Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słaba jakość zdjęć

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#26 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 03 January 2014 - 16:12

tak wlasnie myslalem i sam mam podobne obserwacje, jestem wlascicielem 4s, kupilem 4 narzeczonej, troche bol bo uptade do 7.0.4 juz jest. A mialem nadzieje ze jest 6.1.3, nic no przezylem sprawe bo cofnac sie chyba nie da. Nie chodzi to jak moje 4s z 6.1.3, ale i tak jest niezle, iphonowo no moze nie do konca, dla niej i tak bajka ta 4worka jest, no ale jak zobaczylem aparat to sie troszke przerazilem, w sztucznym swietle jest poprostu lipa, zdjecie zaszumione, a wswietle dziennym w pomieszczeniu lepiej ale tez szalu nie ma, mam nadzieje ze na polu na swietle dziennym w bialy dzien przynajmniej bedzie robil fajne, bo teraz to moj 4s jest rakieta do tej 4. Sam jestem posiadaczem lustrzanki sony alfa, jestem wstanie obiektywnie do sprawy podejsc, ale jednak nie pasi mi do konca cos z tym apratem w tej 4, wydaje mi sie rowniez ze przez ios7 jest taka tragedia, moze ktos poleci jakas appke (nawet platna) ktora robi robote w tej kwesti, no chyba ze ktos mi powie jak cofnac system do 6.1.3 :D telefon mial sciaganego simlocka, ale nigdy na nim JB nie bylo z tego co wiem. Przepraszam ze odswiezam temat nie do konca dotyczacy 4, ale widze ze tu pochodne konkluzje sie pojawily i mam nadzieje ze nie bedzie to kolidowalo a poruszy dalsza rozmowe i moze do czegos wspolnie dojdziemy.

#27 Alex145

Alex145
  • 132 posts
  • SkądHrubieszów

Posted 03 January 2014 - 20:53

Sprawdź za pomocą iFaith czy ten iPhone ma zapisane pliki SHSH.

#28 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 03 January 2014 - 22:05

o ja to straszny quest znowu :D a to powie czy da sie wrocic do 6.1.3?

#29 SiroM

SiroM
  • 71 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 03 January 2014 - 23:08

A czy jeśli wyzeruje IPhone'a to czy cofnie mnie na ios 5.1.1? Jestem posiadaczem ip4s ios7.0.3 czy 7.1.3.. Whatever

#30 93robert

93robert
  • 40 posts

Posted 03 January 2014 - 23:52

W 2rdzeniowych iUrządzeniach się nie da.

#31 Zeni

Zeni
  • 37 posts
  • SkądLubuskie, PL

Posted 04 January 2014 - 16:22

Myślę, że najprawdopodobniej masz porysowane szkiełko od aparatu, wtedy zdjęcia mogą wychodzić nie ostre.

#32 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 05 January 2014 - 12:50

Nic nie mam porysowanego, to daloby sie wrocic do 6.1.3 ? I moze ktos poleci jakas dobra apke, moze byc platna, do robienia zdjec gdzie wiecej tych opcji byloby w ustawieniach aparatu, moze daloby sie skorygowac te szumy, przypominam Iphone 4 iOS 7.0.4

#33 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 05 January 2014 - 13:00

Jak masz SHSH wrócisz jak nie to nie. Ile razy można pisać to samo ;/

#34 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 19 May 2014 - 18:59

Ja też jestem zawiedziony jakością zdjęć z 4S... Przed zakupem czytałem same superlatywy nt. aparatu w tym telefonie. Jednak użytkowanie zweryfikowało te opinie. Spodziewałem się czegoś lepszego. 8 Mpx a fotki jak z telefonu 3.2 Mpx... Szkoda bo akurat na aparacie mi zależało... Czytałem też ,że to "zasługa" iOS 7. Spotkaliście się z takimi opiniami?

#35 kubbach

kubbach
  • 80 posts

Posted 19 May 2014 - 19:20

Mam podobne odczucia jakoby update iPhone'a 5 do iOS 7 spowodował spadek jakości zdjęć ;/

#36 Markos1803

Markos1803
  • 2 posts

Posted 16 June 2015 - 11:17

Ogladajac Twoje zdjecia wcale nie uwazam, ze w jakikolwiek sposob winny jest tutaj aparat, a juz na pewno nie oprogramowanie.

Ostrosc Twoich zdjec jest jak najbardzeij prawidlowa, a zaszumienie adekwatne do oswietlenia. Problemem na Twoich zdjeciach jest poruszenie. Wynika ono z tego, ze poruszyles aparatem podczas robienia zdjecia albo obiekt, ktory fotografujesz sie poruszyl. Wynika to z tego, ze swiato w pomieszczeniu bylo za slabe, aby ustawic odpowiednio krotki czas migawki i jednoczenie prawidlowo naswietlic matryce aparatu. Aparat probuje ratowac sie podnoszeniem czulosci matrycy zwiekszajac wartosc ISO, jednak jak wiadomo skutkuje to zaszumieniem obrazu. 

Aparat w jakimkolwiek telefonie cechuje sie mikroskopijnym (w porownaniu do lustrzanek) obiektywem oraz malutka matryca i nie bedzie sie dobrze sprawowal w kiepskich warunkach. Dlatego do fotografowania kupuje sie aparaty kilkuktornie drozsze od iPhona a i one z latwoscia dadza efekt poruszenia jesli nie sa odpowiednio nastawione do panujacych warunkow oswietleniowych.

IPhonem mozna natomiast z powodzeniem dzwonic do znajomych.

pozdrawiam.

Edited by Markos1803, 16 June 2015 - 11:18.

#37 MC_

MC_
  • 6938 posts

Posted 16 June 2015 - 11:29

Może trochę zbyt mało do tytułu złotej łopaty archeologa, ale prawie...

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#38 Markos1803

Markos1803
  • 2 posts

Posted 16 June 2015 - 13:35

hehe, przypadkowo tu trafilem i widze ze ludzie zawiedzeni ze ich zdjecia nie nadaja sie na wystawy, a przeciez sprzet godny. To tez pomagam zroumiec pewne podstawowe zasady dzialania aparatu, bo widze ze rady ida w zla strone.

pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users