Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ipad 1 64gb Czy wart?

• This topic is locked This topic is locked
51 replies to this topic

#1 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 21 December 2012 - 17:12

Siemka Mam ochote na Ipada,chcę na niego wydać jak najmniej;) Wczoraj ktos ubiegł mnie w zakupie 16gb za 700 z przesyłką a dzisiaj mam oferte Ipada 1(stan bdb futerał,komplet) 64gb z dowozem za 820zł. Podpowiedzcie czy jest to cena rewelacyjna, dobra,średnia czy?

#2 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 21 December 2012 - 18:09

Jeśli masz zamiar pograć na nim w nowsze gry, to według mnie nie warto się pakować w jedynkę.

#3 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 21 December 2012 - 18:10

+ to,że już nie jest wspierany o nowsze systemy.

#4 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 December 2012 - 18:11

Myślę, że za 820zł warto. Chociaż ipad 2 też jest dość tani a, wydajnośc inna liga. Kwestia ile masz kasy i tyle.

#5 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 21 December 2012 - 20:26

kurcze chciałem sobie w Vice city zagrać;) Znalazłem na tablicy gościa z Ipadem 2 nowym 16gb ,zacząłem rozmowe że jestem z jego miasta normalnie chciał sie spotkać nawet tego samego dnia,potem powiedziałem mu że jestem z drugiego końca Polski...za pobraniem nie chciał allegro nie miał i szybko potrzebował gotówki,proponował jakieś umowy sprzedaży skan dowodu ,screen konto itd. poprosiłemo numer ser. na stronie apple znalazło go, potem jeszcze że 50% płace bo dostaniu przeszyłki ale podziękowałem bo według mnie za duże ryzyko

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 December 2012 - 21:12

kurcze chciałem sobie w Vice city zagrać;)
Znalazłem na tablicy gościa z Ipadem 2 nowym 16gb ,zacząłem rozmowe że jestem z jego miasta normalnie chciał sie spotkać nawet tego samego dnia,potem powiedziałem mu że jestem z drugiego końca Polski...za pobraniem nie chciał allegro nie miał i szybko potrzebował gotówki,proponował jakieś umowy sprzedaży skan dowodu ,screen konto itd. poprosiłemo numer ser. na stronie apple znalazło go, potem jeszcze że 50% płace bo dostaniu przeszyłki ale podziękowałem bo według mnie za duże ryzyko

Przy umowie kupna-sprzedaży ryzyko żadne, szczególnie, że chciał się spotkać.

#7 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 21 December 2012 - 21:19

kurcze chciałem sobie w Vice city zagrać;)
Znalazłem na tablicy gościa z Ipadem 2 nowym 16gb ,zacząłem rozmowe że jestem z jego miasta normalnie chciał sie spotkać nawet tego samego dnia,potem powiedziałem mu że jestem z drugiego końca Polski...za pobraniem nie chciał allegro nie miał i szybko potrzebował gotówki,proponował jakieś umowy sprzedaży skan dowodu ,screen konto itd. poprosiłemo numer ser. na stronie apple znalazło go, potem jeszcze że 50% płace bo dostaniu przeszyłki ale podziękowałem bo według mnie za duże ryzyko

Jeżeli chcesz zostać wyjumany to nie kupuj poprzez tablice.

#8 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 21 December 2012 - 21:22

aha dodam jeszcze że za tego ipada chciał 800zł,widac było że baaardzo potrzebował gotówki. Ale jak taką umowe kupna-sprzedaży się robi?

#9 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 21 December 2012 - 21:29

Według mnie teraz nie warto się pakować w jedynkę. Minimum dwójkę albo iPada mini. Nie wiem, jak na dwójce, ale na mini VC działa identycznie jak na iPhonie 5. Umowę kupna-sprzedarzy drukujesz z internetu i wypisujesz na miejscu.

#10 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 21 December 2012 - 21:42

aha dodam jeszcze że za tego ipada chciał 800zł,widac było że baaardzo potrzebował gotówki.
Ale jak taką umowe kupna-sprzedaży się robi?

Może kradziony :D

#11 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 December 2012 - 21:44

Po co niepotrzebnie ryzykować na stronach typu tablica.pl....

#12 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 21 December 2012 - 21:46

Może kradziony :D

Mówił że nowy w foli z fakturą a dostał w prezencie

#13 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 21 December 2012 - 21:46

+ jakby mu zależało na kasie to kurierem miałby lada dzień :) a tak przeszło ... :D

#14 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 22 December 2012 - 12:20

Czyli jedynki lepiej nie brać;/?Chciałem kupic tablet np. taki jak podałem link (jest to generalnie podróba mini na androidzie) co wg was bardziej warto dopłacić do 1 rdzeniowego Ipada 1 czy kupić tego dwurdzeniowego 2x 1,6 od goclevera :???:

GoClever TAB R83.2 DUALCORE A9 TABLET 8 IPS 1,6GHz (2866392913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#15 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 22 December 2012 - 18:44

GoClever nie jest żadną podróbą mini, tylko najprawdziwszym na świecie Biedo-Tabetem, Biedronko-Tabletem - bez urazy, proszę. Jakość wykonania - nie do opisania w ogóle. Lepiej już tablet kupić "na części i samemu złożyć" ;) Jeżeli oczekujesz od tabletu tego, aby był platformą do gier - nie bierz iPada jedynki, jednak - jeżeli chcesz tabletu do internetu, do przeczytania "Wyborczej" siedząc na toalecie, lub zagrać sobie w jakąś pięciominutówkę - to dlaczego nie brać pierwszego iPada? Posiadam osobiście "jedynkę" - fakt, że nie gram na tym, ponieważ tablet w moim mniemaniu nie jest dobrą konsolą do gier - jednak, do prac biurowych, emaila, przeglądania internetu czy obejrzenia filmu - jedynka sobie ciągle daje z tym radę.

#16 iThomas

iThomas
  • 172 posts

Posted 22 December 2012 - 18:52

Mysle, ze jak najbardziej warto kupic iPada w stanie idealnym z zewnatrz jesli nadarzy sie okazja wyhaczyc go za

#17 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 22 December 2012 - 20:26

Sam używam iPada 1 większość gier nadal dziala może niektóre z gorsza grafika ale działają gra vice city sam gram aktualnie i da sie lepiej grać niż nawet na iPhone 4 ... Do muzyki filmów nadal lepszy sprzęt od większośći budżetowych chinoli czy nawet samsungow z androidem...muzyki także możemy słuchać bez problemu. Internet także chodzi przyzwoicie wiadomo 10 zakładek na raz nie otworzy ale nie przesadzajmy ... Sam używam od roku tego tabletui i do tej ceny czyli około 700+zł mogę polecić jak najbardziej bdb wykonanie i wiarę nadal dobra wydajność choć oczywiście mała ilośc ramu doskiwera a co do braku wsparcia nadal większość jak nie wszystkie aplikacje działają na 5.1.1

#18 ifan

ifan
  • 63 posts
  • SkądKraków

Posted 22 December 2012 - 23:58

Również używam iPada 1 i naprawdę mogę polecić ten sprzęt z czystym sumieniem, napewno milion razy lepszy wybór niż jakikolwiek GoClever. Właśnie ostatnio kolega kupił synowi takiego GoClevera jako tablet na "dobry początek" i jak go szybko kupił, tak go szybko sprzedał (dramat w jednym akcie). Ja iPada używam nie tylko do konsumpcji treści internetowych, ale również w pracy i jeszcze daje radę. Praca w aplikacji Pages (tworzenie dokumentów) całkiem spoko oraz inne tego typu programy. Jeśli chodzi o najnowsze gry to mam zainstalowane takie jak: Tiger 12, FIFA 13, Most Wanted, Asphalt7, RealRacing2, Rayman Run, Angry Birds, Fruit Ninja i działają normalnie. Reasumując polecam iPada 1 na dobry początek.

#19 mckaczka

mckaczka
  • 188 posts
  • SkądTychy

Posted 23 December 2012 - 00:33

Muszę wam przyznać że tworzycie na tym forum prawdziwą elite internetu jeżeli chodzi o kulturke i pomocność oraz poziom wypowiedzi;) ...może to dlatego że aby mieć coś "i" trzeba pewien poziom prezentować :o ale btw. naprawdę mnie coraz bardziej zachęcacie na tą "jedynkę",mam takie samo zdanie właśnie,że jeden rdzeń od Apple podoła tym dwóm z chin a i jakość wykonania ipada jest na najwyższym poziomie.Wyświetlacz mimo braku retiny i tak będzie powalał;) Najbardziej mi zależy żeby odpalił Gta Vice City :-) Czy Ipad 1 posiada multitasking?

#20 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 23 December 2012 - 00:57

Muszę wam przyznać że tworzycie na tym forum prawdziwą elite internetu jeżeli chodzi o kulturke i pomocność oraz poziom wypowiedzi;)
...może to dlatego że aby mieć coś "i" trzeba coś pewien poziom prezentować :o

ale btw. naprawdę mnie coraz bardziej zachęcacie na tą "jedynkę",mam takie samo zdanie właśnie,że jeden rdzeń od Apple podoła tym dwóm z chin a i jakość wykonania ipada jest na najwyższym poziomie.Wyświetlacz mimo braku retiny i tak będzie powalał;)
Najbardziej mi zależy żeby odpalił Gta Vice City :-) Czy Ipad 1 posiada multitasking?

Jest lecz "niepełny" :)

#21 Creator

Creator
  • 132 posts
  • SkądElbląg, PL

Posted 23 December 2012 - 01:52

@mckaczka Na Twoim miejscu szukałbym w okazyjnej cenie używanego iPada 3 16gb. Nawet gdyby miał nie być w idealnym stanie wizualnym to myślę, że te kilka rysek nikogo by nie zbawiło a różnica pomiędzy iPadem 1 a 3 jest naprawdę ogromna (jak dla mnie sama retina jest wystarczającym powodem aby dwójkę zmienić na trójkę). Rozumiem, że dozbieranie tych kilku stówek więcej może być problemem ale ja bym zbierał.

#22 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 23 December 2012 - 09:16

Do muzyki filmów nadal lepszy sprzęt od większośći budżetowych chinoli czy nawet samsungow z androidem...muzyki także możemy słuchać bez problemu.

Nie popadajmy w przesadę. Muzyki można słuchać na każdym tablecie - lepiej, gorzej - lecz nie ma z tym problemów. Nie wiem zaś jakie masz zastrzeżenia do Samusngów z Androidem. Może zechcesz rozwinąć to?

ale btw. naprawdę mnie coraz bardziej zachęcacie na tą "jedynkę",mam takie samo zdanie właśnie,że jeden rdzeń od Apple podoła tym dwóm z chin a i jakość wykonania ipada jest na najwyższym poziomie.Wyświetlacz mimo braku retiny i tak będzie powalał;)
Najbardziej mi zależy żeby odpalił Gta Vice City :-) Czy Ipad 1 posiada multitasking?

Ja zachęcić mógłbym do swojego egzemplarza "jedynki", którego naturalnie nie zamierzam sprzedać. Nie porównujmy rdzeni do chińskich tabletów. W przypadku "chińczyków" nie chodzi tylko o wydajność, chodzi o jakość wykonania, o ogólną tandetę. Jednak - wykonanie współczesnych tabletów - takich jak Samsung, Assus (Google), PlayBook - nie ustępuje niczym dla iPada.

Na iPadzie jedynce przez chwilę grałem w GTA III - kiedy poczułem przypływ sentymentu. Jeżeli naprawdę zależałoby Ci na starszych wersjach GTA, jak III, Vice City, SA - może lepiej jakiegoś niedrogiego kompa kup? W moim odczuciu GTA III było odarte ze wszystkiego, pozbawione klimatu. Zdecydowanie lepiej wyglądało i lepiej grało się na PS2 (nie wspomnę o komputerze).

#23 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 December 2012 - 10:02

Moim zdaniem mimo wszystko teraz juz nie warto kupowac jedynki. Ktos kto juz posiada i nie czuje potrzeby zmiany, ok, ale pakowanie tych paru stowek w najstarszy tablet Apple jest bez sensu. Naprawde mozna juz kupic za 1000zl iPada 2.

#24 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 23 December 2012 - 11:32

Jezeli chodzi o Gta Vice City to na iPadzie 1 chodzi całkiem sprawnie porównywalne do iPhone 4 jak nie lepiej ... A co do samsungow oczywiście ze rozwine niektóre ich tablety może i maja ileś tam rdzeni super ekran itd ale płynnością systemu nadal jest gorzej niż nawet na najgorszym iPadzie ... Nawet gry takie jak Gta chodza gorzej lub wcale na np samsungu galaxy tab 1 porównywalne parametry...

- - - Połączono posty - - -

Oczywiście iPada 1 opłaca sie teraz kupić ale za okazują cenę gdzieś 600-700zl jeszcze mimo wszystko warto ale do 900-1000zl już lepiej iPada 2 niestety taka prawda ;)

#25 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 23 December 2012 - 15:53

(...)A co do samsungow oczywiście ze rozwine niektóre ich tablety może i maja ileś tam rdzeni super ekran itd ale płynnością systemu nadal jest gorzej niż nawet na najgorszym iPadzie ...(...)

Obiektywizm jak widać, poszedł sobie w las. Wybacz, ale bzdury piszesz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users