w wielkomiejskich aglomeracjach, poza tym zasięg często lubi spadać i waha się niemal non-stop.

Ok starczy tego, nie chce za bardzo jechać po 4S jak ktoś zadowolony to spoko, jednak daleko temu iPhonoewi do doskonałości, chyba, że rozmawiamy o designie :)

#48 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2012 - 11:36

Hahaahah fajny temat. Problem jedynie jest taki, że większość z Was nie mogła poużywac ip5 dłużej. 10minutowe testy w iSpot się nie liczą. 4S to ciężki kloc z krótkim ekranem i nic tego nie zmieni.

#49 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 12:16

To ciekawe co piszesz, zwłaszcza punkt trzeci, ale po kolei....
Poza tym okropne grzanie się, w życiu nie miałem telefonu, który byłby tak gorący. Uruchomiłem Infinity Blade i po 30 sekundach miałem piekarnik w ręku i to dosłownie temp była tak wysoka, że aż graniczyło z bezpieczeństwem takie miałem wrażenie, że się za chwile roztopi.

Nie przesadzaj, w 30 sekund to się prawdziwy piekarnik nie rozgrzewa. Przy wydajniejszych grach jest to zwykle parę/parenaście minut by telefon osiągnął bardzo wysoką temperaturę. Ja to jednak rozumiem. Prawa fizyki, zobacz co się dzieje ze zwykłym komputerem po odpaleniu wymagającej graficznie gry.

#50 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 grudnia 2012 - 14:23

Odnośnie baterii pisałam już wcześniej w wielu wątkach, że spokojnie jest w stanie wystarczyć na dwa dni, a nie widzę sensu powtarzania się w każdym temacie i każdym poście. Jak kogoś bardzo interesuje moja dokładna opinia i sposób użytkowania telefonu odsylam do poprzednich postów Tak jak też mówiłam - telefon nie służy mi jako konsola, więc wydaje mi się, że w moim przypadku problem grzania się zostaje wyeliminowany. Choć nagrzewanie się urządzeń podczas gier jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym. Mój laptop się nagrzewa nawet przy simsach, chociaż posiada całkiem zacnego Radeona, który owe simsy dźwiga bez najmniejszej zadyszki. I to posiadając wiatraczki i inne cuda, których (według moich informacji) iPhone nie posiada. Takie moje pytanie na koniec: po co Ci konsola przenośna, skoro twierdzisz, że za konsolę do gier mobilnych służy Ci smartfon (albo przynajmniej jest to dla Ciebie ważnym czynnikiem przy wyborze telefonu)? Pytam z czystej ciekawości, bo ja wolałabym kupić za tą kasę coś bardziej przydatnego, niż dublować urządzenia. Albo po prostu kupić zwykłego dryndacza za przysłowiową złotówkę, skoro przenośną konsolę już masz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych