iPhone 4S - doskonałość?
Napisano 27 grudnia 2012 - 23:42
Napisano 27 grudnia 2012 - 23:47
Napisano 28 grudnia 2012 - 06:42
Napisano 28 grudnia 2012 - 09:19
Na nexusie na nic nie czekam, jest klikam-mam, dosłownie każda aplikacja oprócz gier otwiera się migiem.
Tak samo mam na Note 2. Zero lagów jak na razie i oby tak było jak najdłużej.
Napisano 28 grudnia 2012 - 10:18
Tak samo mam na Note 2. Zero lagów jak na razie i oby tak było jak najdłużej.
Najwięcej do powiedzenia na temat androida mają Ci, którzy nigdy z niego nie korzystali, lub korzystali (bawili się) low endami pokroju wspomnianego w tym wątku Galaxy Ace. Wszystko o specyfikacji zbliżonej do Galaxy S II i wyżej działa idealnie szybko, włącznie z S II. Co do S III to prawda - były tam problemy z tzw. wyciekiem pamięci ale Samsung się z tym uporał (sam telefon uważam za kiepski i zdecydowanie bardziej wolałem S II).
Co do ipka 4s - jest to jak najbardziej dobry sprzęt, ze świetnym aparatem i nagrywaniem video ale jak każdy innym sprzęt posiada on sporo wad (większość z nich tyczy się samego systemu i jego ograniczeń - nie każdemu to jednak przeszkadza - mnie przestało po pewnym czasie). W chwili obecnej czekam na ipka 6 - ip5s zapewne będzie polepszony aparat (tu akurat to nie problem, wyeliminują fioletową poświatę i voi la) oraz lepsze i wydajniejsze GPU.
Napisano 28 grudnia 2012 - 12:37
Napisano 28 grudnia 2012 - 23:22
Napisano 29 grudnia 2012 - 00:30
Napisano 29 grudnia 2012 - 08:46
Nie mój drogi, mam na karku 21 i raczej daleko mi do bycia hipsterem czy czymś w tym stylu. Przed 4S używałem nokii 5800 xpress music i n97, po prostu moim zdaniem długo nie będe potrzebować czegoś więcej od 4S.
21-poważny wiek
Zgodzę się z Tobà-dla mnie 4s to też ideał. Nie wymieniam na 5 bo w zupełności spełnia moje oczekiwania. Ale 3gs już je prawie spełniał. "Prawie" bo miał kiepski aparat
Fajna waga, wystarczajaca szybkość i super fotki. Wymienię na nowszy model dopiero jak ten mi padnie na amen. Ale to pewnie jeszcze dłuuuugo
Pozdrawiam.
Napisano 29 grudnia 2012 - 09:51
Napisano 29 grudnia 2012 - 11:46
Napisano 29 grudnia 2012 - 11:54
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:04
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:33
3. Mam 4S właśnie przed oczami. Ma najbardziej chłodne barwy ekranu spośród 3G i 5.
Bo to zależy od egzemplarza. Jedne 4s są z cieplejszym wyświetlaczem, a drugie z chłodniejszym.
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:43
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:55
Napisano 29 grudnia 2012 - 23:10
Napisano 29 grudnia 2012 - 23:26
Iphone 4s to dla mnie telefon najbliższy ze wszystkich ideałowi. Zdecydowanie lepszy niż 5-tka, którą niedawno oddałem bratu na święta. Szkoda, że przy graniu (tak, lubię grać w gierki) szybko zamienia się w piekarnik. Kształt i waga dla mnie idealne. W iphone 4s jeśli chodzi o wygląd zmieniłbym jedną rzecz: aluminium zastąpiłbym srebrem, jako, że kocham ten kruszec. Aparat, dźwięk, personalizacja, ekran - nie wyobrażam sobie lepszych rozwiązań niż te w 4s. Jednak to moje osobiste zdanie.
Czemu 4s jest lepszy od 5? Co go przekreśla wg Ciebie?
Napisano 29 grudnia 2012 - 23:33
Czemu 4s jest lepszy od 5? Co go przekreśla wg Ciebie?
Za lekki, za duży ekran, za cienki. Brzydka obudowa - wolę od tego srebrne aluminium po bokach, i jednolitą szybkę z tyłu. Iphone 5 jak i 4s miałem i użytkowałem jednocześnie.
Napisano 30 grudnia 2012 - 00:22
Napisano 30 grudnia 2012 - 00:45
Napisano 30 grudnia 2012 - 01:46
To ciekawe co piszesz, zwłaszcza punkt trzeci, ale po kolei....1. Jak chcesz grać to kup PS Vita.
2. Różnica w ekranie nie jest AŻ TAK znacząca, że to Ci cokolwiek dało przy nawigacji, na którą patrzysz z pewnej odległości. Ale przy przeglądaniu już a i owszem.
3. Mam 4S właśnie przed oczami. Ma najbardziej chłodne barwy ekranu spośród 3G i 5.
1. Mam Vitę i co to zmienia w kontekście tego, że dzisiaj smartfon powinien być również dobrym rozwiązaniem do gier mobilnych? Argument na zasadzie "chcesz smartfon, kup sobie tablet, a jako telefon wyciągnij z szafy starą nokię..."
3. To chyba pierwsza opinia, z jaką się spotkałem, że wg. kogoś 4S ma chłodne barwy. Oczywiście jest możliwość, że akurat trafił Ci się taki egzemplarz, jednak z moich obserwacji wynika, że wiekszość 4S ma nienaturalnie ciepłe barwy. Nie spotkałem jeszcze 4S z chłodną tintą, a całkiem sporo ich już widziałem.
Pominęłaś jak dla mnie kluczowe argumenty niedoskonałości 4S - słabiutka bateria i nie chodzi tu tylko o gry, lecz o bardziej wymagające aplikacje, wówczas naładowanie spada w tempie dramatycznym. Poza tym okropne grzanie się, w życiu nie miałem telefonu, który byłby tak gorący. Uruchomiłem Infinity Blade i po 30 sekundach miałem piekarnik w ręku i to dosłownie temp była tak wysoka, że aż graniczyło z bezpieczeństwem takie miałem wrażenie, że się za chwile roztopi. Moznaby też jeszcze wspomnieć o nienajlepszej antenie, która mimo poprawek względem modelu 4 bez S, wciąż ma słabe czucie i ciężko zyskać pełny zasię, nawet w wielkomiejskich aglomeracjach, poza tym zasięg często lubi spadać i waha się niemal non-stop.
Ok starczy tego, nie chce za bardzo jechać po 4S jak ktoś zadowolony to spoko, jednak daleko temu iPhonoewi do doskonałości, chyba, że rozmawiamy o designie
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:36
Napisano 30 grudnia 2012 - 12:16
Nie przesadzaj, w 30 sekund to się prawdziwy piekarnik nie rozgrzewa. Przy wydajniejszych grach jest to zwykle parę/parenaście minut by telefon osiągnął bardzo wysoką temperaturę. Ja to jednak rozumiem. Prawa fizyki, zobacz co się dzieje ze zwykłym komputerem po odpaleniu wymagającej graficznie gry.To ciekawe co piszesz, zwłaszcza punkt trzeci, ale po kolei....
Poza tym okropne grzanie się, w życiu nie miałem telefonu, który byłby tak gorący. Uruchomiłem Infinity Blade i po 30 sekundach miałem piekarnik w ręku i to dosłownie temp była tak wysoka, że aż graniczyło z bezpieczeństwem takie miałem wrażenie, że się za chwile roztopi.
Napisano 30 grudnia 2012 - 14:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych