Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4, T-Mobile 13.0 > Carrier 13.0 - o co chodzi ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Radek Ibron

Radek Ibron
  • 12 postów
  • SkądSulmierzyce, Kalisz, Poland, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 22:35

Witam!
Jakiś miesiąc temu kupiłem używanego iPhone'a 4 z polskiego T-Mobile.pl, który niestety nie reagował mi na karte z Plusa, więc odesłałem go do sprzedającego bo przeczytałem że niektóre modele działają tylko z autoryzowanymi sieciami.
Sprzedawca mi podesłał przed chwilą zdjęcie, które umieszczam Wam poniżej.
IMEI się zgadza co do cyferki, reszta "numerków" tak samo - mam zrobione zdjęcie które zrobiłem przed wysłaniem telefonu.
Jednak zmieniła się jedna rzecz.
W rubryce Operator, ja miałem T-Mobile 13.0, na zdjęciu które otrzymałem i na którym jest widoczny Plus oraz zasięg jest Operator Carrier 13.0 - co to znaczy? Nie mam kompletnego pojęcia jak zrobił, że załapało mu kartę z Plusa skoro u mnie nawet w salonie nie potrafili mi pomóc. Jakiś fake? Coś pozmieniał w systemie?

Dołączona grafika

#2 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 10 grudnia 2012 - 23:12

To są automatyczne ustawienia sieciowe od Apple. Jak włożysz T-Mobile będą widoczne ustawienia T-Mobile (obecnie 13.0). Plus nie jest wspieraną siecią więc są uaktywnione jakieś "domyślne" ustawienia Carrier 13.0. Co do pytania jak uruchomił kartę z Plusa to nie jestem w stanie odpowiedzieć bo nie znam dokładnie sytuacji. Edit. W iPhone z T-Mobile nie powinno być problemów z Plusem.

#3 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 11 grudnia 2012 - 00:19

Z t-mobile iphone'y są bez simlocka, czyli działać muszą z każdą siecią (autoryzowaną przez apple jak i nie) chyba, że mowa o pierwszych modelach po premierze. Ale jak tobie nie działała a jemu działa to znaczy, że coś było nie tak z twoją kartą sim. @iMarekPL a ja mam kartę z orange czyli autoryzowana sieć przez apple i w ustawieniach mam "Carrier 9.0" jak włożę Playa to mam "Play 13.0" t-mobile "t-mobile 13.0" oraz Virgin Mobile "t-mobile 13.0". Sprawdziłem na 2-ch kartach orange i w obu mam "Carrier 9.0" gdzie w drugim iphone mam "Orange 13.0". Jakaś dziwna zależność ? Telefon iphone 4 sprowadzony z norwegii bez simlocka od nowości (Sieć Telenor)

#4 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 11 grudnia 2012 - 08:24

Myślałem, że panowie specjaliści od razu zauważą, co jest nie tak...

Od kiedy iPhone'y z polskiej dystrybucji mają oznaczenie "MC603B"? Jeśli jest z polskiego T-Mobile to musi mieć "MC603LP"

Ewidentny fake

#5 Radek Ibron

Radek Ibron
  • 12 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:00

Czyli co w takiej sytuacji? Zdjęcie to fotomontaż, czy rzeczywiście telefon może nie posiadać simlocka i po wpisaniu odpowiednich danych będę go mógł używać w Plusie? Można sprawdzić pochodzenie tego telefonu? Wpisanie IMEI na imei.info da mi na to odpowiedź czy raczej nie?

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:35

Jeżeli jest iPhone obsługujący autoryzowane sieci, to zawsze mógł włożyć kartę Play i zalogować się do sieci Plusa, stąd pokazuje Plus.

#7 Radek Ibron

Radek Ibron
  • 12 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 17:28

Rozumiem, dziękuję za odpowiedzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych