Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

TV z dekodera Orange/TPSA w MacBook'u

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ElConsul

ElConsul
  • 18 posts

Posted 08 December 2012 - 17:19

Salut! Szukałem, szukałem ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi - może ktoś z Was będzie w stanie pomóc. Sprawa wygląda tak: Chcę mieć możliwość oglądania TV poprzez MacBook'a (nie mam telewizora). MacBook sobie stoi podłączony do Thunderbolt Display. Telewizja idzie przez dekoder Orange z satelity. Teraz pytanie co zrobić: dekoder ma wyjście HDMI i SCART. Ma też wyjście antenowe, ale to chyba nie będzie przydatne. Myślałem nad dwoma rozwiązaniami: Kanex XD - nie działa z Thunderbolt Display, więc odpada. Drugie to ElgatoEyeTV Hybrid, ale straciłem już pewność. Po pierwsze jak to podpiąć? Przewód SCART, przejściówka na S-Video i wejścia audio i tym do lapka? Zadziała taka kombinacja? I czy będzie to miało sens w przypadku kanałów HD? Temat jest mi dosyć obcy (ostatni raz miałem kontakt z telewizją we własnym domu 10 lat temu), więc będę wdzięczny za pomoc. Dzięki i z pozdrowieniami, mateusz.

#2 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 11 December 2012 - 00:24

Kup sobie porzadny dekoder na Linuxie (Enigma2) a nie jakies badziewie Orange i zabawa ze scartem. Instalujesz na Macu iStreamgate albo iDreamX podajesz IP dekodera i wszystko streamujesz i kontrolujesz po lanie lub Wifi jak masz dobry router, przelaczasz kanaly , nagrywasz itp i to wszystko w HD. Tv nie bedzie Ci do niczego potrzebny. Przez neta też jest możliwosc jak masz duzy upload.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users