Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zaczyna robić się tu syf już na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 13 września 2007 - 10:13

wszsytcy zakaldaja nowe tematy! nikomu nawet nie che sie cofnac jedna dwei strony wstecz zeby zadac swoje pytanie w odpowiednim temacie. i tak na temat sciagniecia simlocka softem jest kilka tematow . ale po co szukac jak moge zalozyc nowy temat o tym samym!! po drugie pojawil sie nowy watek dzisja , koles zadaje pytania na ktore sa odpowidzi na tym forum. ale po co szukac jak mozna zalozyc nowy temat!!! i w ten sposob co kilkanascie minut powstaja nowe watki , mam prozbe do administartora! zeby wywalil niepotrzebne tematy. albo poprzenosil je w odpowiednie miejsca. zeby bylo prosciej i latwiej . niech bedzie kilka glownych tematow. a nie np informacje dotyczace simlocka niezaleznie od sposobu jegoo sciagania mozna znalesc rozwalone po pieciu tematach;/ jezeli nie mam racji to przepraszam. i po zapoznani sie z moim zdaniem prosze o usuniecie tego tematu . pozdrawim

#2 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 13 września 2007 - 10:30

No i co z tego, że zapyta? Nie chcesz odpowiadać, to nie odpowiadaj. Wyszukiwarki na tego typu forach są o kant rzyci potłuc, nie każdy ma czas na przekopywanie się przez setki wątków i nie zawsze w wyszukiwarce da się odpowiednio zdefiniować problem. Po to są fora, żeby w miarę szybko dostać odpowiedź, jak ktoś koniecznie chce szukać, to równie dobrze, a nawet lepiej, może sobie w google znaleźć.

#3 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 13 września 2007 - 10:36

Co do wyszukiwarki to się zgodzę a nawet nie. Ona dobrze wyszukuje, jednak potrzeba dobrych słów kluczowych, których oczywiście osoba nowa albo nie zorientowana znać nie będzie więc dla niej w większości przypadków wyszukiwarka będzie bezużyteczna. Ciekawym przykładem może być regulamin ;) Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i .... nie znajdziemy czegoś takiego.

#4 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2007 - 10:49

Wyszukiwarki na tego typu forach są o kant rzyci potłuc, nie każdy ma czas na przekopywanie się przez setki wątków i nie zawsze w wyszukiwarce da się odpowiednio zdefiniować problem.

Co do wyszukiwarki to się zgodzę a nawet nie. Ona dobrze wyszukuje, jednak potrzeba dobrych słów kluczowych, których oczywiście osoba nowa albo nie zorientowana znać nie będzie więc dla niej w większości przypadków wyszukiwarka będzie bezużyteczna. Ciekawym przykładem może być regulamin ;) Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i .... nie znajdziemy czegoś takiego.

Nie zgodzę się. Wyszukiwarka spełnia swoje zadanie, ale nie wszystkim chce się szukać.
Wyniki wyszukiwania słowa "regulamin":
http://www.google.pl...p;FORID:1&hl=pl
http://www.myapple.p...searchid=934922

#5 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 września 2007 - 10:53

Uf, już myślałem że komuś się wątek o tatuażach nie podoba.

#6 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 13 września 2007 - 10:54

Kazek, co do klonowania wątków, to się zgadzam.
Ale, jest jedno ale, nie w tym temacie założyłeś swój wątek.
[URL="http://www.myapple.pl/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=75"]TEN[/URL] będzie lepszy.

---- Dodano 13-09-2007 o godzinie 11:55 ----

Nie ma takich;)

#7 newman

newman
  • 164 postów

Napisano 13 września 2007 - 11:00

Wyszukiwarka jest jak najbardziej OK. Wątki będą się powtarzać, tego się nie uniknie. Kwestia tylko, żeby administratorzy byli bardziej restrykcyjni. Pewnie niektórzy zaczną się zaraz obrażać na siebie. "Gdzie mój wątek!", "Co to za porządki!" etc., ale trudno. Kolejna rzecz to poprawne formułowanie tematów wątków. Tutaj też powinny być większe restrykcje. Niektóre zwalają mnie z nóg i bynajmniej nie chodzi o "orty" ;-)

#8 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 13 września 2007 - 11:13

mialem na mysli np takie tematy : iPhone i ERA GSM - nie działają rozmowy przychodzące Co z EDGE'm PL w iPhone??? iPhone i raport SMS EDGE Heyah Nie dochodzą smsy z Inteligo >>> oczywiscie zeby bylo jasnie nic nie mam to tych tematow i do ich autorow, wybralem je dla przykladu. powiedzcie . czy nie byloby duzo lepiej jakby te tematy (pytania) wsadzic do jednego tematu? np Iphone -- Problmy . albo iphone -- rozwiazanie problemow(roznych) cos takiego. i tam kazdy laduje swoje pytania. o edge. o sms ktore nie dochodza! itp. wtedy bylo by latwiej wszystko znalesc i szybciej. tak samo na temat sciagniecia simlocka jest chyba 5 albo 6 tematow. to jest tylko moje zdanie. i oczywiscie moge nie miec racji. chialem sie tylko dowiedziec co inni mysla. pozdrawiam

#9 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 września 2007 - 11:17

wszsytcy zakaldaja nowe tematy!

Pisząc "wszyscy" obrażasz kilka tysięcy użytkowników tego forum.

nikomu nawet nie che sie cofnac jedna dwei strony wstecz zeby zadac swoje pytanie w odpowiednim temacie.

j.w.

i tak na temat sciagniecia simlocka softem jest kilka tematow . ale po co szukac jak moge zalozyc nowy temat o tym samym!!

Niestety jest pewna grupa (zazwyczaj są to nowi użytkownicy, którzy dość szybko się dowiadują o zwyczajach jakie tu panują i się do nich potrafią dostosować.
Oczywiście grupa nowych użytkowników jest cały czas zasilana kolejnymi osobami.

po drugie pojawil sie nowy watek dzisja , koles zadaje pytania na ktore sa odpowidzi na tym forum. ale po co szukac jak mozna zalozyc nowy temat!!!

Najlepszym wyjściem w takiej sytuacji jest w nowym temacie podanie linka do owych odpowiedzi i zraportowanie postu do administracji, która nowy wątek zamknie.
W ten sposób wziął byś udział w jakże ważnej misji edukowania nowych użytkowników.

i w ten sposob co kilkanascie minut powstaja nowe watki

Czasami powstaje kilka wątków na minutę ;)

mam prozbe do administartora! zeby wywalil niepotrzebne tematy. albo poprzenosil je w odpowiednie miejsca. zeby bylo prosciej i latwiej . niech bedzie kilka glownych tematow. a nie np informacje dotyczace simlocka niezaleznie od sposobu jegoo sciagania mozna znalesc rozwalone po pieciu tematach;/

Może masz ochotę pomóc?
Stan na teraz to 23 566 wątków oraz 244 763 postów.
Wg. tego co piszesz należałoby to wszystko przejrzeć, porównać, ocenić i wykonać odpowiednie działania.

jezeli nie mam racji to przepraszam. i po zapoznani sie z moim zdaniem prosze o usuniecie tego tematu . pozdrawim

Masz trochę racji, problem istnieje, jednak aby było lepiej to każdy z nas musi wziąć udział w tej misji.
Chodzi przede wszystkim o dawanie dobrego przykładu nowym użytkownikom, zamiast pisać odpowiedzi było, poszukaj, itp wystarczy napisać że było, podać link i zgłosić raport postu, wtedy moderator oceni czy wątek zamknąć.

#10 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 13 września 2007 - 11:31

Nie wywołuj wilka z lasu... bo wiesz licho nie śpi ;)

#11 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 13 września 2007 - 12:45

A ja mam propozycje, a wiec w kazdym dziale, albo tylkow tych glownych watek o nazwie "Pytania i odpowiedzi" - wlasnie po to, zeby nie mnozyc nowych tematow. Tam zadawano by krotkie pytania na ktore potrzeba krotkiej i zwiezlej odpowiedzi np. na jakiejs stronie znajde, jak nazywa sie program do, ktorym klawiszem mam zrobic tamto. Jesli problemy wymagaja glebszego zastanowienia, dyskusji, kilku opinii - mozna bezproblemowo zalozyc osobny watek.

#12 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 13 września 2007 - 14:06

To może ja tak nieśmiało zapytam... Może potrzebujemy nowych moderatorów? Może warto zrobić konkurs na nowych modów... Zawsze przyda się kolejna para rąk do pracy...

#13 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 września 2007 - 14:16

To może ja tak nieśmiało zapytam... Może potrzebujemy nowych moderatorów? Może warto zrobić konkurs na nowych modów... Zawsze przyda się kolejna para rąk do pracy...

Świetny pomysł!

A teraz kandydaci zaprezentują się w strojach kąpielowych, po czym zadamy im kilka standardowych pytań, na które najlepszą odpowiedzią jest "pokój na świecie". Prosimy o głosowanie.

#14 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2007 - 15:26

Wyszukiwarka jest jak najbardziej OK. Wątki będą się powtarzać, tego się nie uniknie. Kwestia tylko, żeby administratorzy byli bardziej restrykcyjni.

Mhm. A potem musimy walczyc z obelgami, docinkami, aluzjami co drugi post, tysiacami PW i trollujacymi Pankami ;P To juz lepiej miejcie te swoje watki, sami sobie robicie balagan to sie w nim grzebcie ;P

---- Dodano 13-09-2007 o godzinie 17:26 ----

Prosze bardzo: ja chetnie oddam swoje stanowisko w dobre rece. Jakis chetny?

#15 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 13 września 2007 - 15:37

Prosze bardzo: ja chetnie oddam swoje stanowisko w dobre rece. Jakis chetny?

Wiesz, nie chodzi mi o to, żeby od razu ktoś rezygnował czy oddawał swoje obowiązki następnej osobie... Mnie chodziło o to, żeby po prostu powiększyć zespół moderatorów o kilka następnych osób... Taka jest moja idea do przemyślenia... :) A co Wy zrobicie (jako moderatorzy razem administrajcą) to będzie... Ja tu jestem tylko zwykłym, przeciętnym userem bez większego prawa głosu ;P

#16 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2007 - 15:38

Mnie chodziło o to, żeby po prostu powiększyć zespół moderatorów o kilka następnych osób...

Wiesz, z reguły zapał nowej osoby kończy się po tygodniu. Napisz do Code, przedstaw swoją osobę i co byś chciał robić. I tyle.

#17 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 września 2007 - 15:43

To ilu nas jest do tego trolowania? Wydawało mi się że jestem jeden, ale może czas się do jakiegoś lekarza przejść?

#18 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2007 - 15:44

To ilu nas jest do tego trolowania? Wydawało mi się że jestem jeden, ale może czas się do jakiegoś lekarza przejść?

Sio do swojego watku.

#19 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 września 2007 - 15:46

To nie mój wątek, ale dobra, już idę.

#20 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 13 września 2007 - 15:50

ehh... insider zostaje podsluchany, postawiono go w kregu podejrzanych i zdymisjonowano... rozmarzylem sie :) tak to tylko w PIS :D

#21 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 13 września 2007 - 15:52

ehh...

insider zostaje podsluchany, postawiono go w kregu podejrzanych i zdymisjonowano... rozmarzylem sie :) tak to tylko w PIS :D

kadargo i mactom maja chcice na ta pozycje? Bezplatnych wczasow w Bulgarii sie Wam zachcialo?

#22 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 13 września 2007 - 15:55

A czy ja napisałem gdzieś: "HALO, CHCĘ BYĆ MODERATOREM!" ??? Nie wydaje mi się... Zasugerowałem jedynie pomysł na rozwiązanie problemu... :)

#23 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 13 września 2007 - 16:05

ja moderatorem ? ROTFL NIGDY! nie doczekanie wasze :) zreszta, zaufajcie mi, nie chcielibyscie tego :D

#24 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 13 września 2007 - 16:07

ja moderatorem ? ROTFL

NIGDY! nie doczekanie wasze :)

zreszta, zaufajcie mi, nie chcielibyscie tego :D

Ja bym chciał. Też lubię małe kotki. Z sosem.

#25 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 13 września 2007 - 16:08

pank i juz bys mial bana, tak dla przykladu grhhh... :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych