Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak możliwości włączenia Wi-Fi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cheri

Cheri
  • 5 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:13

Witam. Przeszukałam forum, ale nic takiego nie znalazłam. Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem, wiec mój problem być może jest kwestią jednego przycisku - dla mnie jednak to czarna magia. Dzisiaj zauważyłam, że mój iPhone nie jest połączony z siecią Wi-Fi, kiedy jestem w domu (mamy Liveboxa i telefon zawsze się z nim łączył automatycznie). Na początku wchodziłam w ustawienia i było tylko wyświetlone, że telefon NIE jest połaczony z wifi, kiedy klikałam na szukanie połaczeń, telefon szukal, szukał, szukał i nic nie mógł znaleźć. W końcu postanowiłam zrobic to co zawsze robie przy problemach ( ;) ) - wyłaczyłam i właczylam telefon. No i teraz jest jeszcze gorzej. Opcja wifi w ogóle nie jest dostępna: [ATTACH=CONFIG]12591[/ATTACH]

#2 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:21

Jest dostępna co widać na załączonym zdjęciu , musisz przesunąć w prawo suwak ( ten z kółkiem)

#3 Cheri

Cheri
  • 5 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:36

Właśnie na zdjęciu tego nie widać, ale tego sie nie da przesunać. Ta opcja jest taka wyblakła... jakby zablokowana. Napis "Wi-Fi" jest szary, a nie czarny.

#4 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:49

No to są dwa możliwe powody - padł moduł wifi , lub coś z softem .Aby wykluczyć to drugie odtwórz telefon w iTunes

#5 Cheri

Cheri
  • 5 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:13

Podłączyłam telefon do iTunes i wszystko jest w porządku. To znaczy, nie zauważyłam żadnych problemów. Jakiś miesiąc temu iPhone wpadł mi do toalety i został naprawiony w serwisie (nieautoryzowanym, takim zwykłym salonie z telefonami) i podejrzewam, że uszkodzenie modułu Wi-Fi wynika właśnie z tego "wypadku". Czy da się to jakoś naprawić? Jest jakiś serwis, który sie tym zajmuje? Jest w ogóle sens rozkładać telefon po raz kolejny?

#6 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:24

Co znaczy " wszystko w porządku"wifi działa? ,czy wybrałaś opcję odtwórz tego iphona?

#7 Cheri

Cheri
  • 5 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:28

Ah... Jęsli kliknę "Odtwórz..." to utrace wszystkie pliki? Wyświetla sie jakiś komunikat o kopii zapasowej, a potem, że wszystkie dane zostaną wymazane.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:33

Ah...

Jęsli kliknę "Odtwórz..." to utrace wszystkie pliki? Wyświetla sie jakiś komunikat o kopii zapasowej, a potem, że wszystkie dane zostaną wymazane.

Postaraj się przeczytać 'jakiś komuinikat' ze zrozumieniem. Wtedy wszystko stanie się jasne.

#9 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:33

Zarchiwizuj go - na pasku z iphonem kliknij prawy przycisk i wybierz archiwizuj , a potem odtwórz , będziesz zawsze mogła odtworzyć go z tej kopii , ale myślę , że masz już jakieś pliki archiwizacyjne jeśli synchronizowałaś go wcześniej

#10 Cheri

Cheri
  • 5 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:39

dyndas, Zaiste. Rada stulecia! Nie chciałam przytaczać całych treści obu komunikatów, dlatego napisałam "jakiś komunikat". Czytam je dokładnie, ale jestem kobietą i nie ufam sobie w takich sytuacjach. Wszystkie dane zostaną wymazane, ale kalendarze i kontakty i wiadomości zostana przywrócone. Wcześniej natomiast archiwizowałam obecny stan iPhona, czy to znaczy że zdjęcia też są gdzies przechowane? O to pytałam. krzystofb, jestem akurat w domu i nie mam swojego laptopa. Zgrywam teraz wszystko w razie czego.

#11 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:58

Z tego co napisałaś to może wynikać z "naprawy" .Przeszukaj to forum - były tu wpisy dot .złego działania wifi po złym skręceniu tylnej obudowy.

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:59

dyndas,
Zaiste. Rada stulecia!

To dam jeszcze jedną. Instrukce obsługi przeczytaj. Jest napisana językiem zrozumiałym dla przeciętnego amerykanina czyli intelektualnego idioty więc lokalna kobieta nie powinna mieć problemów ze zrozumieniem i załapie wszystko już po pierwszym czytaniu :-)

#13 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:17

Według mnie odpowiedź jest prosta, telefon był w toalecie więc jest po zalaniu, zrobili go to fakt ale i tak po pewnym czasie zacznie telefon padać.. Możliwe że wifi jest jego pierwszym syndromem, choć czytałem wątki gdzie ludzie po aktualizacji do 6.0.1 mają podobny problem. Zrób restore i nie odtwarzaj z kopii zapasowej, jeśli nie pomoże = uszkodzony moduł wifi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych