Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Handbrake - jak zgrać DVD w jeden plik .m4v?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 26 grudnia 2012 - 14:32

Witam!

Męczę się z tym programikiem od dwóch godzin i nie mogę za żadne skarby sobie poradzić.

Mam film ,,Podniebna Podróż". Kiedy otwieram go w HADNBRAKE ukazuje mi się coś takiego:

Dołączona grafika

Wszystko ładnie się konwertuję, ale rozwala mi to na 8 części... Wiem, że mogę sobie połączyć później. Jednak nie wiem w jakim programie. Zależy mi na tym, aby zachował możliwość poruszania się po scenach i wybor języku/napisów.

Jednak może da się sprawę załatwić jakoś łatwiej? Jeśli handbrake nie może mi tych plików z DVD scalić, to może znacie jakiś freewarowy program lub do 5€, który sobie da radę?

Pozdrawiam

#2 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2012 - 15:40

W dolnej części programu, obok zakładki Video masz kolejne, tam dokładasz napisy, ścieżki audio i tak dalej...

#3 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 26 grudnia 2012 - 15:51

W dolnej części programu, obok zakładki Video masz kolejne, tam dokładasz napisy, ścieżki audio i tak dalej...

NO WOW!

To teraz oświeć mnie jak zrobić, żeby po konwersji był jeden plik a nie osiem...

#4 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2012 - 16:06

NO WOW!

To teraz oświeć mnie jak zrobić, żeby po konwersji był jeden plik a nie osiem...

Nie żadne WOW, tylko trzeba troszkę główką ruszyć, zdalnie Ci tego nie zgram przecież... Więc może zamiast na pałę zgrywać wszystkie ścieżki 1-8, zaznacz tylko jedną która ma 52 minuty (czyli film właściwy) i sprawdź opcje o których mówiłem wcześniej.

#5 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 26 grudnia 2012 - 16:12

Nie żadne WOW, tylko trzeba troszkę główką ruszyć, zdalnie Ci tego nie zgram przecież... Więc może zamiast na pałę zgrywać wszystkie ścieżki 1-8, zaznacz tylko jedną która ma 52 minuty (czyli film właściwy) i sprawdź opcje o których mówiłem wcześniej.

Czy Tobie jest tak trudno zrozumieć, że ja umiem napisy i języki sobie zgrać? Czytaj ze zrozumieniem.

...Zależy mi na tym, aby zachował możliwość poruszania się po scenach i wybor języku/napisów.

Chciałem, żeby jakiś program ,,sklejający" te 8 plików zachował możliwość wyboru. Kiedy łącze np w iMovie, to zostaję przy jednym języku, bez napisów i bez rozdziałów.

#6 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 grudnia 2012 - 16:43

Wystarczyło napisać, że to nie film, a serial który chcesz scalić, bo tak to niestety się można domyślać co autor ma na myśli i dlaczego płyta ma taką strukturę, jaką ma (bo powodów może być kilka, np. kilka ścieżek z hardsub'ami)... Serial ma 6 odcinków, więc wystaczy zgrać pozycje 3-8 (Handbreak tego nie scali). Scalić można w Quicktime Pro otwierając pierwszy odcinek i następnie przeciągając w otwarte okienko kolejne odcinki.

#7 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:01

Wystarczyło napisać, że to nie film, a serial który chcesz scalić, bo tak to niestety się można domyślać co autor ma na myśli i dlaczego płyta ma taką strukturę, jaką ma (bo powodów może być kilka, np. kilka ścieżek z hardsub'ami)... Serial ma 6 odcinków, więc wystaczy zgrać pozycje 3-8 (Handbreak tego nie scali). Scalić można w Quicktime Pro otwierając pierwszy odcinek i następnie przeciągając w otwarte okienko kolejne odcinki.

,,Mam film ,,Podniebna Podróż"."

Polecam, jednak czytać.

#8 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 grudnia 2012 - 13:23

Nie da się. Połącz je przy pomocy - MPEGStreamclip - Squared 5 - MPEG Streamclip video converter for Mac and Windows

Open MPEG Streamclip -> Choose 'List' -> 'Batch List'

Add Files you want to join -> Click join & Fix Timecode Breaks

Select a destination and choose MOV as destination file type.

#9 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:33

Lipa. Mimo wszystko dzięki Kracek za pomoc. Pozdrawiam

#10 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:11

,,Mam film ,,Podniebna Podróż"."

Polecam, jednak czytać.

No to pierwszy raz widzę film w 6 częściach po 52 minuty, jak dla mnie wygląda to na serial, no ale Ty jako osoba oczytana wiesz lepiej.

#11 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:23

No to pierwszy raz widzę film w 6 częściach po 52 minuty, jak dla mnie wygląda to na serial, no ale Ty jako osoba oczytana wiesz lepiej.

Po co schodzisz z tematu i atakujesz mnie? Dalsze konkluzje uważam za zbędne.

Proszę moderatora o zamknięcie tematu. Sprawa wyjaśniona.

Pozdrawiam

#12 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:31

Po co schodzisz z tematu i atakujesz mnie? Dalsze konkluzje uważam za zbędne.

Ta kwestia jest absolutnie na temat (a wręcz kluczowa). Atakuje? Najpierw popisujesz się uwagami o czytaniu, a później się dziwisz, że otrzymujesz odpowiedź, no nie bądź śmieszny.

#13 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:44

Ta kwestia jest absolutnie na temat (a wręcz kluczowa). Atakuje? Najpierw popisujesz się uwagami o czytaniu, a później się dziwisz, że otrzymujesz odpowiedź, no nie bądź śmieszny.

To teraz proszę powiedz mi co Ty wniosłeś do tematu? Nawet nie przeczytałeś dokładnie, a potem piszesz niepotrzebne mi do życia informacje. Chyba wiem co kupuję i nie jest to serial...

Przepraszam, oczywiście jest to serial! Jak mógłbym się z Tobą nie zgodzić? Ulga- wygrałeś? Czy to jest sprawa kluczowa? Serial czy film, problem zostaję. Wywodzisz się na głupie tematy, zamiast pomóc.

Pozdrawiam i w dalszym ciągu proszę o zamknięcie tematu.

#14 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:45

@Michass8: nic nie uzyskasz wyszydzając użytkowników próbujących rozwiązać Twój problem. Temat zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych