Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Update IOS do 5.1.1 Bez podnoszenia BB KILKA PYTAŃ

• This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1 c4rtel

c4rtel
  • 155 posts

Posted 22 December 2012 - 14:12

Posiadam IPhone 4 z 4.2.1 i bb 03.10.01. Chcę wgrać IOS 5.1.1 bez podnoszenia BB, gdyż używam karty GEVEY. Moje pytanie brzmi, czy mogę zaktualizować to za pomocą tego poradnika? Czy jeżeli zrobi to wszystko mój BB się podniesie? "iPhone 4 1.Ściągamy soft do iPhone 4. (ios) (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore) 2.Ściągamy snobrezza do ios 5. (sn0wbreeze-v2.8b8) 3.Uwaga jeżeli mamy karte Gevey i chcemy aby nadal działała w opcjach snobrezze zaznaczamy : Baseband preservation mode i klikamy bulid .ipws . ( Link do softu który nie podnosi BB : Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites! ) 4.iREB-r4 wprowadzamy telefon w pwng dfu. 5.Potem w itunes klikamy odtwórz z shiftem i wybieramy soft zrobiony przez snowa. (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 4-5.0) 6.Czekamy aż soft się zainstaluje. 7.Ściągamy redsnowa. (najnowszą wersję która obsługuję iOS5 na chwile obecną jest to : redsn0w_win_0.9.9b8 ) 8.Uruchamiamy go, zaznaczamy w extras w select ipws orginalny ios5. (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore) 9.Potem klikamy Jilbreak and instal cydia i czekamy aż cały proces sie zrobi. 10.Telefon będzie aktywowany Jaibrekiem. 11.Uruchamiamy telefon rednowem opcja Just Boot która znajduję sie w extras. 12.Uruchamiamy cydie gdy już telefon się włączy . 13.Czekamy aż Cydia się zaktualizuję. 14.Po ponownym uruchomienie telefonu powinno być wszystko ok."

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 December 2012 - 14:29

Ile razy można ci pisać że jak nie masz plików SHSH nic nie zrobisz :|

#3 c4rtel

c4rtel
  • 155 posts

Posted 22 December 2012 - 14:33

A posiadając do 4.3 mogę zrobić tym sposobem? Wiem, jestem zielony :)

- - - Updated - - -

lub 6.0.1 bez podnoszenia bb?

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 December 2012 - 14:42

A posiadając do 4.3 mogę zrobić tym sposobem? Wiem, jestem zielony :)

- - - Updated - - -

lub 6.0.1 bez podnoszenia bb?

Radzę Ci poczytaj co to są pliki SHSH, jak działają, czym łączyć je z plikiem .ipsw i na koniec jakie softy obsługuje najnowszy snowbrezze. I jak działa sam program Snowbrezze.
I skończ się tłumaczyć że jesteś zielony, dostałeś linki do tematu gdzie możesz znaleźć odpowiedz , nie zrobiłeś tego, mało tego non stop spamujesz i czekasz na gotowe. To nie świadczy o tym że brakuje ci wiedzy tylko o tym że jesteś leniwy i czekasz aż ktoś poda ci wszystko na tacy.

#5 c4rtel

c4rtel
  • 155 posts

Posted 22 December 2012 - 14:43

Nie rozumiem administratorów, forum jest stworzone, żeby pomagać takim jak ja, ludziom nie do końca znającymi się na tym, więc rola nauczyciela jest by uczyć ucznia. ale widzę że macie w poważaniu pewne sprawy.

#6 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 December 2012 - 14:47

Nie rozumiem administratorów, forum jest stworzone, żeby pomagać takim jak ja, ludziom nie do końca znającymi się na tym, więc rola nauczyciela jest by uczyć ucznia. ale widzę że macie w poważaniu pewne sprawy.

Forum służy do szukania odpowiedzi , nie kopiowania ich bo komuś nie chce się posiedzieć trochę i poszukać. Twoje pytanie przewijała się milion razy. Dostałeś wszystko co jest potrzebne , to że nie umiesz z tego skorzystać to nie wina ani moja czy administracji tylko twoja. Nie potrafisz uszanować naszego czasu i naszej pracy więc nie oczekuj tego samego wobec siebie.

#7 c4rtel

c4rtel
  • 155 posts

Posted 22 December 2012 - 14:58

Szanuję Waszą pracę, ale jak mam znaleźć coś, co jest zakopane i nie potrafię tego odnaleźć? Kończę tę dyskusję, bo wiem że jest ona bez konstruktywna i zawsze sprowadzicie mnie na ziemię.

#8 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 December 2012 - 15:04

Radzę Ci poczytaj co to są pliki SHSH, jak działają, czym łączyć je z plikiem .ipsw i na koniec jakie softy obsługuje najnowszy snowbrezze. I jak działa sam program Snowbrezze.

Tyle wiedzy wystarczy aby rozwiązać Twój problem.

#9 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 22 December 2012 - 15:58

Amen.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users