Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - doskonałość?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 grudnia 2012 - 01:49

Możecie pomyśleć że jestem jeszcze pijany po świętach, ale nie.. Myślałem ostatnio dużo i doszedłem do wniosku, że iPhone 4S to jest doskonałość i nie trzeba nic więcej robić przez następne kilka lat, ponieważ nic więcej nam nie jest potrzebne. Mam 4S'a od jakiś 9 miesięcy i nie rozstaje się z nim na krok, gdybym posiadał LifeProof to brałbym go nawet do kąpieli. Ma odpowiedni kształt, idealny wygląd, doskonale dostosowaną wagę i mega kozackie osiągnięcia, robi za*biste zdjęcia. Mój iPhone jest tak piękny i robi tak zaawansowane fotografie, że czasem żałuje, że nie potrafi on sam sobie zrobić zdjęcia. Byłoby to doskonałe zdjęcie. Co o nim sądzicie, tak po długim czasie stażu ?

#2 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudnia 2012 - 08:19

Ja z mojego też jestem zadowolony. Żaden inny telefon (może prócz iPhone 5) nie wchodzi w grę.

#3 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2012 - 08:35

Do tych peanów jaki to jest cudowny sprzęt pragnę dodać jedną ale bardzo istotną wadę tego urządzenia (pomijając wszelkie ograniczenia systemowe) a mianowicie BATERIA jest gwoździem do trumny tego sprzętu - owszem jak powyłączamy wszystko co tylko się da to radzi sobie znośnie, ale jak już chcemy włączyć 3g, czasem skorzystać z GPS-a czy innych dobrodziejstw nawet takich błahych jak powiadomienia to bateria dosłownie niknie w oczach. To samo tyczy się iPhone'a 5 gdzie bateria jest równie biedna (niespełna 1500 mAh) przy ekranie 4 cale i takiej rozdzielczości to istny dramat. W chwili obecnej absolutne minimum to 1800 mAh.

#4 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 08:58

Możecie pomyśleć że jestem jeszcze pijany po świętach, ale nie...

A ja myślę, że jeszcze jednak nie wytrzeźwiałeś. :D

Jest ciężki i kiepsko leży w dłoni.
Tylna szybka bardzo łatwo się tłucze.
O baterii już wyżej koledzy pisali.

A tak serio, to cieszymy się twoim szczęściem.
Temat przypomina mi powiedzenie:
Moja dziewczyna jest dziewicą i jest najpiękniejsza na świecie! Kto ma inne zdanie niechaj zaraz stanie ze mną w pojedynku.

#5 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 27 grudnia 2012 - 09:18

Do tych peanów jaki to jest cudowny sprzęt pragnę dodać jedną ale bardzo istotną wadę tego urządzenia (pomijając wszelkie ograniczenia systemowe) a mianowicie BATERIA jest gwoździem do trumny tego sprzętu - owszem jak powyłączamy wszystko co tylko się da to radzi sobie znośnie, ale jak już chcemy włączyć 3g, czasem skorzystać z GPS-a czy innych dobrodziejstw nawet takich błahych jak powiadomienia to bateria dosłownie niknie w oczach. To samo tyczy się iPhone'a 5 gdzie bateria jest równie biedna (niespełna 1500 mAh) przy ekranie 4 cale i takiej rozdzielczości to istny dramat. W chwili obecnej absolutne minimum to 1800 mAh.

Myśle ze to bolączka większości smartfonów,a nie tylko iPhone sam posiadam 4S i korzystam normalnie i nie wylaczam np.blutooth poniewaz w samochodzie korzystam z systemu audio do komunikacji tel.i nie chce mi sie co chwila włączać i wyłączać ,gps podobnie a właściwie lokalizacje,itd a bateria wytrzymuje 3-4 dni.spokojnie,przyznam ze nie gram w żadne gierki ale dla mnie telefon to nie konsola,wiec moze dlatego dłużej trzyma.

#6 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2012 - 09:25

Możecie pomyśleć że jestem jeszcze pijany po świętach, ale nie.. Myślałem ostatnio dużo i doszedłem do wniosku, że iPhone 4S to jest doskonałość i nie trzeba nic więcej robić przez następne kilka lat, ponieważ nic więcej nam nie jest potrzebne.
Mam 4S'a od jakiś 9 miesięcy i nie rozstaje się z nim na krok, gdybym posiadał LifeProof to brałbym go nawet do kąpieli. Ma odpowiedni kształt, idealny wygląd, doskonale dostosowaną wagę i mega kozackie osiągnięcia, robi za*biste zdjęcia. Mój iPhone jest tak piękny i robi tak zaawansowane fotografie, że czasem żałuje, że nie potrafi on sam sobie zrobić zdjęcia. Byłoby to doskonałe zdjęcie.

Co o nim sądzicie, tak po długim czasie stażu ?

Jeśli chodzi o zdjęcia to zgodzę się w 100%. iPhone 4s robi rewelacyjne zdjęcia jak na telefon.
Jeśli chodzi o piękność, to już kwestia gustu. Dużo bardziej podoba mi się iPhone 5.

Osobiście sądzę, że jeśli chodzi o telefon to faktycznie nic więcej nam nie potrzeba, ale jednak jeśli chcemy telefon plus urządzenie mutlimedialne, to na rynku jednak jest wiele innych modeli, które zaoferują nam więcej za te same lub mniejsze pieniądze.

Obecnie jak używam NOTE 2 i biorę do ręki iPhone 4s to wydaje mi się jakbym miał w reku telefon przed potopowy :) chodzi o iPhone 4s.

#7 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudnia 2012 - 09:32

Ja zamkniętość systemu iOS uważam za największego asa w rękawie iPhone.

#8 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 10:01

To prawda, dzięki temu system jest chociaż bezpieczny.

#9 EMU

EMU
  • 2 373 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 10:15

Myśle ze to bolączka większości smartfonów,a nie tylko iPhone sam posiadam 4S i korzystam normalnie i nie wylaczam np.blutooth poniewaz w samochodzie korzystam z systemu audio do komunikacji tel.i nie chce mi sie co chwila włączać i wyłączać ,gps podobnie a właściwie lokalizacje,itd a bateria wytrzymuje 3-4 dni.spokojnie,przyznam ze nie gram w żadne gierki ale dla mnie telefon to nie konsola,wiec moze dlatego dłużej trzyma.

3-4 dni na baterii? WOW! Nigdy nie zdarzyło mi się to. Używam iPhone od "Pierwszej" serii i zawsze trzyma mi bateria max 18-20h nigdy więcej. Z racji, że jest to smartphone, czyli korzystam z maila, wiadomości, facebook, aparat, kalendarz, czasem pogram i oczywiście rozmawiam (bardzo dużo) wynik 3-4 dni był by marzeniem. Ja zawsze muszę na noc podłączać do prądu. Jeżeli miał bym nie korzystać z tych wszystkich funkcji wtedy na pewno nie korzystał bym z iPhone.

#10 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 grudnia 2012 - 12:04

Macie rację z baterią, jednak trzeba dodać, że przysłowiowe 99% życia spędzam w samochodzie gdzie mam ładowarkę więc bateria nie stanowi dla mnie większego problemu. Co do ciężkości. Mój tata ma ip5 i powiem szczerze, że wole czuć, że mam telefon w ręku. iPada zamówiłem sobie mini, bo fakt tradycyjny jest za ciężki, ale waga 4S'a to dla mnie wymierzony w sedno każdy gram :P

- - - Połączono posty - - -

a tłukliwość itd.. Jeszcze nigdy mi nie spadł i na razie nie zamierza, a poza tym chronie go jak mogę! :D

#11 Starch

Starch
  • 34 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:01

A dla mnie słabym punktem ip jest to jak się grzeje. Strasznie to nieprzyjemne

#12 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:16

Grzanie nieprzyjemne? Staary.. półtorej godzinki w fifę przez internet i mogę wyłączyć kaloryfer !

#13 michalt

michalt
  • 79 postów
  • SkądGdańsk Pl

Napisano 27 grudnia 2012 - 15:22

W kwesti baterii, jeżeli wytrzymuje od rana do wieczora to myślę że nie ma problemu. Z iPhona 4s korzystam sporo dużo rozmawiam ,internet również jako modem wi-fi do macbooka, muzyka , aplikacje biurowe i jeszcze nigdy nie zostałem bez baterii więc nie wiem w czym widzicie problem.

#14 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 grudnia 2012 - 17:22

Co do baterii.. Mi na oryginalnej trzymał około 11-13h w użyciu (4) i 8-9 w użyciu (4s), teraz w iphone 4 mam baterię firmy GT o pojemności 2100mAh i trzyma mi do 18-19h w użyciu co jest dużo :)

#15 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 27 grudnia 2012 - 17:50

Co do baterii.. Mi na oryginalnej trzymał około 11-13h w użyciu (4) i 8-9 w użyciu (4s), teraz w iphone 4 mam baterię firmy GT o pojemności 2100mAh i trzyma mi do 18-19h w użyciu co jest dużo :)

Nigdy bym nie włożył do iP nie oryginalnej baterii, szczerze to by mnie to wkur***ło

#16 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudnia 2012 - 19:17

Nie wydaje mi się, żeby iphone był idealnym telefonem. Jest mnóstwo rzeczy, które mogliby w nim poprawić bateria jak już wyżej zostało wspomniane, przereklamowana Siri i jeszcze parę innych rzeczy. Mimo wszystko jest moim ulubionym gadżetem i nie zamieniłbym go na żaden inny telefon.

#17 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 19:33

Autor to perfekcyjny przykład applekids. Spokojnie, to nic obraźliwego, też jak i wielu z nas miałem porąbane we łbie za młodu.

#18 janus7

janus7
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:26

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam Wszystkich serdecznie. Do niedawna używałem tylko smartfonów z androidem, min. Motorola Defy, Galaxy S II i ostatnio SIII. Od kilku tygodni używam Iphona 4s. Przesiadka na iOS była całkowcie świadomą decyzją i jak się okazało, słuszną. Miałem już dosyć czekania 4 sekund aż mi się wyświetlą kontakty lub dialer,o jakości wykonania np. Galaxy S3 nie wspomnę. Dla mnie Iphone to przede wszystkim stabilność systemu, poręczność, bardzo dobra jakość dźwięku na wyjściu, współpraca ze słuchawkami z 3 przyciskami oraz jakość wykonania.

#19 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:33

4 sekundy czekania na uruchomienie kontaktow lub dialera? Oj co za wyobraźnia. :)

#20 janus7

janus7
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:37

Wyobraźnia? Niby dlaczego? Na XDA jest osobny wątek o tym.

#21 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:40

No to jeśli faktycznie na topowych telefonach androidowych zdarzają się takie akcje to ja dziękuje. Jeśli coś takiego zacznie mi sie z moim notem to od razu go wywalam i nigdy więcej androida. Całe szczęście jak na razie działa on rewelacyjnie i aż dziwi fakt, że to android.

#22 janus7

janus7
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 22:08

Galaxy Note 2 ta przypadłość nie dotyczy. Jak z jedynką nie wiem. W S3 jest kiepskie zarządzenie pamięcią i telefon po pewnym czasie ubija procesy takie jak właśnie kontakty i dialer. Pierwsze uruchomienie trwa kilka sekund, potem otwierają się błyskawicznie, jednak po pewnym czasie telefon ubija te procesy i wszystko zaczyna się od nowa. Jest niby na to sposób, ale trzeba zrootować telefon i kupić aplikację od JKAY.

#23 ma193

ma193
  • 58 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 grudnia 2012 - 22:26

No to jeśli faktycznie na topowych telefonach androidowych zdarzają się takie akcje to ja dziękuje. Jeśli coś takiego zacznie mi sie z moim notem to od razu go wywalam i nigdy więcej androida. Całe szczęście jak na razie działa on rewelacyjnie i aż dziwi fakt, że to android.

Miałem to samo z galaxy ace .

#24 rzodzioo

rzodzioo
  • 99 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:01

Ogółem zauważyłem ze ten wspomniany problem dotyczy wszystkie samsungi z serii galaxy.

#25 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:34

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam Wszystkich serdecznie. Do niedawna używałem tylko smartfonów z androidem, min. Motorola Defy, Galaxy S II i ostatnio SIII. Od kilku tygodni używam Iphona 4s. Przesiadka na iOS była całkowcie świadomą decyzją i jak się okazało, słuszną. Miałem już dosyć czekania 4 sekund aż mi się wyświetlą kontakty lub dialer,o jakości wykonania np. Galaxy S3 nie wspomnę. Dla mnie Iphone to przede wszystkim stabilność systemu, poręczność, bardzo dobra jakość dźwięku na wyjściu, współpraca ze słuchawkami z 3 przyciskami oraz jakość wykonania.

Bo to nie android, a zmodyfikowany android przez samsunga i to nie tylko jakąś prostą nakładką bo zmiany idą mocno bardziej w system, to już nie jest android, a samosungo-droid, oparty o androida, jak dla mnie zupełnie coś innego. Wbijcie sobie to do głów.

Na nexusie na nic nie czekam, jest klikam-mam, dosłownie każda aplikacja oprócz gier otwiera się migiem.

Pretensje do Samsunga, a nie Androida.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych