Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Upadki iPhona i jego konsekwencje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 09 grudnia 2012 - 20:25

Witam, tak zastanawiam się ile może wytrzymać iPhone? Dziś mi upadł na beton, ale na plecki które są chronione przez gumową osłonę. Na całe szczęście nic mu się nie stało ani rys ani tym bardziej pęknięć. Zatem zastanawiam się w jakich sytuacjach zachowuje się nieco gorzej?

#2 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 grudnia 2012 - 20:26

Mojej ukochanej Kobiecie upadł iPhone 4 i niestety musiałem wymienić glosnik wewnętrzny, pomimo faktu iż był w futerale.

#3 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 20:30

Zatem zastanawiam się w jakich sytuacjach zachowuje się nieco gorzej?

Jakich? Odp jest bardzo prosta. Wystarczy nie mieć zadnego etui i pozamiatane, wiem coś o tym :)
iP 4S mi upadł goły na beton, nie chciej wiedzieć jak wyglądał. Mimo tej nauczki dalej nie stosuje etui.
Więc zero etui + beton, kafelki = miazga.

#4 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 20:35

Różnie. Mój iPhone pierwszej generacji spadł z drugiego piętra na kamienie. Do teraz się zastanawiam jak to możliwe, że działa, i nic mu nie jest. Natomiast te szklane, "najnowszej generacji"(pomijając piątkę), są z goła dużo mniej wytrzymałe, i upadek z metra na podłogę może je skutecznie unieszkodliwić.

#5 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:51

Jakich? Odp jest bardzo prosta. Wystarczy nie mieć zadnego etui i pozamiatane, wiem coś o tym :)
iP 4S mi upadł goły na beton, nie chciej wiedzieć jak wyglądał. Mimo tej nauczki dalej nie stosuje etui.
Więc zero etui + beton, kafelki = miazga.

Mój 4s spadł na kafelki,płytki parę razy,ze spodni się wysunął.Bez jakich kolwiek etui,nawet ryska się nie pojawiła.
Wszystko zależy jak upadnie.

#6 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 22:30

Mi 4 i 4S upadały kilka razy i obie jako tako przeżyły , kilka razy spadły z biurka na parkiet i nic im nie było , 4s raz przyleciała ze 2 metry i spadła na parkiet też była cała . Ale oba jednak trochę dostały potem . 4 wypadła mi z kieszeni na kostkę szkło całe ale ramka dostała tak ze była pocharatana ostro przy przyciskach głośności . Potem 4s w pracy nie trafiła w kieszeń i spadła na beton pokryty żywicą . Szkło całe , ramka cała ale plastik koło ekranu na dolnym kancie rozgioł się tak ze wystawał ponad ekran trochę i było nieprzyjemnie w ręku trzymać bo ostry był . Ogólnie trzeba mieć pecha żeby po upadku pękło szkło odrazu . Mi się przez 2 lata nie udało zbić . Piątka mi jeszcze nie upadła ( odpukać ) ale myśle ze napewno gorzej zniosła by upadki od 4 i 4s pomimo tego ze jest aluminiowa . Nie noszę telefonów w pokrowcach no tylko je szpecą , jedyną osłoną jest u mnie zawsze folia na plecach , która ma za zadanie tylko od rys chronić

#7 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2012 - 23:04

Czwórkę noszę na codzień w białym etui o grubości 0,3mm, ostatnio telefon mi upadł z wysokości ok. 1,5m na kant - etui pękło (już skleiłem :)) a na telefonie ani śladu poza kropką widoczną pod światło na ekranie. Mojemu tacie iPhone 4 spadł już kilka razy na różne twarde powierzchnie ale zawsze miał farta bo upadał bokiem na ramkę plastikową albo antenę. Wystarczy jednak jedno niefortunne upuszczenie telefonu żeby szkło poszło w drobny mak. iPhone 4/4s mają do tego tendencję bo są ciężkie i mają słabo osłonięte brzegi szkła. Trzeba uważać żeby nie upuszczać telefonu, można się przyzwyczaić żeby trzymać go zawsze pewnie w dłoni i wtedy nie ma problemu.

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 10 grudnia 2012 - 10:42

Ten spadł z wysokości około 4 metrów podczas zabawy z małym kuzynem, spadł na "miękki beton" typowy dla placów zabaw [ATTACH=CONFIG]12632[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]12633[/ATTACH] Też zaś spadł z łóżka, około 30cm bez żadnego case'a prosto na gumolit, niestety pechowo. [ATTACH=CONFIG]12634[/ATTACH]

#9 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 10:53

[ATTACH=CONFIG]12633[/ATTACH]

Ale kurcze! Ten całkiem ładnie wygląda, taka abstrakcja :D

#10 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:47

zrób sobie takie coś, będzie fajnie wyglądało: How To Fix Your broken Glass iPhone 4/4S | Absinthe Jailbreak.com

#11 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 11 grudnia 2012 - 00:30

Ale kurcze! Ten całkiem ładnie wygląda, taka abstrakcja :D

Telefonik dostał z boku strzała, ale nie jest to oryginalne szkoło więc poszedł w ładnie linie :)

- - - Połączono posty - - -

zrób sobie takie coś, będzie fajnie wyglądało: How To Fix Your broken Glass iPhone 4/4S | Absinthe Jailbreak.com

Próbowałem kiedyś takiego czegoś z tuszem, ale okazało się że antenka w środku za plastikiem do którego jest przyklejone szkło również była przecięta i wlało mi się trochę do telefonu zabijając baterię..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych