Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Archiwizacja iPhone w iTunes, a aplikacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 tompalo

tompalo
  • 48 postów
  • SkądKończyce Małe

Napisano 08 grudnia 2012 - 17:34

Witam, czy podczas procesu archiwizacji w iTunes wszystkie aplikacje i gry są też zapisywane na Macu? Nie wiem w jaki sposób przenieść je na dysk, żeby po przywróceniu po prostu je wgrać przez kabel bez ściągania (chodzi także o savy w grach). Sam proces przebiegł zbyt szybko, żeby zgrał wszystko. A ręcznie nie mam pojęcia jak je zgrać na dysk... Dodam, że chodzi w większości w płatne appsy i gry :) pozdrawiam!

#2 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 17:57

Podczas archwizacji powinien skopiować zakupione appki na komputer, ale możesz to zrobić także ręcznie (tak dla pewności ;)). Podpinasz urządzenie, PPM na urządzeniu w iTunes -> "Przenieś kupione pozycje". Przynajmniej ja tak mam w najnowszym iTunes na Windowsie, ale podejrzewam że na Mac'u jest podobnie.

#3 tompalo

tompalo
  • 48 postów
  • SkądKończyce Małe

Napisano 08 grudnia 2012 - 18:52

I tak zrobiłem, niestety przy niektórych pozycjach okazało sie, że nie można ich przenieść ze względy na autoryzację (czy ktoś już miał taki przypadek) Chciałem teraz wymazać iPhona i nastąpił następny znak zapytania, czy po wymazaniu będę mógł ściągnąć zakupione aplikacje przez iPhona? Czy tylko te, które teraz zgrałem na Maca? Przepraszam, ale nie znalazłem nigdzie jasnej i klarownej odpowiedzi...

#4 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 00:29

Żeby przechowywać na komputerze kopię instalek aplikacji musisz go autoryzować dla konta, na którym zostały one kupione. Na pasku menu u góry wybierasz Sklep -> Autoryzuj ten komputer (jeśli nie masz paska menu, to włącz go w opcjach w lewym górnym rogu okna iTunes'a). Od razu ostrzegam, że dla każdego konta dopuszczalne jest do 5 aktywacji, więc przed formatem komputera należy pamiętać o wycofaniu autoryzacji, bo zresetowanie limitu autoryzowantych komputerów jest możliwe raz na rok. Może się tak zdarzyć że na urządzeniu masz aplikacje z kilku kont i wtedy dla któregoś wypluje tą autoryzację, więc jeśli się tak stanie to rzecz jasna komputer musi być autoryzowany dla wszystkich kont, z których apki chcesz zapisać na komputerze. :) Jeśli już wyczyściłeś iPka to zawsze możesz ponownie pobrać każdą (wcześniej) kupioną aplikację na komputer, po uprzedniej autoryzacji.

#5 tompalo

tompalo
  • 48 postów
  • SkądKończyce Małe

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:30

Więc, udało mi się przenieść zakupione aplikacje na Maca, odtworzyć iPhona na czysto i wgrać aplikacje przeciagajac na iPhona. Niestety nie mam zapisanych postępów w grach, wszystko zaczynam od nowa... Myślałem, ze ustawienia i savy bedą zapisane :(

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:39

Przeniesienie aplikacji ORAZ archiwizacja to dwie RÓŻNE sprawy. Stan gier i aplikacji jest zawarty w archiwizacji. Przed restore trzeba zrobić archiwizacje i po restore ją odtworzyć. iTunes to zresztą proponuje od razu po odtworzeniu. Jeśli nie zrobiłeś archiwizacji przed restore to straciłeś wszystko.

#7 tompalo

tompalo
  • 48 postów
  • SkądKończyce Małe

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:07

A mogę przywrócić archiwizacje po wykonaniu jb? Archiwizacja była robiona bez jb :)

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:54

A mogę przywrócić archiwizacje po wykonaniu jb? Archiwizacja była robiona bez jb :)

możesz. Tak to się zazwyczaj robi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych