Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uszkodzony Iphone 3gs!

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 14 December 2012 - 21:06

Witam, Kupiłem Iphone'a ale co się okazało, chyba uszkodzonego. Po odpakowaniu , włączyłem go bez karty sim, wszystko ładnie włącza się pokazuje brak karty i czerwoną baterię. I po chwili pojawił się cały biały ekran i telefon jak zdechł tak powstać nie chce. Telefon kupiony przez tablicę, więc zwrot raczej nie w chodzi w rachubę , a sprzedawca cały czas utrzymuje, że telefon był sprawny jak wysyłał. Fakt, wysłał go w bąbelkowej kopercie zamiast w kartoniku, i tak jakby były ślady na folii bąbelkowej , że mogło dojść do lekkiego zgniecenia telefonu. To, że wyświetlacz można docisnąć jakoś mogę przełknąć jeżeli działa, ale co zrobić z fantem, że się nie włącza? Czy zostaje mi tylko oddanie go do serwisu? Jeśli tak to ile by to mogło kosztować? I czy byłbym w stanie go naprawić samemu? Sam sprzedawca sugeruje coś o pinach baterii, ale czy wtedy telefon nie powinien reagować na ładowarkę? Tak to cisza, nawet pod ładowarką telefon nie wstaje. Pozdrawiam i proszę o pomoc niedoszłego użytkownika :(

#2 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 14 December 2012 - 21:10

Popełniłeś jeden i najważniejszy podstawowy błąd - kupienie czegokolwiek na tablicy.pl. Tam aż się roi od oszustów. Spróbuj podłączyć pod itunes telefon i sprawdź czy go wykrywa.

#3 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 14 December 2012 - 21:12

Gratuluję zakupu; milion postów na forum o tej samej tematyce - nie kupować na tablicy inaczej niż odbiór osobisty / wysyłka pobraniowa z możliwością zajrzenia do środka paczki przed odbiorem Telefon może być w dużo gorszym stanie technicznym niż ci się wydaje; wycieczka do serwisu będzie najlepszym rozwiązaniem Sprzedającego możesz straszyć Policją; nic nie uzyskasz, ale jego imię i nazwisko będzie w papierach policyjnych

#4 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 14 December 2012 - 21:16

Teraz już wiem.. O to chodzi, że była otworzona paczka przy odbiorze i telefon odpalił, więc nie było powodów by coś podejrzewać. Dopiero po podłączeniu do ładowarki zaczęła się ładować bateria i telefon padł. A teraz nawet nie odpala się ekran..

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 14 December 2012 - 21:39

Ogrzałeś telefon przed odpaleniem? Nie, więc się nie dziw. Mógł być całkiem sprawny, ale uruchomiony zmarznięty po prostu się uszkodził.

#6 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 14 December 2012 - 22:16

Całkiem możliwe bo to nie ja akurat go odbierałem tylko moja mama. A w takim przypadku będzie droga naprawa?

#7 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 18 December 2012 - 19:40

Tak, w Iphonie jest uszkodzona płyta główna. Sprzedawca nadal twierdzi, że wysłał sprawnego. Czy mogła ona się uszkodzić podczas przesyłki? I jakie są szanse u Policji na odzyskanie pieniędzy? I co ze sprzedażą? Można coś za niego dostać? Na części czy coś?

#8 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 18 December 2012 - 20:26

Nie, nie podczas wysyłki, tylko po odebraniu i włączeniu przez Ciebie. Sam napisałeś, że wstał i za chwilę padł. To typowe. Przy zmianie temperatury skompensowała się para wodna i uwaliła jakiś element. Pozostaje dobry serwisant, który namierzy zwalony układ i wymieni. Jak to mówią, gapowe się płaci.

#9 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 18 December 2012 - 20:54

To wtedy jest do naprawienia? Tylko jak takiego serwisanta znaleźć ? Już w jednym powiedzieli, że to jest nie do naprawy. Czy szukać prywaciarza?

#10 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 18 December 2012 - 21:01

Czy szukać prywaciarza?

Nie nie nie, szukaj zdecydowanie państwowego punktu. Jakiś ZURT, czy jak to się nazywało :D Normalnie You made my day.

A tak na poważnie, to każdy punkt jest "prywaciarz". Takie czasy. Po prostu oddaj do serwisu zajmującego się naprawą iPhone i pozamiatane. Masz kilka na forum.

#11 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 18 December 2012 - 21:07

Hmm okej.. Ale najlepiej w 3mieście. No jak oddałem do jednego i mówią, że to nie do naprawy, to w innym nie powiedzą mi tego samego? Jeszcze się dopytam co dokładnie się stało, ponieważ powiedział tylko, że to płyta główna. Prywaciarz to chodziło mi o jakiegoś elektronika nie z serwisu.

#12 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 18 December 2012 - 21:10

No jak oddałem do jednego i mówią, że to nie do naprawy, to w innym nie powiedzą mi tego samego?

A czy ja wyglądam na wróżkę? Dobra... nie widzisz mnie, więc sam odpowiem. Ni cholery do wróżki nie jestem podobny. Do wróża Macieja również.

Serwisy masz na miejscu, ale są też takie, które przyjmują wysyłki. Tylko tym razem daj mu się ogrzać po wyjęciu z paczki ;)

#13 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 18 December 2012 - 21:18

Okej dzięki. Tylko tak, nie za bardzo wiem co mam mówić. "Padła płyta główna, da się to jakoś naprawić?" ?

#14 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 18 December 2012 - 21:26

No nie, z werbalizacją to już musisz sobie poradzić sam.

#15 Scura

Scura
  • 8 posts

Posted 18 December 2012 - 21:51

dzięki Ci wielkie, już myślałem, że będę mógł go wy..rzucić przez okno :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users