Witam, dostałem ostatnio od brata starego poczciwego PowerBooka G4 Ti (400 Mhz) do formatu. Komp ma OS 9 ale w języku szwedzkim. Nie mam do niego płyt a brat chce żeby mu zainstalować polski soft, ten komp wyszedł z OS 9 więc poszukuję OS 9 w języku polskim. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zrobił mi kopię i podesłał pocztą Czytałem że podobno była wersja OS 9 retail w języku polskim.
Mac OS 9 PL - płytka
Rozpoczęty przez
Harrunio
, 12 gru 2012 09:31
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 grudnia 2012 - 09:31
Napisano 12 grudnia 2012 - 10:33
http://myapple.pl/pr...ac-classic.html Znajdziesz tu również .iso Mac OS 9 tylko nie wiem, czy po polsku. W razie czego spolszczenie też jest podlinkowane na forum.
Napisano 12 grudnia 2012 - 11:10
mam obraz OS 9 ale nie mam nagrywarki, moja się zepsuła a w okolicy nie mam znajomych z makintoshami, dlatego chciałem żeby ktoś zrobił dla mnie kopię na maku. Próbowałem nagrać obraz .iso na windows ale niestety nie instalował się.
Napisano 12 grudnia 2012 - 21:03
mam obraz OS 9 ale nie mam nagrywarki, moja się zepsuła a w okolicy nie mam znajomych z makintoshami, dlatego chciałem żeby ktoś zrobił dla mnie kopię na maku. Próbowałem nagrać obraz .iso na windows ale niestety nie instalował się.
Macowe obrazy *.iso, nagrywają się w IMGBurnie bez problemu.
Jeżeli nagrałeś w jakimkolwiek programie windowsowym obraz systemu dziewiątego i się nie bootuje, oznacza to jedynie ze obraz nie był bootujacy. Nic innego
Napisano 12 grudnia 2012 - 22:06
hmmm......no cóż, w takim razie jutro podejście numer dwa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych