Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Numer seryjny z pudełka iPad-a jest nieprawidłowy model MD329pl/a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 22:55

A więc mam taki nietypowy problem. Dostałem nowego iPad-a 3rd gen z Polski oznaczenie PD329pl/a, także trochę dziwne bo początek to zawsze MD. Google nie znalazło tego modelu. Pudełko jest oryginalnie zapakowane na którym znajdują się numery seryjne i reszta informacji. Problem polega na tym że podany numer seryjny na stronie Apple jest nieprawidłowy... Jakieś sugestie, jest to trochę dziwne.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:04

Jeżeli nie zaglądałeś do pudełka, to może jest to podróba?

#3 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:07

Kurcze, chce go sprzedać bo mam już jednego i wolę nie otwierać. Pudełko jest identyczne z tym oryginalnym, folia pozgrzewana na bokach. Trochę miałem sprzętu Apple i podróbę nawet po pudełku było widać. Tak wygląda naklejka z pudełka; [ATTACH=CONFIG]12933[/ATTACH]

#4 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:11

Może jest to wersja demonstracyjna dla jednego z polskich reselerów?

#5 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:13

Nie wiem, pudełko jest fabrycznie zapakowane. Numer seryjny po którym zawsze rejestruje urządzenia nie działa...

#6 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:14

Demo też przychodzą zafoliowane.

#7 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:16

Demo zazwyczaj z tego co wiem są bez pudełka itp. A tutaj wszystko jest super tylko ten numer seryjny mi nie pasuje.

#8 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:19

Są też w pudełkach. Uwierz mi choć nie mówie, że na 100% to jest demo. Moge się mylić choć nic innego nie przychodzi mi do głowy.

#9 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:20

Według tego numeru seryjnego, który odczytałem z tego zdjęcia jest to właśnie iPad 3 generacji 32 GB Wi-Fi koloru białego, ale jest to model MD329.

#10 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:21

To co radzicie, jest na nie normalna gwarancja czy nie.

Jeżeli jest okrojony z gwarancji itp wolę zwrócić bo mam taką możliwość.

- - - Połączono posty - - -

Według tego numeru seryjnego, który odczytałem z tego zdjęcia jest to właśnie iPad 3 generacji 32 GB Wi-Fi koloru białego, ale jest to model MD329.

A mi numer seryjny na stronie Apple nie działa...

#11 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:21

Podjedź do najbliższego autoryzowanego serwisu bądź zadzwoń i zapytaj.

#12 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:25

Jak odczytałeś ten numer seryjny jak na selfsolve.apple.com nie działa.

#13 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:29

Faktycznie zdjęcie tej naklejki troszkę dziwnie wygląda. Właśnie patrzę na model jaki mam u siebie - z USA i na moim jest jeszcze numer IMEI - nie wiem czy to powinno być na wszystkich czy nie. I jeszcze widzę różnicę w samych napisach. U mnie pisze iPad Wi-Fi 4G 32GB White - a na Twoim wszystko jest napisane dużymi literami czyli IPAD WI-FI WHITE - nie wiem równiez czy to ma znaczenie. Ale naklejka rózni się znacznie od tego jaki mam obecnie przed sobą. I mój zaczyna się na MD. Myślę, że jak kolega wyżej napisał najlepiej przedzwonić do Apple i spytać co i jak z tym fantem.

#14 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:30

up Masz podany numer IMEI bo zapewne masz wersje z LTE.

#15 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:32

up

Masz podany numer IMEI bo zapewne masz wersje z LTE.

Tak zgadza się - dlatego pisałem, że nie jestem do końca pewny czy to ma znaczenie. Teraz wiem, że tak. Ale jeszcze ta pisownia mnie troszkę zastanawia - czyli wszystko dużymi literami na Twoim zdjęciu. Porównaj z pudełkiem od Twojego innego iPada.

#16 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:40

Rzeczywiście literki są trochę inne, sam już nie wiem. Trzeba będzie jutro zadzwonić do Cortlandu.

- - - Połączono posty - - -

Orientuje się ktoś czy przysługuje dla niego pełna gwarancja producenta na 12 miesięcy. Jak nie zwracam.

#17 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 26 grudnia 2012 - 23:45

Sprawdziłem go na tej stronie. Najlepiej będzie jutro zadzwonić na infolinię Apple i się wszystkiego dowiedzieć.

#18 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 grudnia 2012 - 11:24

Po rozmowie z pracownikiem Cortland dowiedziałem się że jest to normalny iPad z wymiany gwarancyjnej na nowy egzemplarz. Numer seryjny w tej chwili też działa normalnie tylko nie wiem dlaczego gwarancja jest do końca sierpnia choć jest w nowym zafoliowanym pudełku.

#19 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 11:55

Numer seryjny w tej chwili też działa normalnie tylko nie wiem dlaczego gwarancja jest do końca sierpnia choć jest w nowym zafoliowanym pudełku.

Jeżeli jest to refurb po wymianie gwarancyjnej, to gwarancja jest przepisywana z urządzenia oryginalnego i jest przypisywany do konta (zarejestrowany) na dane, na które było urządzenie oddawane do serwisu.

#20 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 grudnia 2012 - 11:58

iPad jest nowy zafoliowany (zafoliowane pudełko). Sam się pogubiłem, gwarancja wyświetla się do końca sierpnia 2013 roku.

#21 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 12:29

A co do tego co napisałem ma zafoliowane pudełko?

#22 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:04

A co do tego co napisałem ma zafoliowane pudełko?

Refub to odnowiony sprzęt, dostajemy nowe zafoliowane urządzenie a nie całe nowe pudełko.

Temat można zamknąć, wszystko wyjaśnione.

#23 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:37

Jeżeli jest to refurb po wymianie gwarancyjnej, to gwarancja jest przepisywana z urządzenia oryginalnego i jest przypisywany do konta (zarejestrowany) na dane, na które było urządzenie oddawane do serwisu.

Tylko w wypadku, gdy gwarancja urządzenia oryginalnego nie jest krótsza niż 3 miesiące, inaczej gwarancja jest właśnie na 3 miesiące.

#24 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:00

Refub to odnowiony sprzęt, dostajemy nowe zafoliowane urządzenie a nie całe nowe pudełko.

Nie zawsze, wymiany przez AOS przychodzą w nowych pudełkach na przykład.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych