Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Telefon z Niemiec, brak sieci w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 26 grudnia 2012 - 11:05

Witam, iPhone kupiłem od znajomego który mieszka w Niemczech, z kolei on go zakupił w t-mobile DE. Jednak iPhone nie działa w Polsce, mianowicie po wyłożeniu karty PLAY, najczesciej telefon wyszukuje sieć lecz pojawia się 0 lub 1 kreska zasięgu. Połączenia wychodzące jak i odbieranie ich, oraz SMS są niemożliwe(wyświetla się"połączenie nieudane"). Jedynym sposobem na działanie telefonu jest włozenie karty do innego telefonu, następnie znów do IPhone. Jednak to rozwiazanie nie jest długotrwałe, ponieważ iPhone po jakimś czasie gubi sieć i do niej nie wraca pokazuje "brak sieci". Zastanawiałem się nad tym czy iPhone ma simlock, dlatego wszedłem na stronę imei.info, lecz okazało się ze simlock status: UNLOCKED. Z kolei na stronie unlockboot.com pokazuje się coś takiego:[ATTACH=CONFIG]12925[/ATTACH] Zastanawia mnie co znaczy ACTIVATED STATUS: NO Help! PS. 3G działa gdy jest 0 lub 1kreska (sic)

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 11:37

Zacznij od restore i aktywacji kartą Play. Próbowałeś z inną kartą? Może ta Twoja jest uszkodzona.

#3 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 11:42

Tak jak kolega wyżej pisze, pamiętam jak miałem problem z iP 3G z ery ze nie chciał chodzić na innych simkach, zrobiłem restore i aktywowałem karta innej sieci

#4 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 26 grudnia 2012 - 11:59

Z PLAY restore robiłem, nie pomogło. A aktywacji jako takiej nie było, zadnego komunikatu itp. podlaczylem iPhone do komputera otworzyło się iTunes pokazało połączonego iPhone i tyle. Spróbuje z karta Orange.

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 14:50

Na pewno zrobiłeś "Odtwórz" w iTunes? Przecież po restore MUSI być aktywacja.

#6 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 26 grudnia 2012 - 21:18

Najlepiej wymień za darmo kartę w salonie

#7 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 27 grudnia 2012 - 20:50

Zrobiłem restore, i aktywowalem z karta orange (przez wi fi) ale dalej to samo.. Brak sieci.

#8 Kamil1994

Kamil1994
  • 170 postów
  • Skądokolice Zakopanego

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:24

Możliwe że jest kradziony i zablokowany? To jedyne co przychodzi na myśl, w xperii play (kupiłem z uszkodzonym czytnikiem sim, okazała sie kradziona) tez nie bylo zasiegu albo 1 kreska, nie mozna bylo dzwonic, odbierac, smsowac ale w ustawieniach sieci były wykrywane

#9 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:42

Jeśli by był kradziony i zablokowany to by nie działał w niemczech, nie polsce. Raczej uszkodzona karta sim bądź mechaniczne uszkodzenie

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:53

Jeśli by był kradziony i zablokowany to by nie działał w niemczech, nie polsce.
Raczej uszkodzona karta sim bądź mechaniczne uszkodzenie

Niekoniecznie, nie wiemy czy niemiecki T-Mobile nie wymienia się danymi z naszą T-Mo, bo nasi operatorzy między sobą się danymi wymieniają.

#11 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 28 grudnia 2012 - 00:19

Czyli co sugerujecie? Kartę już 2 razy wymienialem w PLAYU, więc to nie wina karty...

#12 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:02

może trzymasz telefon w lewej dłoni i zasięg gubi :D

#13 Kamil1994

Kamil1994
  • 170 postów
  • Skądokolice Zakopanego

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:33

Ja bym na Twoim miejscu sprawdzil czy nie jest na blacklist, sa uslugi sprawdzenia iphone np na allegro, jak jest czysty mozemy mysles dalej Ew przedmuchaj czytnik sim, ja jak kupilem 3gs co kart nie czytal to starczylo przedmuchac czytnik...

#14 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:54

Jeżeli się zaktywował to znaczy, że przeczytał kartę SIM.

#15 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 12:56

Jeśli by był kradziony i zablokowany to by nie działał w niemczech, nie polsce.
Raczej uszkodzona karta sim bądź mechaniczne uszkodzenie

Idąc Twoim tokiem rozumowania telefon z T-Mobile UK też nie działały by w Polsce jeżeli są wciągnięte na czarną listę, a tak nie jest.
Z tego co zdążyłem się zorientować jest jak pisze Oleyek, czyli telefon są blokowane na terenie danego państwa, a operatorzy nawet tej samej sieci nie wymieniają się danymi.

#16 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 28 grudnia 2012 - 17:20

Idąc Twoim tokiem rozumowania telefon z T-Mobile UK też nie działały by w Polsce jeżeli są wciągnięte na czarną listę, a tak nie jest.
Z tego co zdążyłem się zorientować jest jak pisze Oleyek, czyli telefon są blokowane na terenie danego państwa, a operatorzy nawet tej samej sieci nie wymieniają się danymi.

Iphone jest blokowany na kraj w którym był kupiony. Jeśli był z t-mobile UK to został zablokowany w UK, w polsce będzie działał :) Nie zrozumiałeś mnie, trochę nie zrozumiale napisałem

#17 lukstir

lukstir
  • 54 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 29 grudnia 2012 - 00:40

1). Próbowałeś włożyć jakąkolwiek inną kartę polskiego opartora? 2).Ja miałem przypadek, że iP 3Gs w irlandii działał we wszystkich sieciach oprócz Three. Wymiana kart sim i 100 telefonów z zapytaniem do operatora nic nie dało. Telefon był UNLOCKED, wszystko legal. U mnie działało wyłączenie 3G i trans.danych, tryb samolot i powrót do normalnego trybu-oczywiście 3G cały czas wyłączone i trans.danych równierz. Po tym łapał zasięg. Jeden gościu powiedział że Apple nie miało podpisanej wtedy umowy z Three kiedy były produkowane, nie wiem komu wierzyć bo drugi tylko że czarny mojej żony też 3Gs działał normalnie. Ale ty masz 4s więc tu dziwna sprawa trochę. Spróbuj opcji 1). jak nie podziała to sprawdź czy aby karta jest dobrze docięta. Pozdro

#18 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 29 grudnia 2012 - 02:38

Spróbuje zrobić co napisałeś, zobaczymy czy to coś zmieni. Jeżeli chciałbym dać go na gwarancje(po imei sprawdziłem ze jest jeszcze aktywna do marca '13) to potrzebuje jakieś zaświadczenie czy tym podobne? I czy mogę go oddać do każdego autoryzowanego punktu Apple, czy muszę jechać tam gdzie był kupiony?

#19 Adic90

Adic90
  • 6 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 31 grudnia 2012 - 00:43

Kupiłem starter T-mobile, ale dalej to samo, po wlozeniu karty pokazuje sieć ale 0 kresek... To samo z karta Orange

#20 MartaN90

MartaN90
  • 1 postów

Napisano 06 lutego 2019 - 17:40

Jak masz tel z Niemiec, a kartę polska, to musisz najpierw do tel włożyć niemiecka kartę i z niej zadzwonić na jakiś polski nr i rozmawiać przez min.10 minut ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych